-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merūną papiktino užtvarus kranu nukelti žadantys „verslininkai“: „Žmonėms trūksta sveiko proto“

Atlikėjas Merūnas Vitulskis dar visai neseniai buvo pasidalijęs daugelį nustebinusiu „verslininkų“ skelbimu – šie siūlosi nukelti tarp miestų stovinčius policijos užtvarus ir taip leisti didžiąsias šventes sutikti ten, kur žmonės iš tiesų nori, nepaisant paskelbto griežto karantino. Toks suktumas nemenkai papiktinęs atlikėją – 15min kalbintas vyras pažeidžiantiems karantino sąlygas visų pirma linkėjo sveiko proto.
Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis / Socialinių tinklų ir Gretos Skaraitienės nuotr.

Šalyje policijai aktyviai patruliuojant miestų ribas skrodžiančius automobilius, o kai kur netgi pastačius betoninius užtvarus, kas kaip moka, tas taip sukasi. Štai atlikėjas Merūnas Vitulskis pasidalijo jį ypač nustebinusiu reklaminiu skelbimu, kuriuo siūloma šiuos užtvarus... trumpam nukelti.

„Susidūrėte su betoniniais blokais ant kelio? Negalite pravažiuoti? Tam esame mes! Už nedidelį mokestį patraukiame blokus nuo kelio ir pastatome atgal į vietą jums pravažiavus“, – rašoma Merūno pasidalytame reklaminiame skelbime.

Taip pat priduriama, jog šis servisas dirba 24 valandas per parą. Tiesa, per Kalėdas šis paslaptingasis servisas skelbiasi darąs išeiginę, o kitomis švenčių dienomis jų darbo laikas sutrumpintas.

Socialinių tinklų nuotr./Skelbimo įrašas
Socialinių tinklų nuotr./Skelbimo įrašas

„Paslauga veikia visoje Lietuvoje. Išankstinė registracija privaloma, reikalinga jūsų informacija. Kranas į vietą atvažiuoja priklausomai nuo vietovės. Tai užtrunka nuo 1 iki 2 val. po registracijos“, – rašoma skelbime, o šį pasirašo asmuo vardu Valius.

„Skaudu ir liūdna“

Šiuo metu jau nežinia kieno išrašu pasidalijęs atlikėjas Merūnas neslepia, kad skelbimas jį smarkiai papiktinęs. 15min dainininkas teigė daugiau nebenorintis taikstytis, kažko nepasakyti iki galo, tad atvirai pasidalijo savo nuomone apie „verslių“ tautiečių požiūrį į pandemiją.

„Buvau „lengvai“ nustebintas brandaus žmogaus – gal kažkieno vyro, gal tėvo, gal brolio, gal sūnaus – darbu. Tai yra verslo planas, kuris sako, kad nukels blokus, ir tada visi drąsiai galės važiuoti pas savo dideles šeimas. Tada po pusantro mėnesio su tokia šypsena, kaip važiavo į šventes, galės važiuoti į laidotuves.

Gal sunku paaiškinti, kad visa tai, kas dabar yra daroma, yra daroma dėl mūsų bendro saugumo, dėl gyvybių. Bet atėjo laikas įjungti smegenis, ne vien tik sau suteikti daugiau laisvių, išpildyti papildomus savo norus.

Nuomonių labai daug, bet šiuo atveju viskas paprasta – reikia gerbti gyvybę. Tikrai truputį užsiutau, vėliau gavau įvairių pasisakymų ir iš kolegų, iš aplinkos. Jie klausė, ar čia juokai, ar toks skelbimas buvo iš tikrųjų“, – pasakojo Merūnas.

LNK stop kadras/Merūnas Vitulskis
LNK stop kadras/Merūnas Vitulskis

Anot atlikėjo, jam su tokia liaudimi ne pakeliui. Dėl šių priežasčių ir dialogą tarpusavyje sunku rasti, kai kitas į problemą tiesiog nežiūrima rimtai.

„Truputį skaudoka ir liūdna, kad šioje Žemėje būna tokių žmonių. Be to, net nekalbant apie atsakomybes, kas tai per verslo planas? Tai gal iškelkime skelbimus, kaip pašalintume policininkus iš posto? – juokėsi dainininkas. – Čia atitinka lygiai tą patį.“

Koronavirusas galėtų sužlugdyti dainininko karjerą

Pats M.Vitulskis karantino apribojimų sakosi besistengiąs laikytis itin rimtai. Išties bet kokios komplikacijos su plaučiais dėl koronaviruso atlikėjui galėtų pražūtingos – negalėdamas dainuoti jis prarastų pajamų šaltinį.

„Šiuo metu namuose mūsų nemažai – aš, Erika, mano uošvienė ir du vaikai. Pats norėjau savanoriauti ligoninėse, bet jaučiu baimę, nes nežinau, į kokią situaciją galiu grįžti. Šaltkalvis kostelėjęs, matyt, galėtų toliau kalti, tapytojas galėtų tapyti, o man grėstų darbo pabaiga. Dainavime plaučiai sudaro 80 proc. sėkmės“, – dalijosi Merūnas.

Visgi dainininkas sumanęs gražia veikla užsiimti kitais būdais. Visų pirma, žinoma, jis stengiasi nekelti kojos iš artimos aplinkos. Visa tai – iš pagarbos medikų darbui.

„Tikrai sudėtinga ir tiems, kurie po dvi-tris savaites negrįžta namo, tiems, kurie šiuo metu prižiūri sergančius. Nematomas priešas visada šalia. Aš juos labai užjaučiu ir jaučiu atsakomybę dėl to, kad sergamumas būtų kuo mažesnis. Juk medikai irgi turi tėvus, vaikus, o gydyti yra jų pareiga.

Martyno Siruso nuotr./Merūnas Vitulskis
Martyno Siruso nuotr./Merūnas Vitulskis

Mes turime palengvinti tai, už ką jie dabar yra atsakingi. Mes žiūrime į tai labai griežtai ir tik su susikaupimu galime pasiekti gerą rezultatą. Yra žymiai blogiau nei atrodo, tik nėra apie tai kalbama“, – teigė pašnekovas.

Kaip pasakojo Merūnas, jo draugų rate yra nemažai medikų. Visgi jų kalbos nuo viešai girdimų pasisakymų smarkiai skiriasi. „Jie sako, kad padėtis šiuo metu yra žymiai blogesnė, nei atrodo, nes politikai dažnai stengiasi gražiai įvynioti žodžius, kad nesukeltų šoko“, – paaiškino jis.

Taip pat Merūnas nepamiršta ir kitų ligonių, kuriems šiuo metu pagalbos reikia beveik tiek pat daug. „Kaip ir sakiau, apie savanoriavimą diskusiją turėjome, bet šiuo yra daug sergančių ir kitomis ligomis, tarkim, onkologinėmis.

Mes stengiamės surinkti jiems pinigų per socialines akcijas, nes situacija su tokiais ligoniais yra ne ką geresnė. Patys savo kailiu patyrėme, kai Erikai buvo inkstų uždegimas ir jos vos neužgydė. Ačiū Dievui, kad aplinkoje turime draugų, kurie parekomendavo, kur kreiptis, kad tai netaptų lėtine liga ar kad tie inkstai išvis neatsisakytų.

Tad šalia visada yra ir kitų ligonių, apie kuriuos mes visada stengiamės pagalvoti, juos palaikyti tiek finansiškai, tiek dainomis“, – prisipažino atlikėjas.

Apskritai mąstydamas apie šiandienos situaciją švenčių belaukiant Merūnas teigė Kalėdų proga norintis vieno dalyko, ir šis – ne koks naujas automobilis, o visuomenei reikalingi pokyčiai.

„Norėčiau visiems susikaupimo, sveikatos ir sveiko proto. Tai, kas dabar vyksta aplink, tie visi keisti pamąstymai apie skiepų žalą, tie kraštutinumai... Juk vis tiek atsiras tokių, kurie skiepams sakys „ne“, tokių, kurie pasitiki keista spauda... Norisi aplink protingų ir sąmoningų žmonių, kurie saugo save ir kitus“, – atviravo atlikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius