-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų klaipėdiete išrinkta viltį neįgaliesiems dalinanti Janina Tulabienė

Penktadienio vakarą Klaipėdoje paskelbta Metų klaipėdietė. Ja šiemet tapo sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ vadovė Janina Tulabienė.
Metų klaipėdiete išrinkta neįgaliųjų bendrijos "Klaipėdos viltis" vadovė Janina Tulabienė.
Metų klaipėdiete išrinkta neįgaliųjų bendrijos "Klaipėdos viltis" vadovė Janina Tulabienė. / Tomo Pikturnos nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

„Labai malonu, kad pripažįstamas socialinių darbuotojų triūsas. Tai lyg įvertinimas profesijai. Šis apdovanojimas labai įpareigoja“, – tikino garbingu apdovanojimu įvertinta moteris.

Pati neįgalų sūnų užauginusi medikė prieš dvidešimt penkerius metus ėmėsi iniciatyvos suburti šeimas, kurios rūpinasi neįgaliais artimaisiais.

Būtent šeima labiausiai ir palaikė J.Tulabienę konkurse. „Dabar, galima sakyti, turiu penkis vaikus – šeimą papildė žentas ir marti. Žentas dar vakar sakė neabejojantis, jog laimėsiu šį konkursą. Man labai malonu, kad žmonės mane palaikė, tai labai didelis įvertinimas. Aš jau jaučiausi nugalėtoja, kai patekau tarp septynių finalininkių“, – sakė ji.

Tomo Pikturnos nuotr./Klaipėdoje apdovanota labiausiai nusipelniusi moteris
Tomo Pikturnos nuotr./Klaipėdoje apdovanota labiausiai nusipelniusi moteris

Kandidates konkursui siūlė dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai. Iš visų pasiūlytų moterų atrinktos septynios, sulaukusios daugiausiai balsų. Tarp jų atsidūrė ir sportininkė, choreografė, etnologė, politikė, pedagogė, medikė.

Metų klaipėdietė pati anksčiau ne kartą yra dovanojusi savo balsą už labiausiai miestui nusipelniusias moteris ir džiaugdavosi, kai šios būdavo įvertinamos.

Šių metų laureatei atiteko skulptorių Svajūno Jurkaus ir Sergejaus Plotnikovo skulptūra „Nika“ bei juvelyro Vido Bizausko segė.

Dvyliktą kartą rengto konkurso nugalėtoją apdovanojo šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Praėjusiais metais didžiausio įvertinimo susilaukė aktorė, režisierė Dalia Kanclerytė. Metų klaipėdietės titulais jau yra įvertinta juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago, Lietuvą pasaulyje garsinančio ansamblio „Žuvėdra“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė, Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, medikė Loreta Bosienė, parolimpinių žaidynių prizininkė Aldona Grigaliūnienė, Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė ir kt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius