Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merūnas Vitulskis atskleidė bjauriausią jam kada nors užduotą klausimą

Realybės šou „Aš – laidos vedėjas“ dalyvių kova dėl geriausio laidų vedėjo vardo tęsiasi. „Aklo“ interviu iššūkį priėmė antroji komanda, kurios mokytoja tapo televizijos laidų vedėja, žurnalistė Eglė Daugėlaitė. Filmavimo metu netrūko aštrių komentarų, o griežtasis komisijos narys net skubėjo guosti vieno iš projekto dalyvių.
Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Savo jėgas laidų vedėjo kėdėje išbandė dar vienos mokytojos E. Daugėlaitės mokiniai: stilistė Milda Metlovaitė, dėstytojas Marius Laurinaitis, renginių organizatorė Jekaterina Zibireva ir renginių vedėjas Paulius Stravinskas.

Kiekvienas iš jų demonstravo savo talentus: kas didžėjavo, kas atliko stand-up žanro pasirodymą, kas pasitelkė mokslinius sugebėjimus... Talentus vertino mokytoja E.Daugėlaitė, komisijos pirmininkas Algis Ramanauskas-Greitai, atlikėja ir reklamos kūrėja Dovilė Filmanavičiūtė ir virtuvės šefas Alfas Ivanauskas.

Komisijos nariams buvo parodyti ir projekto dalyvių parengti žinių reportažai. Šios užduoties vertinimo komisiją sudarė mokytoja, komisijos pirmininkas, taip pat žurnalistai Indrė Makaraitytė ir Deividas Jursevičius.

„Aklas“ interviu – dar vienas iššūkis, kurį turėjo priimti E.Daugėlaitės mokiniai. Šis iššūkis projekto dalyviams kol kas kėlė didžiausią stresą – apie tai, ką turės kalbinti, jie sužinojo tik įžengę į studiją. Šįkart projekto dalyviams interviu teko imti iš dainininko, operos solisto Merūno Vitulskio.

Žodžio kišenėje neieškantis, puikų humoro jausmą turintis M.Vitulskis – žvaigždė ne tik Lietuvoje. Laidos vedėjo Arūno Valinsko paklaustas, ar gailisi dėl kokio nors atsakymo, ištarto per interviu, tikino, kad tokio nėra: „Visada stengiuosi būti natūralus. Sakau taip, kaip jaučiuosi šiandien.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis

Paprašytas atskleisti kvailiausią kada nors jam užduotą klausimą, M.Vitulskis sako kadaise išgirdęs ne kvailiausią, o patį bjauriausią klausimą. „Manęs paklausė, ką reiškia stambiam žmogui mylėtis? Norėjau duoti į snukį“, – pasakojo jis, tačiau tikina išlikęs mandagus ir neatsakęs į tokį klausimą.

Kaip į žinomą Lietuvos dainininką reagavo projekto dalyviai? Gal šis, anot komisijos narių, „švelnus“ pašnekovas būdamas būtent toks padarė meškos paslaugą?

E.Daugėlaitės mokiniai per 5 minutes turėjo išgliaudyti tokias temas, kaip „Kas mūsų nenužudo, padaro stipresniais“, „Nesirink vesti moters, su kuria negalėtum išsiskirti“, „Gero žmogaus turi būti daug“, „Ar tikrai visi vyrai iš Marso, o moterys – iš Veneros?“.

Komisiją, be mokytojos ir komisijos pirmininko, sudarė žurnalistė Edita Mildažytė ir žurnalų redaktorė Daina Žemaitytė. Reiklūs teisėjai pripažino, kad solistas M. Vitulskis – „lengvas“ pašnekovas. „Čia ne Jakilaitis, kur žemę jaučiu reikia arti“, – sakė E. Mildažytė.

Tačiau ar tai padėjo puikiai atlikti skirtą užduotį? „Jeigu būtumėte klausiusi, būtumėte uždavusi subtilesnius klausimus. Galbūt tai būtų pokalbis, kurį būtų prisiminę visi. Dabar aš neprisimenu nieko“, – vienam iš dalyvių patarė D. Žemaitytė.

Kiek švelnesnis dalyviams buvo komisijos pirmininkas A. Ramanauskas-Greitai. „Nors tema buvo aštri, likai taktiškas ir neįžeidei“, – sakė jis. Komisija peikė projekto dalyvius ir už banalius klausimus, kuriuos D. Žemaitytė įvardijo kaip „žurnalistų folklorą“. Jie ragino nebijoti užduoti kvailų klausimų, nes tai žiūrovams įdomu. „Tu kalbini gyvą žmogų, visada įdomiau žinoti „razinas“, – sakė pretendentų mokytoja E. Daugėlaitė.

Filmavimo metu komisijos pirmininkas A. Ramanauskas-Greitai netgi skubėjo apkabinti vieną iš projekto dalyvių. Emocijų ir griežtų komentarų filmuojant laidas tikrai netrūko. Projekto dalyviai, kovodami dėl laidų vedėjo kėdės, privalo pasitelkti visą savo „amuniciją“: įgūdžius, fantaziją, reakciją, talentus, nes finale – keturios vietos, o laimėtojas – tik vienas.

Paskelbus projekto „Aš – laidos vedėjas“ paraiškų priėmimo pradžią, sulaukta net 500 žmonių anketų, iš jų per atranką buvo atrinka tik 16 laimingųjų. Ilgametę patirtį televizijoje turintys laidų vedėjai E. Daugėlaitė, Lavija Šurnaitė, Ignas Krupavičius ir Giedrius Masalskis pasidalijo po keturis pretendentus ir tapo jų mokytojais.

Projekto nugalėtojui bus suteikta puiki karjeros galimybė – jis laimės tarptautinius Europos transliuotojų sąjungos mokymus televizijos profesionalams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius