TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

„Menų spaustuvėje“ – netradicinė meno ir maisto sintezės vakarienė po atviru dangumi

Mantas Dob ir kiti
Asmeninio archyvo nuotr. / Mantas Dob ir kiti
Šaltinis: 15min
0
A A

Ketvirtadienio vakarą šiuolaikinių scenos menų centro „Menų spaustuvė“ kieme susijungė įvairūs kulinariniai skoniai. Konceptualios vakarienės metu svečiai galėjo ne tik pasimėgauti kruopščiai suplanuotu vakaro meniu, bet ir grožėtis Vilniaus stogų panorama.

Daugiau 15min Vardai naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Vakarienės „Menų spaustuvėje“ po atviru dangumi metu svečių laukė nauji potyriai. Renginio sumanytoja kulinarinė studijos „Čiop Čiop“ vadovė Urtė Mikelevičiūtė dar pries vakarienę tikino, kad didelė reikšmę skyrė renginio estetiniam vaizdui, muzikai, gėrimams.

Patiekalus gamino talentingi šefai – Mantas Dobradziejus, kuris šiuo metu dirba restorane „Sofa de Pancho“, bei nepriklausomas šefas, dirbantis studijoje „Čiop Čiop“, Jure’as Glumacas. Virtuozų patirtis tarptautinėje virtuvėje leido svečiams pasidžiaugti ypatingu, neįprastu meniu.

Laurynos Narkevičiūtės nuotr./Vakarienės po atviru dangumi akimirka
Laurynos Narkevičiūtės nuotr./Vakarienės po atviru dangumi akimirka

„Kaip ir visur kitur, vakarienėje taip pat svarbus konceptualumas. Šį kartą maistas buvo susijęs su didžiaisiais geografiniais atradimais. Kiekvienas patiekalas buvo inspiruotas dviejų ar net trijų tautų ryšių. Dar pavasarį šiame kiemelyje pristatymas naujas gatvės meno kūrėjo Antano Dubros piešinys. Dekoracijas ir nuotaiką derinome ir prie jo. Stalus puošė palmių lapai, auksinės vazos, žvakės. Svečiai liko sužavėti“, – pasakojo U.Mikelevičiūtė.

Laurynos Narkevičiūtės nuotr./Vakarienės po atviru dangumi akimirka
Laurynos Narkevičiūtės nuotr./Vakarienės po atviru dangumi akimirka

Atvykusieji skanavo autentišką slovėnišką gaspačo, itališkos ir japoniškos pastos interpretaciją „Sabonara“, degintą skumbrę su miso „čimičiuri“ padažu, jaučio kulninę su žaliosiomis papajų salotomis. Desertui laukė „Mont d'Or“ sūrio pyragas su pasiflorais.

„Degustacinės vakarienės Vilniuje tapo populiariu reiškiniu, todėl bandėme vakaro svečius nustebinti ne tik skoniu. Išskirtinę vakaro nuotaiką garantavo ir renginio vieta – bohemiška dvasia alsuojantis „Menų spaustuvės“ kiemas“, – pasakojo U.Mikelevičiūtė.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Dakaras 2018

Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką