-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Milana Jašinskytė pademonstravo pratimus, skatinančius seksualumą ir jausmus

Projekte „Šok su manimi“ išgarsėjusi profesionali šokėja, jogos mokytoja Milana Jašinskytė su kartu sportuojančiaisiais pasidalino paslaptimi, kurią parsivežė iš vienos Amerikoje veikiančios jogos mokyklos.
Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys
Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys / Asmeninio albumo nuotr.

Prieš metus Kalifornijoje, Snatamonikos miestelyje vienas garsiausių Amerikos jogos mokytojų Vini Marino surengė žaismingą pamoką, kurioje pademonstravo keletą pratimų, skatinančių seksualumą ir jausmus. Su jais sekmadienį, Valentino dieną, M.Jašinskytė supažindino atėjusiuosius į jos rengiamus užsiėmimus.

„Meilės dienas švęsti turime kasdien. Ir nepamiršti tų, kas yra šalia“, – sakė M.Jašinskytė. 

Asmeninio archyvo nuotr./Milana Jašinskytė
Asmeninio archyvo nuotr./Milana Jašinskytė

Jos teigimu, jogoje yra ne viena širdies atvėrimo poza. Visos jos dažniausiai susijusios su atsilenkimais atgal, atpalaiduota nugara. Tai, anot M. Jašinskytės, turi įtakos ne tik geresnei savijautai, bet ir jausmingumui. Tuomet žmogus geriau priima iššūkius, yra atviresnis, šiltesnis. 

Asanos, susijusios su dubeniu, skatina seksualumą. Kiekvienas pratimas, pašnekovės teigimu, neša žinutę.

„Seksualinės energijos sužadinimas sportuojant egzistuoja. Tai padeda tapti žaismingesniam, labiau savimi pasitikinčiam, geresnės nuotaikos“, – sakė M.Jašinskytė.

Asmeninio archyvo nuotr./Milana Jašinskytė su mokiniais
Asmeninio archyvo nuotr./Milana Jašinskytė su mokiniais

Meilės dienos ji niekada nešvęsdavo. Su šia tradicija šokėja susidūrė pernai Amerikoje, kuomet viešėjo vienos šeimos namuose. Pora, auginanti vaikus, patikino, jog tokia šventė – būtina ir jos galima visai nesieti su dovanų pirkimu ar širdelių klijavimu. Galima pasišnekėti apie jausmus, pasimokyti, kokiais būdais juos išreikšti, tiesiog pabūti apsikabinus. 

M.Jašinskytės vestoje jogos pamokoje dalyvavęs laidų vedėjas Mindaugas Rainys tikino Valentino dienos nesureikšminantis, tačiau mylimų žmonių neužmirštantis.

„Niekada nesakiau, kad Meilės diena yra labai gerai ar labai blogai – šventė, kurioje kalbama apie jausmus ir svarbius dalykus, visada bus graži. Man asmeniškai patinka ją kurtis pačiam – nesvarbu, ar tai liepos 2-oji, ar gruodžio 1-oji, – sakė pašnekovas, – Smagu, kad jogos pamokoje Milana susitelkė į mūsų širdį, kurioje telpa patys gražiausi dalykai ir kurią mums reikia branginti ne tik dvasiškai, bet ir fiziškai“. 

Asmeninio archyvo nuotr./Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys
Asmeninio archyvo nuotr./Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys

M.Rainys pasakojo skaitęs, kad ramaus žmogaus širdis galėtų sulaukti 150 metų, tačiau mūsų gyvenimo trukmė gerokai mažesnė – vadinasi, mes patys tą idealiai veikiantį mechanizmą skriaudžiame.

„Visų pirma turime išmokti gyventi taip, kad nealintume savo širdies, nes tik tada ji bus paruošta tikrai meilei“, – įsitikinęs pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius