-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merūnas Vitulskis tikisi kitąmet Lietuvoje praleisti daugiau laiko

Gruodžio 31-osios vakaras Kongresų rūmuose bus ypatingai muzikalus, o ypač Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) muzikantams ir dirigentui maestro Gintarui Rinkevičiui. Nuo 17 val. Kongresų rūmų scenoje neapolietiškas dainas bei geriausias tenorams parašytų operų arijas dainuos tarptautinio pripažinimo sulaukęs dainininkas Merūnas Vitulskis, o po poros valandų toje pačioje scenoje vyks koncertas „Gražusis balsas III“, kuriame pasirodys mūsų naujoji operos primadona Asmik Grigorian su Gruzijos tenoru George'u Oniani.
Merūnas Vitulskis G.Verdi operoje „Mcbetas“
Merūnas Vitulskis G.Verdi operoje „Mcbetas“ / Asmeninio albumo nuotr.

Ilgą laiką M.Vitulskis viešėjo Austrijoje. Klagenfurto miesto operos teatre jam buvo patikėtas Macduffo vaidmuo Giuseppe Verdi operoje „Lady Macbeth“ (pagal Williamo Shakespeare‘o pjesę), o Graco operos teatre jis dainavo Rudolfo partiją Giacomo Puccinio operos „La Boheme“ pastatyme. „Šie pastatymai sulaukė daug puikių recenzijų, ir aš labai džiaugiuosi“, – pakomentavo vienas geriausių šalies tenorų.

Gruodžio pradžioje į Lietuvą grįžusio atlikėjo laukia nemažai pasirodymų įvairiose šalies scenose, tačiau koncertą Kongresų rūmuose Merūnas vadina ypatingu dėl kelių priežasčių: „Visų pirma, tai viena svarbiausių šalies scenų ir aš džiaugiuosi suteikta garbe dainuoti joje Naujųjų metų išvakarėse. Kiekvienas koncertas šioje salėje yra ypatingas: ir dėl to, kad susirenka daug puikios publikos, ir dėlto, kad dainuoti tenka akompanuojant fantastiškam orkestrui, kuriam vadovauja neeilinio talento dirigentas, maestro G.Rinkevičius.  Beje, ne kartą viešėdamas užsienyje sulaukiau G.Rinkevičiui skirtų komplimentų. Labai smagu išgirsti, kad LVSO vadovas yra gerai žinomas ir labai vertinamas už Lietuvos ribų.“

Organizatorių nuotr./Asmik Grigorian
Organizatorių nuotr./Asmik Grigorian

Merūno teigimu, Kongresų rūmuose skambės šventiška, geras emocijas sukelianti  lengva programa, kuri suprantama ir ne itin akademinėje muzikoje besigaudantiems žmonėms.  „Didžiąją dalį programos sudaro dainos ir arijos iš Auksinio tenorų fondo, kurias išgarsino pasaulinio garso operos dainininkai tokie kaip Enrico Caruzo, Luciano Pavarotti, Mario Lanza ir kt. Taip pat į šio koncerto programą įtraukiau ir porą arijų iš operų, kuriuose dabar dainuoju Austrijoje.  Tikiuosi publikai bus įdomu išgirsti mane ne lyrinio, o centrinio tenoro amplua, kai dainuosiu Macduffo partiją iš jau minėtos operos „Lady Macbeth“, – šypsodamasis apie koncerto programą pasakojo M.Vitulskis.

Gimtinėje likusių artimųjų bei draugų pasiilgstantis tenoras viliasi, kad kitąmet Lietuvoje praleis daugiau laiko nei šiemet. „Netrukus po Naujųjų metų vyksiu į Rusiją, kur Maskvos konservatorijoje bus rengiamas akademinės muzikos vakaras. O po to laukia vaidmenys lietuviškuose ir užsienio „Traviatos“ (G.Verdi), „Eugenijaus Onegino“ (Piotras Čaikovskis), „Madam Buterfly“ (Giacomo Puccini) pastatymuose. Taigi, labai tikiuosi, kad kitais metais Lietuvoje laiko praleisiu daugiau“, – ateities planus  dėstė M.Vitulskis.

LNK nuotr./Merūnas Vitulskis
LNK nuotr./Merūnas Vitulskis

Pasibaigus šiam koncertui, Kongresų rūmai ištuštės tik trumpam – netrukus vilniečiai ir miesto svečiai pradės rinktis į koncertą „Gražusis balsas III“, kuriame gražiausias žinomų operų arijas bei duetus atliks vienas geriausių šalies sopranų A.Grigorian ir žinomas Gruzijos tenoras G.Oniani.

Koncerte „Gražūs balsai 3“ G.Oniani atliks operos gerbėjams taip pat gerai žinomus kūrinius, tokius kaip Hercogo dainelė iš G.Verdi operos „Rigoletas“ ar  Rudolfo arija iš G.Puccinio operos „La Boheme“.

A.Grigorian dainuos kelias arijas iš jau minėtos „La Boheme“, o taip pat P.Čaikovskio, Antoníno Dvořáko kūrinius. Publikos laukia ir keletas puikių, jau klasika tapusių duetų.  

„Jūsų operos lygis yra labai aukštas: jūs turite puikių, pasaulinio lygio dainininkų, dirigentų, režisierių. Todėl su malonumu atskrendu, kai tik esu kviečiamas“, – komplimentų Lietuvos menininkams negaili Gruzijos tenoras.

Asmeninio albumo nuotr./Asmik Grigorian P.Čaikovskio operoje „Mazepa“
Asmeninio albumo nuotr./Asmik Grigorian P.Čaikovskio operoje „Mazepa“

Į Lietuvą tenoras kartkartėmis užsuka nuo 2006 metų. G.Oniani teko dainuoti G.Puccini operų „Bohemos“ ir „Manon Lesko“ pastatymuose, kuriuos režisavo Dalia Ibelhauptaitė.

Mūsų šalies sostinėje neretai koncertuojantis dainininkas prisipažįsta, kad čia jaučiasi it žuvis vandenyje greičiausiai dėl to, kad Lietuvą ir Gruziją sieja puikūs santykiai: „Man sunku atsakyti, kodėl Lietuva ir Gruzija yra tokios draugės. Galbūt todėl, kad turime daug bendro? Vis dėlto gerai draugystei reikia ir kontrastų. Pasakysiu tiesiai: Lietuvoje jaučiuosi taip pat patogiai kaip namie.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius