-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Marijus Mikutavičius: „Jei neturėčiau galimybių užsidirbti duonos kąsniui – gal ir emigruočiau“

Jau pirmadienį, sausio 9-ąją, 17.40 val. tiesiogiai iš naujai įrengtos studijos bus rodoma pirmoji autorinė Marijaus Mikutavičiaus laida „Pabandom iš naujo“. Debiutinė viso pasaulio lietuviams skirta naudingų diskusijų laida pirmadienį kvies pasvarstyti, kodėl per du dešimtmečius ženkli dalis tautiečių patyrė tokį stiprų ekonominį ir moralinį nuosmukį, kad net ir tvirčiausi šalies patriotai prarado pasitikėjimą valstybe ir išvyko dirbti svetur.
Marijus Mikutavičius
Marijus Mikutavičius / TV3 nuotr.

TV3 laidos „Pabandom iš naujo“ vedėjas M. Mikutavičius gimtinėje vis dar jaučiasi pakankamai gerai, o klausiamas, ar Lietuvoje jį laiko patriotizmas, atsako: „Prabudusio manęs nekankina klausimas, ar aš vis dar esu Lietuvos patriotas. Taip, aš esu patriotas. Gal todėl, kad tokį pavyzdį nuo pat mažens mačiau savo šeimoje – ir tėvai, ir seneliai buvo patriotai. Užaugau taip auklėjamas. Aš myliu Lietuvą ir džiaugiuosi, kad badas ir skurdas negina manęs į užsienį ieškotis blizgesnio cento. Jei turėčiau didelę alkaną šeimą ir jokių galimybių užsidirbti duonos kąsniui čia, Lietuvoje, gal ir emigruočiau. Laimei, kol kas tokios problemos mane aplenkia.“

Jei vis dėlto Marijui tektų ieškotis darbo svečioje šalyje, žurnalistas veikiausiai rinktųsi Šiaurės Europą – rečiau gyvenamą ir panašaus klimato. Rytai jo nevilioja. „Nesu iš tų menamo dvasingumo ieškotojų, kuris norėtų kažin ko blaškytis po pasaulį. Tiesa yra kur kas arčiau mūsų“, – įsitikinęs jis.

M. Mikutavičiaus ir televizijos prodiuserių kompanijos „Videometra“ kuriamoje laidoje „Pabandom iš naujo“ kiekvieną pirmadienį bus karštai diskutuojama aktualiomis socialinėmis, politinėmis ir ekonominėmis temomis ne tik su į studiją atvykusiais svečiais, bet ir su tautiečiais, gyvenančiais užsienyje. Modernių komunikacijų priemonėmis bus tiesiogiai jungiamasi su Čikaga, Londonu, Dublinu, Sidnėjumi ir kitais pasaulio miestais, kuriuose aktyviai bruzda lietuvių bendruomenės.

Visiškai nauja diskusijų laida „Pabandom iš naujo“ su Marijumi Mikutavičiumi – pirmadieniais 17.40 val. tiesiogiai tik per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius