-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Milda Bartašiūnaitė-Rudalevičienė grįžta į mokyklą: „Vaikams apie sekso pozas nepasakosiu!“

Neseniai vienos politinės partijos nare tapusi ir rimtų užmojų patekti į Seimą turinti sekso reikalų ekspertė Milda Bartašiūnaitė-Rudalevičienė ketina imtis žygių, kad Lietuvos moksleiviai daugiau sužinotų apie lytinį švietimą.
Milda Bartašiūnaitė
Milda Bartašiūnaitė-Rudalevičienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Aptarusi savo sukurtą programą su švietimo ministru, kadaise mokytoja dirbusi Milda (31) jau po mėnesio lankysis dviejose gimnazijose ir su vaikais diskutuos apie intymias problemas. Milda neabejoja, kad atsiras žmonių, kurie skeptiškai vertins jos ketinimą pasakoti apie lytinį švietimą nepilnamečiams, todėl skeptikus moteris kviečia pirma išklausyti jos kursą, o tik po to kalbėti.

„Noriu visus nuraminti, kad vaikams apie sekso pozas nepasakosiu. Esu įsitikinusi, kad nei moksleiviai, nei jų tėveliai, nei pedagogai nėra patenkinti dabartine lytinio švietimo situacija. Vaikams pasakosiu apie tarpusavio santykius, apie meilės problemas, apie lytinius sutrikimus. Manau, tai labai svarbūs dalykai, kuriuos būtina visiems žinoti. Juk jaunimas vis anksčiau pradeda seksualinį gyvenimą“, – susirūpinimo neslepia Milda.

Moteris tikisi, kad ilgainiui prie jos iniciatyvos prisidės vis daugiau mokyklų visoje Lietuvoje. Sekso ekspertė sako, kad yra pasiryžusi apsilankyti visur, kur bus kviečiama. Paklausta, ar naujasis jos projektas nėra tik būdas reklamuoti politinę partiją, kuriai priklauso, moteris sako: „Manau, bus visokių kalbų. Pripratau, kad man klijuoja įvairias etiketes. Tiesą pasakius, man jos yra dzin. Beje, už šią iniciatyvą aš negausiu nė lito – užsiimsiu labdaringa švietėjiška veikla.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius