-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Menininkė Agnė Kišonaitė kurs rekordo vertą meno instaliaciją iš 6 tūkstančių lūpų dažų

Jaunoji menininkė Agnė Kišonaitė kovo 8 dieną pristatys unikalią meno instaliaciją, kuriai sukurti prireiks net 6 tūkstančių lūpų dažų tūbelių.
Menininkė Agnė Kišonaitė
Agnė Kišonaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Menininkė Agnė Kiaonaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Menininkė Agnė Kišonaitė

„Mintis apie meno instaliaciją man kilo prieš daugiau nei pusantrų metų, kai galvojau apie savo pirmąją parodą. Mano darbų tematika yra moteris, moteriškumas, tai gerai matosi fragmentuose. Taip ir kilo mintis padaryti šį meno objektą“, – apie netradicinę idėją pasakojo A.Kišonaitė. Į pagalbą menininkė pasikvietė kompaniją „Avon“.

Keturių metrų aukščio meno objektas bus pristatytas per Tarptautinę moters dieną, kovo 8-ąją, restorane „Kitchen“, tad per likusius pusantro mėnesio menininkei reikia surinkti net 5 tūkstančius senų lūpų dažų, o dar tūkstantį jų A.Kišonaitei padovanos „Avon“ kompanija.

Paklausta, kodėl pasirinko būtent šio restorano erdvę savo meno objekto pristatymui, Agnė teigė, kad ši erdvė jai labiausiai asocijuojasi su moteriškumo, juk čia – virtuvė. Kelias savaites konstruota skulptūra svers nemažai kilogramų, mat vien lūpų dažų bus apie 120 kilogramų, tačiau menininkė tikina viską apgalvojusi, tad problemų transportuoti kūrinį tikrai nebus. A.Kišonaitė taip pat kreipėsi į Lietuvos rekordų fiksuotojus bei į „Guinnesso“ rekordų knygą.

Paskaičiuota, kad lietuvė moteris per metus sunaudoja apie dvejus lūpų dažus, tad užduotis surinkti tiek tūkstančių senų lūpdažių yra tikrai sunki užduotis. Todėl prie idėjos įgyvendinimo kviečiamos prisijungti visos šalies moterys.

Kartu su kompanija „Avon“ menininkė kviečia visas moteris keisti senus lūpų dažus į naujus ir nešti jau atsibodusius ar tiesiog nebenaudojamus lūpų dažus į kompanijos grožio centrą Vilniuje, konsultantams ar siųsti paštu. Priimami bet kokios firmos ir formos lūpų dažai, gali būti ir apibraižyti, tačiau svarbiausia, kad tai nebūtų lūpų blizgiai. Daugiau informacijos apie A.Kišonaitės kuriamą meno instaliaciją galite rasti čia.

 Agnė Kiaonaitė ir Vytautė Žalytė
Agnė Kišonaitė ir Vytautė Žalytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius