-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marius Vepšta sukūrė futuristinę kolekciją „JIE“

Iš minios išsiskiriančių jaunuolių Telšiuose nėra daug. Todėl viešumoje pasirodantis Marius Vepšta visada sulaukia praeivių dėmesio – akį patraukia išskirtiniai papuošalai ir drabužiai, kuriuos dėvi 24-erių vaikinas.
Marius Vepšta pats pristatė kai kuriuos savo kolekcijos „JIE“ modelius.
Marius Vepšta pats pristatė kai kuriuos savo kolekcijos „JIE“ modelius. / Asmeninio archyvo nuotr.

27-erių dainininko Ruslano Kirilkino artimas bičiulis M.Vepšta (R.Kirilkinas apie bundančius jausmus Mariui atviravo dar 2010-ųjų kovą) šiemet Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakultete apgynė bakalauro laipsnį – iš šešių rūbų susidedanti futuristinė mados kolekcija „JIE“ buvo įvertinta dešimtuku. Tad, kas žino, galbūt Žemaitijos sostinės gatvėmis vaikštinėja būsimasis Juozas Statkevičius?

„JIE“ – tai demisezoninė kolekcija, kurią sudaro du moteriški modeliai: paltas su dviguba suknele, puspaltis su kelnėmis ir palaidine, keturi vyriški skirtingų ilgių puspalčiai su kelnėmis. Kiekvieną modelį papildo aksesuarai. Kolekcija įkvėpta senovinių šarvų ir lietuvių liaudies paveldo – metalinių kryžių ornamentikos.

„Dalis idėjų gimė žiūrint senovinius karo filmus, – pasakojo Marius. – Ieškojau tinkamos išraiškos formos, kaip šią idėją perteikti drabužyje. Karališkų šarvų dekoras įkvėpė kurti kolekciją su prabangos akcentais. Tam pritaikiau rankų darbo siuvinėjimą, kitaip tariant – „haute couture“. Dekoro akcentams rinkausi lietuvių liaudies paveldo – metalinių kryžių ornamentiką. Kadangi, pagrindinė idėja – šarvai, siuvinėjimas lieka tarsi antraeilis, tačiau toks pat svarbus darbo žingsnis, kuris turi atsiskleisti rūbo transformacijos metu.“

M.Vepšta siekė sukurti kolekciją jaunimui, kuri būtų novatoriška, su istoriniu kontekstu bei atspindėtų šiuolaikinį pasaulį: „Pasitelkdamas istorinius šaltinius siekiau audinio, drabužio ir kūno plastine kalba savitai interpretuoti šarvų konstrukciją – sukurti elegantišką, estetišką su futurizmo atspalviu kolekciją jaunimui.“

Ateitis – rūbų modeliavimas

Mariaus baigiamasis studijų darbas atsiėjo keletą tūkstančių litų. Visus kolekcijos modelius vaikinas modeliavo pats, tačiau siekdamas kokybės, siuvimą patikėjo kitam žmogui. Siuvėja, anot jaunojo kūrėjo, kaip reikiant paplušėjo – kai kurie modeliai dėvimi iš abiejų pusių.

Vaikinas ir tolimesnę savo ateitį sieja su rūbų modeliavimu. „Man patinka šis darbas, nes nuo jo nepavargstu“, – šypsosi kūrėjas. Dabar jo planuose – maždaug 20­-ies modelių kolekcija. Be to, telšiškis kuria ir rankų darbo papuošalus.

Marių Vepštą kalbino Skaistė Sadonytė.

Vaizdo medžiagoje – Mariaus Vepštos aksesuarų kolekcija „JIE“:

VIDEO: accessories collection "THEY"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius