-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkės Gia Ram kūriniai Kaune gimsta jos parodos lankytojų akyse

Nuo lapkričio Vilniuje, „Energetikos ir technikos muziejuje“ bei Kaune, „Kauno senamiesčio apartamentuose“ veikia jaunos menininkės Gia Ram autorinių darbų paroda provokuojančiu pavadinimu „Motherfuckin’GiaRam“. Kaune menininkė ne tik pati pasitinka į parodą užklydusius po senamiestį vaikštančius praeivius, bet ir nuolat tapo naujus kūrinius. Parodos metu ji jau nutapė tris naujus darbus.
Gia Ram paroda Kaune
Gia Ram paroda Kaune / „Citus“, Gintaro Morkūno nuotr.

Menininkė Gia Ram – neabejotinai viena ryškiausių jaunosios kartos kūrėjų. Stebinanti, nepaliekanti abejingų, o neretai ir šokiruojanti – tokie epitetai lydi šią paslaptingą dailininkę, o ja susidomėję gausiai lankosi parodoje.

Gia Ram paveikslų paroda – atvira, ją aplankyti gali kiekvienas praeivis, o apsilankęs – susipažinti su pačia menininke. Menininkė savo studiją perkėlė į ekspozicijos salę, tad kiekvienas gali iš arti pamatyti, kaip gimsta jos darbai. Iš pradžių dailininkė jaudinosi, kaip seksis tapyti prie smalsių parodos lankytojų, tačiau visos abejonės jau dingo.

„Rengdamasi šiai parodai nežinojau, ko tikėtis. O viskas pavyko geriau, nei galėjau norėti. Labai smagu, kad šiuolaikinis menas atranda savo vietą Lietuvoje. O ypač juo domisi jaunimas. Tiesa, nenorėčiau savo kūrybos gerbėjo įsprausti į kažkokius rėmus. Jei žmogus pamato ir pamilsta paveikslą, vadinasi, tai yra skirta jam“, – įsitikinusi dalininkė.

„Citus“, Gintaro Morkūno nuotr./Gia Ram paroda Kaune
„Citus“, Gintaro Morkūno nuotr./Gia Ram paroda Kaune

Menininkė labai džiaugiasi galinti pasidalyti kūrybos procesu. „Esu ne karta minėjusi – menas turi būti laisvas ir prieinamas visiems. Tad labai džiaugiuosi šiuo projektu ir tikiuosi, kad jų mūsų šalyje tik daugės“, – šypsosi kūrėja.

Ant drobių Gia Ram tapo moterų portretus, abstrakcijas, kurias puošia įvairūs užrašai. Daugiausiai dėmesio parodoje „Motherfuckin’GiaRam“ ji skyrė nuogam moters kūnui. Tiesa, ne visi Gia Ram gerbėjai išdrįsta įsigyti tokį paveikslą ir mieliau renkasi santūresnį variantą. Menininkė pastebi, kad labiausiai nuogos moters atvaizdas domina užsienyje gyvenančius šiuolaikinio meno kolekcininkus.

Šioje parodoje dailininkė pristato 25 paveikslus. Trylika jų buvo eksponuojami Vilniuje, o dvylika paveikslų vis dar puošia „Kauno senamiesčio apartamentų“ sienas.

„Citus“, Gintaro Morkūno nuotr./Gia Ram paroda Kaune
„Citus“, Gintaro Morkūno nuotr./Gia Ram paroda Kaune

Nors jos paveikslai neretai tampa interjerų dalimi, Gia Ram įsitikinusi, kad prie interjero jų nereikėtų derinti. Besižavintiems paveikslais, dailininkė pataria rinktis tai, kas arčiausiai širdies. „Baldai, pagalvės ar sienų spalvos keisis. Tačiau paveikslas tikrai liks. Vienetinių darbų vertė tik kyla, tad į juos galima žiūrėti kaip į investiciją“, – sako kūrėja.

Kaune meno mėgėjai parodą dar gali pamatyti iki gruodžio 22-osios.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nuogas moteris tapanti dailininkė Gia Ram pakvietė bičiulius į parodos atidarymą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius