Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijonas Mikutavičius: „Jeigu būčiau prezidentu – uždrausčiau kiaušinius“

Artėjantys prezidento rinkimai – viena iš aktualiausių šių dienų temų.„Ką daryčiau jeigu tapčiau Lietuvos prezidentu?“, – į šį klausimą kuo išradingiau bando atsakyti kandidatai, kurie nori sulaukti daugiau rinkėjų palaikymo.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

O kas būtų, jeigu prezidentu galėtų tapti kiekvienas iš mūsų? Lukas Stacevičius – 22-ejų metų vaikinas, baigęs bakalauro studijas Danijoje ir šiuo metu užsiimantis internetinių tinklalapių kūrimu ir reklamos gamyba, sugalvojo idėją – „Jeigu tapčiau prezidentu“, kuri leidžia kiekvienam laisvai reikštis socialiniame tinklalapyje ir internete šia aktualia tema. Idėjos esmė – suteikti erdvę žmonėms išreikšti savo nuomonę ar net trumpam pasvajoti kas būtų jeigu būtų. Pasisakyti šiuo klausimų neatsisako ne tik paprasti žmonės, bet ir žinomi Lietuvos žmonės.

„Mieliau būčiau pirmąja ponia nei prezidente. Taip galėčiau mažiau politikuoti, o daugiau užsiimti gerais darbais“, – savo nuomonę dėstė Saulenė Chlevickaitė.

„Jeigu būčiau prezidentu“ idėjos autorius Lukas Stacevičius pastebėjo, kad žmonės turi ką pasakyti tam tikrais klausimais, tik iki šiol nebuvo vietos, kur būtų galimą ją laisvai išreikšti: „Šiais metais vykstantys prezidento rinkimai – labai aktuali tema. Žiniasklaidoje mirga straipsniai apie kandidatus ir kitus klausimus, susijusius su rinkimais. Kiekvienas žmogus turi savo nuomonę apie visa tai, tačiau iki šiol nebuvo konkrečios vietos internete, kur būtų galima išsakyti savo nuomonę apie prezidento pareigas ir veiklą.“

Ar žmonės į klausimą, apie tapimą prezidentu, sureaguoja rimtai ar ne – sunku pasakyti. Galbūt vieno žmogaus rimtai išsakyta nuomonė kitam gali nuskambėti kaip šmaikštus juokelis.

„Jeigu būčiau prezidentu – uždrausčiau kiaušinius. Kodėl? Nes jie yra blogis“, – savo nuomonę dėstė atlikėjas Marijonas Mikutavičius.

Internete sparčiai pradėjo plisti „Jeigu būčiau prezidentu“ idėja. Žmonės asmeniškai šiuo klausimų pasisako socialiniuose tinklalapiuose, todėl idėjos autorius L.Stacevičius nusprendė visus „surinkti“ į vieną vietą: „Taip kilo idėja sukurti specializuotą mini tinklalapį, kuriame žmonės galėtų išreikšti savo idėjas, ką jie darytų tapę Lietuvos prezidentais.“

„Galvojau, galvojau ir man šis klausimas pasirodė sudėtingas. Mes niekada nebūsime šalies vadovais – apie tai galime tik pasvajoti. O mano svajonėse to nėra, todėl, kad prezidentas turi išmanyti savo pareigas, o mano sritis yra visai kita. Manau, kad pasakymas „jeigu būčiau prezidentu padaryčiau tą ar aną, išgelbėčiau žmones iš skurdo, kovų...“ lygi nuliui! Būkime kiekvienas savo mažame rate sau prezidentu ir darykime gerus darbus aplinkui – ir taip mes patys sukurtume sveiko mastymo tautą. Neturime laukti kol kažkas paprašys arba kol gausime atitinkamas pareigybes. Priverstinai daromi geri darbai ir pastangos – negražu“, – išsamiai savo nuomonę išdėstė atlikėja Indrė Burlinskaitė. Tiesa, dainininkė vis dėlto prasitarė, kad jeigu taptų prezidente, tai pirmiausiai sutvarkytų Lietuvoje esančius baseinus, nes anot jos, jų būklė yra tragiška ir būsimieji plaukimo talentai ten labai rizikuoja savo sveikata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius