Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medikų nesutramdyta buvusi „Olialia“ mergaitė Sandra Grafinina atvėso tik Šiaulių policijoje

Iš Šiaulių kilusi už britų turtuolio ištekėjusi buvusi „Olialia“ gražuolė Sandra West-Macaulay (buvusi Grafinina) gyvenimą dar neseniai vadino svajonės išsipildymu. Tačiau pastaruoju metu jos kasdienybė nepavydėtina. Trečiadienį moteris dėl sveikatos problemų praleido ligoninėje, o vakare kaip pažeidėja buvo išvežta į policijos komisariatą.
Sandra Grafinina West-Macaulay
Sandra Grafinina West-Macaulay / „Nuo... Iki...“ nuotr.

Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min ketvirtadienį sužinojo, kad šiuo metu Lietuvoje gyvenančiai Sandrai Grafininai West-Macaulay sausio 18 d. buvo surašytas pažeidimo protokolas už pasirodymą neblaiviai viešoje vietoje.

Vien dėl to, kad alkoholio vartojęs žmogus pasirodo kur nors viešumoje, policija bylų paprastai nekelia. Teisėsaugos dėmesio sulaukia tik tie, kas drumsčia visuomenės rimtį ir trikdo aplinkinių ramybę.

Pareigūnų duomenimis, neramumai ir tuo pačiu Sandros nemalonumai prasidėjo tuomet, kai jaunos moters motina rado ją namuose leisgyvę. Mama susirūpino dukters sveikatą, ir netrukus greitoji pagalba išvežė S.West-Macaulay į Šiaulių ligoninę.

Pikta ir nesukalbama

Medikų globoje atsidūrusi turtuolio žmona ne tik atsigavo, per ir pasižymėjo energijos pertekliumi: pykosi su ligoninės personalu, neklausė nei gydytojų, nei seselių.

Kantrybės netekę medikai kreipėsi pagalbos į pareigūnus.

Policininkai nustatė S.West-Macaulay sunkų, 3,2 promilės girtumą.

Moteris išvežta į nuovadą.

Už 3,2 promilės girtumą ir viešoje vietoje nederamą elgesį šiaulietei gresia bauda nuo 14 eurų.

Kol šiaulietė blaivėsi, pareigūnai surašė jai protokolą už girtos pasirodymą viešoje vietoje.

Nuo 2017 m. sausio 1 d. įsigaliojusiame naujame Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse (ANK) numatyta, kad „neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose įžeidžiant žmogaus orumą ir dorovę užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 30 eurų.“

Kas nusižengia pakartotinai, gali būti baudžiamas iki 90 eurų bauda.

Maža to, ANK 484 str. 3-ioji dalis numato, kad už šiame straipsnyje numatytą administracinį nusižengimą gali būti taikoma administracinio poveikio priemonė – įpareigojimas dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose (kursuose).

Konkrečią nuobaudą buvusiai „Olialia“ mergaitei turėtų skirti teismas.

Mįslingas N.Westo-Macaulay apiplėšimas

Žiniasklaidos ir teisėsaugos dėmesio S.West-Macaulay buvo sulaukusi ir praėjusį spalį, kai pasakojo apie žiaurų jos sutuoktinio užpuolimą Šiauliuose.
„Spalio 21-osios, penktadienio vakarą mano vyras buvo sumuštas ir apvogtas trijų nepažįstamų asmenų. Įvykio metu jis prarado sąmonę, sužalotas buvo stipriai. Užpuolikai paėmė laikrodį, pinigus ir vestuvinį žiedą“, – tuomet pasakojo moteris.

Šiaulių policija apie plėšimą nebuvo informuota, pareigūnai tik po kelių dienų rado nukentėjusįjį namuose ir ėmėsi tyrimo. Britas buvo nurodęs, kad bendras jam padarytas nuostolis siekė net 12 650 eurų.

Pažintis primena pasaką

Prestižiniame Londono Brunelo universitete baigęs inžinerijos mokslus 39 metų N.Westas-Macaulay pastaruoju metu buvo pristatomas kaip kelių Londono medicinos klinikų savininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay su vyru Nigelu
Asmeninio albumo nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay su vyru Nigelu

26 metų S.Grafinina yra prasitarusi, kad jos vyras – multimilijonierius.

„Teko pabučiuoti keletą varlių, kol sutikau savąjį princą“, – žiūrėdama į vyrą pasiturintį britų verslininką juokdamasi žurnalui „Žmonės“ yra sakiusi šiaulietė Sandra West-Macaulay.

Jųdviejų gyvenimo ir meilės istorija bent iki šiol iš tiesų priminė pasaką.
Devyniolikos Sandra tapo „Olialia“ mergaite. Šis projektas Lietuvoje tuo metu buvo be galo populiarus. S.Grafinina pozavo kalendoriams, dalyvavo televizijos laidose.

Vėliau Sandra vertėsi prekyba šinšilų kailiais, iš jų kūrė drabužius. Į Angliją nuskrido susitikti su vienu bičiuliu. Pastarasis pakvietė aplankyti Oksforde surengtą parodą. Ten Sandra ir sutiko Nigelą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius