Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marius Jonutis pristatė parodą „Myliu“ su erotikos prieskoniu: „Ir poetai apsinuogina eilėraščiuose“

Dvi dešimtys meilės prisipažinimų. Taip apie savo naująją, jau keturioliktą, asmeninę parodą „Myliu“ šypsodamasis kalba dailininkas Marius Jonutis. Trečiadienio vakarą sostinės galerijoje „Meno niša“ tradiciškai duris atvėrė kasmetinė jo darbų paroda. Šįkart – itin jausminga ir atvira, o kartu ir gausi erotikos elementų.
Lina Dūdaitė ir Marius Jonutis, Nomeda Marčėnaitė
Lina Dūdaitė ir Marius Jonutis, Nomeda Marčėnaitė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Parodą pavadinau „Myliu“ ir, prisipažinsiu, tą pavadinimą buvo net kiek nedrąsu rašyti. O dar pirmu asmeniu – juk tai taip intymu! Čia beveik tas pats, kas psichoanalitikui paslaptis pasakoti, bet na... kartas tenka. O juk ir poetai apsinuogina savo eilėraščiuose“, – 15min kalbėjo M.Jonutis.

Plačiau nei bet kada atverti širdį jį paskatino viduje pražydę jausmai mylimajai Linai. „Šiuo metu esu labai laimingas, – emocijų neslėpė Marius ir netrukus pridūrė. – Turbūt kortose šiuo metu nesisektų.“ Nes sekasi meilėje? „Na... taip“, – šyptelėjo.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marius Jonutis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marius Jonutis

Ekspozicijoje pristatomi iš medžio drožti piešiniai gimė per gana trumpą laiką, tai – pastarojo mėnesio M.Jonučio kūrybinio darbo vaisius. Ir nors parodą „Myliu“ dailininkas dedikavo savo širdies draugei, jis sako vengiantis tokių sąvokų, kaip įkvėpimas. Neva įkvėpimo apskritai nėra ir niekada jo žmogus nepagausi – arba dirbi, arba ne, o jei dirbi, tai ir rezultatas palaipsniui ima matytis.

„Mėnuo buvo gryno juodo darbo, nors dar tiek pat laiko skyriau apmąstymams. Tas mintis irgi reikia kažkaip galvoje nutupdyti, išjausti, apgalvoti. O tada jau imti ir daryti“, – kalbėjo jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mariaus Jonučio parodos „Myliu“ atidarymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mariaus Jonučio parodos „Myliu“ atidarymas

„Myliu“ – tai paroda apie meilę, apie žmonių tarpusavio santykius, apie bendravimą, kiekvieną mūsų supančią aplinką.

„Šiuo metu taip jaučiuosi, daug galvoju apie meilę, todėl ir tema pati savaime atėjo. Pernai kūriau sodą, taip vadinamą sodininko kalendorių, užpernai – iliustravau pasakas, bet jose nebuvo manęs. Tuo tarpu ši paroda – itin asmeniška, atvira ir net kiek erotiška, tą pastebėjau ir pats, pastebi ir kiti“, – kalbėjo M.Jonutis.

Keli išskirtiniai darbai – dušas su medine vandens srove, nuolat apie savo jausmus primenantis laikrodis, kuriame valandas pakeitė žodis „myliu“, itin paslaptingas ir daugelį skirtingai interpretuoti skatinantis sodas – tai tik dalis ekspozicijos darbų, kuriuos šį pavasarį galerijoje pristato menininkas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mariaus Jonučio parodos „Myliu“ atidarymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mariaus Jonučio parodos „Myliu“ atidarymas

Parodoje M.Jonutis panaudojo net seną, smetoninio stalo stalčių, kuris virto vieno iš jo paveikslų rėmais. „Tai lyg nematomas antikvaras, tam stalui gal šimtas metų“, – kalbėjo jis.

Kasmet personalinės parodos atidarymas M.Jonučiui – didesnis įvykis ir už didžiąsias metų šventes.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nomeda Marčėnaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nomeda Marčėnaitė

„Noriu ir privalau tai padaryti, nežiūrint visų trukdymų, kai atrodo – na visai neturiu tam laiko, bet bandau išsistumdyti kažkokias properšas tarp užsakymų, nes jeigu ne, tai kas gi liktų iš manęs... Norėtųsi galvoti, kad esu ne tai, ką suvalgau, o tai, ką padarau“, – yra sakęs menininkas.

Apžiūrėti naujosios parodos atvyko ir aktorė Valda Bičkutė bei prieš keletą dienų iš Australijos grįžusi Nomeda Marčėnaitė.

Paroda „Myliu“ sostinės „Meno nišoje“ veiks iki gegužės 24 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius