-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 27 /20:30

Merkiami lietaus svečiai rinkosi į 89-ojo LRT televizijos sezono atidarymą

Trečiadienio vakarą Valdovų rūmuose spindėjo prabanga: iškilmingai išsipuošę kviestiniai svečiai rinkosi į LRT televizijos 89-ojo sezono pristatymą. Valstybės vadovai, garsūs kultūros atstovai, politikai ir verslininkai nepaisydami staiga prapliupusio lietaus atskubėjo į šią iškilmingą šventę ir, numetę skėčius šalin, šypsodamiesi pozavo fotografams.
Andrius Tapinas ir Arūnas Valinskas
Naujo LRT sezono pristatymo šventė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vakaro vedėjų vairas patikėtas Arūnui Valinskui ir Andriui Tapinui, kurie, šmaikštaudami ir pakalbindami susirinkusius svečius vieną po kitos pristatinėjo naujas LRT televizijoje pasirodysiančias laidas ir jų vedėjus.

„Tai, kuo didžiuojamės!“ – tokiu šūkiu visuomeninis transliuotojas pasitinka jau 89-uosius savo gyvavimo metus.

LRT ir toliau transliuos reikšmingiausius renginius Lietuvai ir jos žmonėms, informuos visuomenę apie svarbiausius įvykius ir naujienas. Taip pat eteryje daugės laidų kitomis kalbomis, skirtų Lietuvos mažumų ir užsienio žiūrovams, o sausio 1-ąją televizijos  programa žiūrovus pasitiks jau be reklamos.

Iškilmingame atidarymo koncerte, kurį televizijos žiūrovai galės pamatyti jau rugsėjo 7 dieną 21 val., koncertavo orkestras „Vilniaus sinfonietta“, kuriam dirigavo Vyrautas Lukočius, o žinomiausi radijo ir televizijos vedėjai susirungė protmūšyje.

Protmūšis – ne atsitiktinė vakaro tema. Didžioji naujojo televizijos sezono naujiena – brangiausias visų laikų intelektinis TV žaidimas Lietuvoje „Auksinis protas“, kurio nugalėtojas ne tik bus paskelbtas Lietuvos auksiniu protu, bet ir laimės išskirtinį prizą – kelionę aplink pasaulį. Prie laidos vedėjų vairo stos televizinių žaidimų Lietuvoje pradininkas Arūnas Valinskas ir žinomas žurnalistas, rašytojas ir TV laidų vedėjas  Andrius Tapinas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Naujo LRT sezono pristatymo šventė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Naujo LRT sezono pristatymo šventė

Žiūrovų laukia daug naujienų

Lietuviškų serialų gerbėjų laukia maloni staigmena – eteryje pasirodys naujas lietuviškas serialas „Meilė kaip mėnulis“. Tai – nuotaikinga istorija apie tikrą meilę ir meilę iš išskaičiavimo, apie tikrus draugus ir draugus „iš reikalo“. Serialo siužetas numes paslapties šydą nuo mitais apipinto televizijos užkulisių pasaulio ir atskleis intrigų kupinus televizijoje dirbančių žmonių gyvenimus. Aktoriai – Mykolas Vildžiūnas, Justė Zinkevičiūtė, Justina Nemanytė, Sigita Pikturnaitė.

LRT didžiuojasi, kad rekordinio populiarumo sulaukęs gyvo garso muzikinis projektas „Auksinis balsas“ sugrįžta į eterį. Kol kas projektą gaubia daugybė paslapčių, bet jau aiškėja pirmieji projekto dalyviai. „Auksinio balso“ scenoje išvysime žinomos grupės „Liūdni slibinai“ vokalistę Aistę Lasytę ir lietuvių lengvojo roko muzikos atlikėją, buvusios grupės „Amberlife“ vokalistą bei dainų kūrėją Edgarą Lubį, o projektą ves Giedrius Savickas su paslaptinga scenos partnere.

Visų pamėgta ir įvertinta aktualijų laida „Dėmesio centre“ ne tik sugrįžtą į eterį, bet ir prisijungia prie žiūrovų jau įvertintos ilgaamžiškiausios televizijos naujienų laidos „Panorama“. Laidos vedėjas Edmundas Jakilaitis trumpai, koncentruotai ir aiškiai aptars svarbiausias dienos temas ar įvykius, o juos analizuos įvykių epicentre atsidūrę politikai ar visuomenės veikėjai.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Naujo LRT sezono pristatymo šventė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Naujo LRT sezono pristatymo šventė

Grąžindama jau pamėgtus projektus į televizijos eterį, LRT su pasididžiavimu pristato ir naujas, unikalias laidas. Viena jų – „Tautos balsas“ – pokalbių laida taksi automobilyje. Ją ves už taksi vairo sėsiantis E.Jakilaitis ir kiti televizijos laidų vedėjai ir visuomenės veikėjai, pavyzdžiui, Edita Mildažytė, Andrius Tapinas, Andrius Mamontovas.

Dar vienas unikalus reginys naujajame sezone – šou „Mėnulio fazė“. Lietuvoje dar neįsitvirtinusio žanro – vėlvakario šou vedėjais tapę  Andrius Rožickas ir Beata Tiškevič televizijos žiūrovams neleis anksti užmigti. Laidoje skambės smagios muzikos akordai, pokštai, lankysis įvairūs pašnekovai, kartais apgaubs liūdesys, pūstels nauji skersvėjai.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Naujo LRT sezono pristatymo šventė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Naujo LRT sezono pristatymo šventė

Tarp gausybės naujojo sezono naujienų – projektas „Svajonę turiu“. Muzikos ir pokalbių, o svarbiausia – svajonių pildymo šou ves Vytautas Rumšas jaunesnysis. Jei žmogus visą gyvenimą svajoja šokti ar su mylima žvaigžde padainuoti scenoje, neišdrįsta pakilti oro balionu, vairuoti ralio automobilio ar nesusiruošia aplankyti užsienyje gimusio anūkėlio, televizija didžiuojasi, galėdama padėti įgyvendinti tokią svajonę laidoje „Svajonę turiu“.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Naujo LRT sezono pristatymo šventė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Naujo LRT sezono pristatymo šventė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius