Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mia skelbia išsižadėsianti šeimos, jei ši skiepysis: medikas ragina nesibaiminti

Ketvirtadienio rytą gyventojai į savo mobiliuosius telefonus gavo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešimą, kuriame prašoma pasiskiepyti nuo COVID-19. Tačiau panašu, kad buvo tokių, kurie į šį skubų įspėjimą sureagavo neigiamai. Štai atlikėja Mia Vilija Pilibaitytė pareiškė, kad jos šeimos nariai turės jos atsisakyti, jei ketina pasiskiepyti.
Vilija Pilibaitytė-Mia, prof. Alvydas Laiškonis
Vilija Pilibaitytė-Mia, prof. Alvydas Laiškonis / 15min nuotr.

Atlikėjos Mios išsakyta mintis apie skiepus pasirodė iškart po to, kai į mobiliuosius telefonus buvo atsiųstas skubus SAM pranešimas apie skiepijimą.

„Sveikatos apsaugos ministerija: pasiskiepijote nuo COVID-19 ligos – AČIŪ. Jei to dar nepadarėte – Jūsų vakcina paruošta. Atvykite į artimiausią vakcinavimo centrą šiandien Jums patogiu metu ir pasiimkite savo vakciną. Turėkite asmens dokumentą. Daugiau informacijos apie vakcinas www. koronastop.lt/vakcina“, – ketvirtadienio rytą skubų pranešimą gavo gyventojai.

Prie gauto SAM pranešimo Mia parašė, kad jei jos šeimos nariai pasiskiepys, šie iškart gali oficialiai jos atsisakyti.

„Jeigu nors vienas mano šeimos narys pasiskiepys, tegu prieš tai oficialiai atsisako manęs“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašo Mia. Tiesa, po kurio laiko šis įrašas iš jos paskyros buvo pašalintas.

Po šio pareiškimo 15min bandė susisiekti su moterimi, tačiau nesėkmingai – ji telefono nekėlė. Visgi atlikėjai prisiskambino naujienų portalas kauno.diena.lt, kuriam ji paaiškino, dėl kokių priežasčių nuskambėjo toks kategoriškas pareiškimas.

„Paskatino tai, kad mano šeimos nariai, mano draugai, kurie pasiskiepijo, po to labai sunkiai sirgo. Mano tėtis susirgo po to, būtent ta liga (COVID-19 – red. pastaba).

Prieš tai mano mama, draugai susirgo. Noriu pasakyti, kad mano šeimos nariai ir draugai, kurie persirgo šia liga, ir pasiskiepijo, tai buvo labai, labai, labai blogai, nes jie anksčiau turėdavo migreną, tai dvi savaites migreną turėti tai yra normalu, ar ne?“ – kalbėdama su kauno.diena.lt sakė Mia.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vakcinavimas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vakcinavimas

Minėtajam portalui pasiteiravus, ar pati atlikėja pasiskiepijo nuo koronaviruso, ši į kalbas nesileido – paprašė paskambinti po kelių dienų.

Dėl moters teiginių 15min susisiekė su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesoriumi Alvydu Laiškoniu. Šis pabrėžė, kad prie kiekvieno vaisto, o taip pat ir prie skiepų aprašų, rašomi šalutiniai poveikiai. Tad neatmetama, kad žmonės gali jausti galvos skausmą.

„Matote, jei paimsite kiekvieno vaisto lapelį, jame rašomi visi pašaliniai poveikiai, taip pat ir koronavirusinės infekcijos profilaktiškai taikomų skiepų aprašuose įrašyta, kokie pašaliniai poveikiai gali būti.

Gali būti ir galvos skausmas, migrena. Tokie dalykai nėra atmetami. Mes negalime pasakyti, kad vienas vaistas žmogui bus labai geras, o kitas vaistas blogas“, – sako jis.

Profesorius primena ir sunkiausią komplikaciją po skiepų, kuri prieš kurį laiką buvo plačiai aptarta – tai įvairių kraujagyslių trombozės. Visgi jis pabrėžia, kad tokių atvejų pasitaiko itin retai.

„Tas yra pripažinta ir žinoma. Pasitaiko vienas arba du atvejai iš milijono pasiskiepijusių. Negalima sakyti, kad skiepas yra baisus dalykas, nes yra išgelbstima milijonas gyvybių. Kiekviena medicininė intervencija turi savo riziką, todėl bet kurio žmogaus teisė yra galvoti ir mąstyti, kas jam geriau ar blogiau nuo to bus“, – mano jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alvydas Laiškonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alvydas Laiškonis

Visgi profesorius sako, kad nepaisant to, jog atlikėjai galimai gali skaudėti galvą, tačiau skiepas ją apsaugos nuo koronaviruso infekcijos pasekmių.

„Manau, kad čia jos asmeninė nuomonė: nori skiepijasi, nori nesiskiepija. Jeigu ji galvoja, kad geriau numirs, nei jaus galvos skausmą, tegul rizikuoja.

Nei vienas gydytojas neskiria nei vienam pacientui vaistų, norėdamas jam pakenkti. Todėl šiuo atveju moteriškė, jei jos tėvui ar mamai skaudėjo galvą, gal genetiškai pati turi silpną vietą, gal ir jai skaudės galvą, bet pasiskiepijus apsisaugos nuo koronaviruso infekcijos“, – sako ji.

Prof. Alvydas Laiškonis pastebi ir šiomis dienomis išaugusį užsikrėtusiųjų koronaviruso infekcija žmonių skaičių. Jis neatmeta minties, kad prie to galėjo prisidėti socialinių tinklų įtaka.

„Mes dabartiniu metu tikrai gyvename norinčių besiskiepyti žmonių apsuptyje. Jie dabar ypatingai vadovauja per socialinius tinklus, reiškia savo nuomonę. Tai ką mes rezultate turime? Augantį užsikrėtusiųjų skaičių“, – apie socialiniuose tinkluose skleidžiamas žinutes sakė profesorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius