-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mergina gailisi numetusi 137 kilogramus

Mergina, kuri buvo įvardijama kaip storiausia paauglė Didžiojoje Britanijoje, gailisi, kad operacija privertė numesti 137 kilogramus, rašo dailymail.co.uk.
Antsvoris
Antsvoris / AFP/Scanpix

Kai Malissai Jones buvo 17 metų ir svėrė 212 kilogramų,  ji buvo jauniausia britė, kuriai buvo atlikta skrandžio mažinimo operacija.

Praėjo dveji metai ir dabar Malissa tvirtina, kad netekusi svorio tapo nelaimingu žmogumi ir norėtų, jog jai niekada nebūtų atlikta 10 tūkst. svarų sterlingų kainavusi operacija.

„Žinau, kad atrodau nedėkinga, tačiau man mano kūnas labiau patiko, kai aš buvau stambi, – sakė 19-metė mergina. – Bent jau tada mano kūnas buvo tvirtas ir gundantis, o ne suglebęs ir nukaręs. Mano rankos buvo tvirtos ir gražios, dabar tik kaba oda ir aš jas turiu nuolat slėpti, nes atrodo baisiai.“

Malissa naujas kūno formas slepia ilgais viršutiniais drabužiais ir kelnėmis, kad nesimatytų odos pertekliaus.

„Aš niekada nesugebėsiu sutaupyti 20 tūkst. svarų sterlingų, kad galėčiau pašalinti odos sankaupas. Galbūt operacija išgelbėjo man gyvybę, tačiau norėčiau, jog niekada nebūčiau jos dariusi“, – kalbėjo mergina.

Nors mergina anksčiau išbandė daug dietų ir tablečių, teigia buvusi laiminga tik tuomet, kai valgė: „Dienos maistas buvo apie 8 batonėliai „Mars“, 10 pakelių traškučių, keli sumuštiniai ir maistas išsinešti. Visus pinigus išleisdavau maistui.“

Malissa gulėsi po peiliu, kai gydytojai pasakė, kad jos svoris sutraiškys vidaus organus. Atlikus  skandžio mažinimo operaciją mergina valgė tik mažais kiekiais. Pirmus tris mėnesius ji vartojo tik vaisių sultis, padažus ir neteko apie 16 kilogramų per mėnesį. Vėliau, kai svoris dar labiau krito, ji pradėjo bijoti nusirengti prieš draugus, nes, pasak jos, turėjo daugiau raukšlių nei 90-metė.

Malissai buvo skirta antidepresantų, ji metė darbą dėl skrandžio skausmų ir nuolatinio viduriavimo.

Gydytojai merginą perspėjo, kad negalės išnešioti vaisiaus visą nėštumą, nes skrandis neatlaikys augančio kūdikio spaudimo.

„Tikiuosi, kad po šio straipsnio žmonės supras, jog skrandžio mažinimo operacija nėra stebuklas. Žinau, kad ši operacija išgelbėjo man gyvybę, bet komplikacijos, kurias dabar patiriu, taip pat mane gali nužudyti. Tiesa ta, jog nesijaučiu geriau nei anksčiau.“

Merginos nuotraukas prieš operaciją ir po galite pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius