Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijus Mikutavičius apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu

Už kūrybą, sutelkiančią lietuvius visame pasaulyje, ir pilietinį aktyvumą Marijus Mikutavičius apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu. Apdovanojimą Marijonui antradienį įteikė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Apdovanojimas buvo skirtas Valstybės atkūrimo dienos proga, tačiau Vasario 16-ąją atlikėjas jo atsiimti negalėjo.
Marijus Mikutavičius ir Dalia Grybauskaitė
Marijus Mikutavičius ir Dalia Grybauskaitė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Prieš susitikimą M.Mikutavičius jaudinosi: nuolat trypčiojo ir purtė rankas.

D.Grybauskaitei įsegus ordino medalį M.Mikutavičius jau nebeslėpė emocijų ir sušuko: „Jėėėė“.

Prezidentei pajuokavus, kad jau seniai laukė, kada galės įteikti apdovanojimą Marijui, jis juokavo, kad ir pats ilgai laukė to momento. D.Grybauskaitė taip pat sakė, kad apdovanojimo teikimą norėta priderinti prie M.Mikutavičiaus gimtadienio. Balandžio 19-ąją Marijonui suėjo 43-eji.

Paklaustas, ką pasakytų kritikams, kuriems šis apdovanojimo teikimas būtent tokiu laikotarpiu atrodo kaip Lietuvos prezidento rinkimų kampanijos dalis, M.Mikutavičius teigė: „Aš nežinau. Kontekstą vieną ar kitą galima įžvelgti. Norint, galima prisikabinti prie visko, bet aš į tai žiūriu, kaip atviras žmogus susitiko su kitu žmogumi. Prezidentė manęs neagitavo balsuoti už ją. O jei kažkam atrodo, kad tai agitacija, juk kiekvienas daro savo išvadas.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Mikutavičius ir Dalia Grybauskaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Mikutavičius ir Dalia Grybauskaitė

M.Mikutavičius pozuodamas fotografams su šalies vadove juokavo, kad tikisi ir ateityje pateisinti šalies lūkesčius. Prezidentė trumpo pokalbio metu paatviravo, kad yra M.Mikutavičiaus kūrybos gerbėja.

„Kūryba, kuri paliečia kiekvieno lietuvio širdį ir skatina pasididžiavimą savo šalimi, įkvepia tikėjimo ir stiprybės, yra meilės Lietuvai įrodymas. Svarbu, kad garsūs muzikos bendruomenės žmonės savo pavyzdžiu paskatina jaunimą būti pilietišką, branginti laisvę ir jausti atsakomybę už savo šalį“, – sakė Prezidentė.

Norint, galima prisikabinti prie visko. Prezidentė manęs neagitavo balsuoti už ją. O jei kažkam atrodo, kad tai agitacija, juk kiekvienas daro savo išvadas.

Muzikos atlikėjas ir kompozitorius M.Mikutavičius apdovanotas už tai, kad sukūrė tautos dvasią stiprinančias dainas.

„Trys milijonai“, „Nebetyli sirgaliai“ ir „Aš tikrai myliu Lietuvą“, taip pat už dalyvavimą labdaros aukcione, kurio metu surinktos lėšos buvo perduotos emocinės paramos tarnybai „Jaunimo linija“, skulptūros projekte „Laisvės kelias“, labdaros aukcione „Išsipildymo akcija 2012“ ir kituose pilietiniuose projektuose.

Po trumpo pozavimo fotografams M.Mikutavičius ir D.Grybauskaitė pokalbį tęsė už uždarų durų.

Po daugiau nei pusvalandį trukusio pokalbio su Prezidente M.Mikutavičius susitiko su žurnalistais. „Nupiešėme rimtas užsienio politikos gaires, pakalbėjome energetikos klausimais, tikrai gyvensime kur kas geriau“, – juokavo atlikėjas. M.Mikutavičius pasakojo, kad su D.Grybauskaite kalbėjo apie kiną ir muziką.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Mikutavičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Mikutavičius

Marijonas atviravo, kad šis apdovanojimas yra kur kas svarbesnis už pagyrimo raštą mokykloje.

„Turiu pripažinti, kad tai yra įdomus posūkis gyvenime. Ar jaučiuosi nusipelnęs šio apdovanojimo? Aš nelabai suprantu to apdovanojimo už nuopelnus Lietuvai. Reikia pripažinti, kad tai, ką darai gyvenime, dažniausiai darai dėl savęs, dėl aplinkinių, įvykių ir panašiai. Taip, kad tas už nuopelnus pasakymas yra kur kas prasmingesnis, kada tu kažką darai šaliai, kai jai sunku, kai kovoji dėl jos“, – teigė M.Mikutavičius.

Kaip tik šiandien atlaisvinau vieną kambarį, išnešiau baldus, parengiau vietą apdovanojimui viduryje kambario.

Kaip reagavo į šį apdovanojimą artimiausi M.Mikutavičiaus žmonės: mama ir tėtis? „Tėtis jau yra gavęs apdovanojimą, tačiau nežinau, kokio kalibro. Išgirdęs apie mano apdovanojimą, jis į mane pažiūrėjo kaip į kokį piemenį, kuriam tai yra naujiena, o jam, suprask, kasdienybė, nusižiovavo. Na, manau, kad jie labiau džiaugiasi nei jaudinasi“, – savo stiliumi kalbėjo Marijus.

Paklaustas, kur ketina pakabinti šį apdovanojimą, Marijonas juokavo: „Kaip tik šiandien atlaisvinau vieną kambarį, išnešiau baldus, parengiau vietą viduryje kambario. Padėsiu jį ten, užrakinsiu kambarį ir daugiau nieko į jį neįleisiu. Ten daugiau niekas gyvenime neįeis.“

Dainininkas pridūrė, kad ir atšvęsti šią progą ketina įsimintinai: susitarė pirmą nakties susitikti su prezidente naktiniame klube ir paminėti šią progą.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojami asmenys už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą kultūros, mokslo, švietimo, verslo, gamybos, sveikatos, socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio ir kitose srityse, taip pat už humanitarinę pagalbą Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius