Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų moterimi tapo Dalia Grybauskaitė!

Pirmą kartą šalies istorijoje žurnalas „Moteris“ ir TV3 televizija pristatė iškilmingą apdovanojimų „Lietuvos metų moteris 2008“ (LMM) ceremoniją. Metų moterimi tapo kandidatė į Lietuvos prezidento postą Dalia Grybauskaitė.
Metų moterimi tapo Dalia Grybauskaitė!
D.Grybauskaitė džiaugėsi, kad apdovanojimą gavo iš mylimo aktoriaus R.Adomaičio. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl pagrindinio LMM 2008 rungėsi trys pretendentės: Dalia Grybauskaitė, Dalia Ibelhauptaitė ir Ina Marčiulionytė. Per LMM rinkimus skelbtos ir 7 papildomos nominacijos siekiant įvertinti moterų indėlį į visuomeninę veiklą, meną, sportą, mokslą, švietimą, mediciną, verslą. Laureatės apdovanotos specialiais rankų darbo prizais.

Ceremonija prasidėjo įspūdingu septynių šokėjų pasirodymu. Šokėjams scenoje atsitraukus, įžengė choras „Ąžuoliukas“, diriguojamas maestro Vytauto Miškinio. Renginio vedėjai Giedrius Masalskis ir Marijonas Mikutavičius pasveikino visas pasaulio moteris. „Mūsų mielosios, šiandien jūsų diena, todėl scenoje viską daro vyrai“, – kalbėjo M.Mikutavičius. G.Masalskis moteris pasveikino su atėjusiu pavasariu.

Už visas LMM nominantes balsavo 140 000 internautų bei komisija. Komisijos nariai: Gražina Michnevičiūtė, Benediktas Juodka, Robertas Dargis, Modestas Pitrėnas, Ada Paukštytė, Erika Umbrasaitė, Gitanas Nausėda bei komisijos pirmininkė, LMM 2004 Nomeda Marčėnaitė.

Papildyta 19.48 val. Metų atradimo nominacija atiteko Liorai Grodnikaitei. Laimėtoja šiuo metu dirba Londono karališkajame teatre. „Ačiū jums labai. Linkiu visiems daug daug metų grožėtis muzika“, – dėkojo laimėtoja.

Papildyta 19.56 val. Metų iniciatyvos nominacija – Rasai Dičpetrienei, organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinei sekretorei, projekto „Augink atsakingai“ iniciatorei. „Nepaprastai ačiū. Man tai labai didžiulė dovana. „Augink atsakingai“ yra reikalinga Lietuvai“, – scenoje kalbėjo laimėtoja.

Papildyta 20.06 val. Metų pergalės nominaciją gavo Gintarė Volungevičiūtė, buriuotoja, 2008-ųjų Pekino olimpinėse žaidynėse iškovojusi sidabrą. Studijoje apdovanojimą atsiėmė sportininkės mama. „Gintarės vardu labai dėkoju. Mielos motinos, auginkite darbščias, doras ir neišpuikusias dukras. Ačiū labai“, – kalbėjo G.Volungevičiūtės mama.

Papildyta 20.17 val. Metų alternatyvos nominacija atiteko Agnei Kuzmickaitei, drabužių dizainerei, Berlyne vykusiame tarptautiniame jaunųjų Europos dizainerių konkurse „Createurope: The Fashion Academy Award“ pripažintai geriausia 2008-ųjų jaunąja Europos kūrėja. Dizainerė scenoje kalbėjo: „Labai ačiū ir tikrai didelė garbė būti nominuotai apskritai ir būti tarp šių nuostabių moterų, talentingų ir žavių. Labai dėkoju savo šeimai, draugams ir labai ačiū už palaikymą.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Lietuvos metų moteris 2008“ apdovanojimų ceremonija
„Lietuvos metų moteris 2008“ apdovanojimų ceremonija

Papildyta 20.29 val. Metų karjeros nominacija pradžiuginta Ina Marčiulionytė, ambasadorė, Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO, oficialiai pristatyta kaip bendra Baltijos šalių kandidatė į UNESCO generalinio direktoriaus postą 2009–2013 metų kadencijai. „Labai ačiū už palaikymą. Dėkoju visiems ir pirmiausia noriu pasveikinti savo dvi konkurentes. Sveikinu jus ir smagu buvo būti kartu su jumis. Lietuva nėra nei maža, nei nedrąsi. Stengiames daryti viską, kad ji būtų dar drąsesnė ir dar gražesnė“, –  kalbėjo ambasadorė.

Papildyta 20.40 val. Kaip įvardijo G.Masalskis, pačią jautriausią – Metų šviesos – nominaciją gavo Rita Sudikienė, medicinos mokslų daktarė, vaikų kardiologė, dirbanti Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose. Moteris vertinama už persodintos vaikų širdies plakimo palaikymą savo širdies šiluma, už laimę nelaimėje, kai gydytoja tampa antrąja mama vaikui ir dvasine parama tėvams. „Ačiū labai. Man džiugu, kad esu čia medikų atstovė, nes puikių gydytojų, kuriais verta didžiuotis, yra daug. Mielos moterys, būkite sveikos ir skleiskite apie save šviesą, kurios visiems labai trūksta“, –  scenoje kalbėjo laimėtoja.

Papildyta 20.58 val. Nominacija Metų nematomas darbas atiteko Petronėlei Valatkevičienei, Vilniaus apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorei. 2008-ųjų pabaigoje P.Valatkevičienė už rūpestį mažaisiais miestelėnais apdovanota Šv.Kristoforo statulėle (jos kasmet teikiamos labiausiai nusipelniusiems vilniečiams). „Atvirai kalbant, net sutrikau, nes tiek daug gražių žodžių pasakė gerbiamas Vytautas Miškinis apie vyrų meilę. Dabar manau, kad pas mus auga nereikalingi palikti kūdikiai –  meilės ar nemeilės objektas. Ačiū jums, komisijos nariai ir visi balsavusieji, už mūsų, moterų, darbą, kuris kartais nematomas. Būkite visi laimingi, sveiki. Mieli vyrai, lai niekada jūsų gimineje ir šeimose nebūna pamestas nė vienas kūdykis. Būkite laimingi Lietuvoje“, –  scenoje kalbėjo moteris.

Papildyta 21.12 val. Viena svarbiausių nominacijų Už gyvenimo nuopelnus atiteko Vilniaus universiteto profesorei Viktorijai Daujotytei. „Miela audotorija, ačiū už viską. Esu universiteto žmogus ir universiteto vardą su džiaugsmu miniu. Norėčiau pasakyti, kad mes, kurie laimime, keičiamės su tais, kurie pralaimi. Žinau, kad yra žmonių, moterų ir vyrų, kuriuos myliu ne mažiau nei moteris, kurie varžybose nedalyvauja. Tegul šviesa šviečia visiems mums, trumpai laimintiems ir ilgai pralaimintiems“, –  kalbėjo moteris.

Džiaugiuosi trigubai džiaugsminga diena, nes apdovanojimą gavau iš mylimo aktoriaus, – sakė D.Grybauskaitė.Papildyta 21.32 val. „Lietuvos metų moters 2008” titulą gavo  Dalia Grybauskaitė, Europos Komisijos narė, dabar kandidatuojanti į Lietuvos Respublikos prezidentus. „Dėkoju visiems, kurie plojote ir balsavote. Ne tik už mane, bet ir už visas moteris. Šiandien tai labai graži dovana, šiandien labai graži diena, ji buvo saulėta. Džiaugiuosi trigubai džiaugsminga diena, nes apdovanojimą gavau iš mylimo aktoriaus (Regimanto Adomaičio – aut. past.). Šiandien kiekviena moteris, kuri buvo nominuota –  iškili moteris, kuri mokėjo dirbti, aukotis ir užsikrauti tokią naštą, kokią ji pajėgi buvo nešti. Kiekviena iš mūsų mokame tai daryti, darome kasdien. Džiaugiuosi, kad tiek daug balsavusiųjų išrinko tiek gražių ir taurių moterų. Džiaugiuosi, kad esu tarp jūsų visų. Visiems labai dėkoju“, –  atsiimdama apdovanojimą kalbėjo D.Grybauskaitė. Šis titulas pretendentei į prezidento pareigas tapo geriausia gimtadienio dovana. D.Grybauskaitė kovo 1-ąją švenčia savo gimtadienį.

Ceremonijoje „Lietuvos metų moteris 2008“ pasirodymais moteris džiugino Deivis Norvilas, pasidabinęs raudonu kostiumu, Egidijus Sipavičius su karinininkų choru, Mantas Jankavičius, Donatas Montvydas, Kastytis Kerbedis ir choras „Ąžuoliukas”, Alanas Chošnau bei Edmundas Seilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius