Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miego diena: Beatai Nicholson gražiausia lopšinė apie pupą

Kovo 21-ąją daugelyje Europos šalių minima miego diena. Ja norima atkreipti dėmesį į miego sutrikimų sukeliamas sveikatos problemas ir kviečiama pasirūpinti savo miegu. Kokybišką miegą dažniausiai garantuoja išugdyti miego įpročiai. Londone gyvenanti žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson savo vaikų miegu rūpinasi dainuodama jiems lopšines ir skaitydama pasakas.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / „Obuolys“ nuotr.

Suaugusieji dažniausiai savo miegui skiria nedaug dėmesio, bet mažuosius verčia miegoti pogulio ir į sapnų karalystę varo kuo anksčiau. Kalbėdami apie vaiko ėjimą miegoti, gydytojai siūlo nepamiršti tam tikrų ritualų: patinkančios pižamos, naktinės lempelės, lopšinių niūniavimo ar pasakėlės skaitymo prieš miegą.

Beata Nicholson dar iš savo vaikystės atsimena lopšinę apie pupą ir būtent ją niūniuodavo savo atžaloms: „Aš ją dainuodavau nuo vaikystės, tai paskui vaikai taip įsigudrino, kad neužmigdavo be jos. Net mano vyras Tomas mintinai ją mokėjo ir vis sakydavo, kad įrašyčiau – nereikėtų kas naktį pačiai dainuoti“.

Žurnalistės šeimoje lopšinės dabar taip dažnai nebeskamba, tačiau būtinai skaitomos knygelės ir kalbamasi prieš vaikams užmiegant: „Man atrodo, toks intymus laikas su vaiku yra labai svarbus“.

Beatos Nicholson knygų lentynoje – naujausia poeto Stanislovo Abromačiaus knyga „Lopšinės mylimam vaikui“, kurią jis sukūrė savo anūkams, jausdamas lopšinių vaikams trūkumą. Beatą labiausiai sužavėjo knygos piešiniai – lopšines iliustravo leidyklos „Obuolys“ dailininkė Tania Rex, kuri stengėsi atkurti eilėraštukų nuotaiką, kad net neskaitantiems mažyliams leidinys būtų įdomus ir patrauklus.

Paklausta apie savo pačios miego įpročius, Beata sakė, kad mėgsta ritmą ir dažniausiai keliasi 7 valandą ryto.

„Miegas, manau, yra svarbus mūsų sveikatai ir vidinei harmonijai. Intensyviai gyvendama ir dirbdama mažai miegu, tad išnaudoju savo resursus. Tuomet turiu keletą dienų ilgiau pamiegoti ir jaučiu, kad atsigaunu“, – kalbėjo žurnalistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius