Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijonas Mikutavičius ištesėjo duotą pažadą Pumpėnų klebonui

Futbolo klubas „Prelegentai“, kuriame žaidžia nemažai garsių vyrų ir buvusių futbolo meistrų, ištesėjo dar kovo mėnesį duotą pažadą atvykti sužaisti draugiškas futbolo rungtynes su Pasvalio rajono Pumpėnų miestelio jaunaisiais futbolininkais.
Draugiškas futbolo rungtynes su Pasvalio rajono Pumpėnų miestelio jaunaisiais futbolininkais
Draugiškas futbolo rungtynes su Pasvalio rajono Pumpėnų miestelio jaunaisiais futbolininkais / Renginio organizatorių nuotr.

Šios draugiškos futbolo rungtynės – prizas Pumpėnų Švč.Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčios klebonui, Pumpėnų vidurinės mokyklos tikybos mokytojui 36 metų argentiniečiui vienuoliui Domingo Avelanedui Kabanilies.

Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, jau aštuntąjį kartą vykusiuose apdovanojimuose „Lietuvos garbė 2013“ buvo pagerbti paprasti Lietuvos žmonės už jų nepaprastus darbus. Septintoji nominacija – „Metų kaimynas“ atiteko Pumpėnų miestelio klebonui D.Avelanedui Kabanilies.

Tuomet apdovanojimą dvasininkui įteikė Naglis Šulija, o vakaro vedėjas Marijonas Mikutavičius kleboną Domingo pradžiugino profesionaliu futbolo kamuoliu bei pažadu visą Pumpėnų komandą pakviesti į draugiškas rungtynes su garsiąja „Prelegentų“ komanda.

Draugiškos futbolo rungtynės sužaistos Pasvalio sporto mokyklos stadione. Mat pumpėniškiai neturi gerai įrengto stadiono. Pumpėnų futbolo komandai vadovavo, kaip pats save pristatė kunigas, – komandos vadovas ir žaidžiantis treneris klebonas Domingo, svečių komandos „Prelegentai“ vadovas – dainininkas ir laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius.

Futbolo rungtynės baigėsi rezultatu 4:3, pergalę šventė klubo „Prelegentai“ futbolininkai.

Pumpėnų bažnyčios klebonas Domingo pasidžiaugė, kad kovo mėnesį duotas pažadas po pusmečio įvykdytas. „Labai smagu, kad geranoriškas pažadas įvykdytas. Tiesa, būtų smagiau, jei rungtynės vyktų Pumpėnuose. Bet mes neturime tinkamo stadiono, todėl žaidėme Pasvalio sporto mokyklos stadione. Nesvarbu, kad žaidėme ne namuose. Rungtynės buvo gražios, o futbolo aikštėje vyko atkakli kova“, – prisiminė draugiškas futbolo rungtynes kunigas.

Pasak klebono Domingo, visiškai nesvarbu, kas laimėjo. „Pats svarbiausias dalykas – draugystė, bendravimas. Pasibaigus rungtynėms Pumpėnuose abiejų komandų atstovai bendravo. Tai buvo nuoširdus pasibuvimas. Smagu buvo bendrauti su žinomais žmonėmis, kuriuos regime televizijos ekranuose. Tai ir M.Mikutavičius, grupės ŽAS nariai, Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus, o kur dar anksčiau Lietuvos rinktinės gretose žaidę futbolininkai“, – džiaugėsi nuoširdžiu bendravimu su Lietuvos garsenybėmis argentinietis vienuolis Domingo.      

Panašiai apie draugiškas futbolo rungtynes ir nuoširdų bendravimą po jų pasakojo pakalbintas „Prelegentų“ komandos vadovas, dainų atlikėjas M.Mikutavičius.

M.Mikutavičius sakė, kad paprastai „Prelegentų“ komanda su miestelių komandomis nerungtyniauja. „Tačiau pažadas lieka pažadu ir jį būtina įvykdyti. Taip ir įvyko. Nustebino Pasvalio sporto mokyklos stadionas. Tokio stadiono galėtų pavydėti ne vienas miestas. Svarbiausias dalykas – bendravimas. Juolab ne kiekvieną dieną tenka bendrauti su kunigu, ir dar užsieniečiu“, – neslėpė M.Mikutavičius.

Anot dainininko ir įvairių laidų vedėjo Marijono, nors futbolo aikštėje vyko atkakli kova ir abi komandos kovojo negailėdamos jėgų, draugiškose futbolo rungtynėse nugalėjo draugystė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius