Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merūnas Vitulskis 30-mečio koncerte atviravo, kaip dailę jo vaikystėje nurungė muzika ir kodėl televizijai neliko laiko

Vasario 18-ąją Merūnui Vitulskiui sueina 30-imt. O sekmadienį, savo trisdešimtojo gimtadienio išvakarėse, operos solistas sukvietė savo muzikos gerbėjus į ypatingą koncertą Vilniaus rotušėje.
Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis / Luko Balandžio nuotr.

Vis daugiau įdomių pasiūlymų atlikti vaidmenis sulaukiantis M.Vitulskis dar prieš koncertą sakė, kad būtent čia atskleis, kodėl nusprendė pasitraukti iš televizijos. Jis taip pat pažadėjo atsakyti į visus jo gerbėjams rūpimus klausimus.

Scenoje M.Vitulskis pasirodė kartu su pianiste Birute Asevičiūte ir klausytojams dovanojo ypatingą programą. Operos solistas atliko gražiausius Lietuvos kompozitorių kūrinius bei visame pasaulyje išpopuliarėjusių operų arijas.

Vakaro metu M.Vitulskis pasakojo, kaip jo gyvenime atsirado lietuviška muzika. Pasirodo, kad už šią įtaką jis turi būti dėkingas savo močiutei. Kiekvieną dieną ji kartu su Merūnu dainuodavo lietuviškas liaudiškas dainas.

Savo močiutei, mamai ir tetai M.Vitulskis taip pat dėkingas už tai, kad padėjo jam rasti save. „Dėl kitokio požiūrio į gyvenimą aš esu pakeitęs net septynias mokyklas. Ieškojau savęs kas kartą vis naujoje mokykloje“, – savo gerbėjams pasakojo solistas.

Jie taip sužinojo, kad dabar jau garsus atlikėjas vos netapo dailininku. Talentą piešti Merūnas paveldėjo iš savo senelio, didžiulę įtaką solistui darė senelio eskizai, kuriuose buvo pavaizduotos Žalgirio ar Margirio mūšių scenos. Tačiau vieną kartą, kai Merūnas mokėsi dailės gimnazijoje, kuri šventė 60-metį, buvo renkamas choras iš visų mokyklos mokinių, į perklausą nuėjo ir M.Vitulskis. Muzikos mokytoja tuomet pasakė, kad Merūnas ne čia įstojo. Taip po truputį mintis apie muziką gimė ir solisto galvoje.

Žinoma, vakaras nepraėjo be klausimų apie televiziją, juk būtent joje prasidėjo Merūno kelias į sėkmę. Tačiau vyras atskleidė, kad buvo metas, kai pusantrų metų jam teko koncertuoti kiekvieną dieną. Kartais M.Vitulskis nespėdavo į kai kuriuos koncertus, tačiau prodiuseriai numodavo ranka, o tūkstančiai nusivylusių gerbėjų likdavo be koncerto.

„Susigrąžinti gerą vardą yra tikrai sunku, bet aš stengiuosi. Nors tas šleifas velkasi iki šiol“, – atviravo Merūnas. Būtent tai ir paskatino jį vis mažiau rodytis televizijoje ir jos projektuose. Vienintelis projektas, kuriame rodysis M.Vitulskis, yra „Žvaigždžių duetai. Istorija prasideda iš naujo“.

Luko Balandžio nuotr./Merūnas Vitulskis
Luko Balandžio nuotr./Merūnas Vitulskis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius