Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Milijonieriaus personažu išgarsėjęs K.Bartoševičius pateko į Seimą: „Tikiuosi atstovauti daugumai“

Anksčiau įkūnijęs šmaikštų personažą Saulių Pošką, „Mėslitos“ direktorių, Kristijonas Bartoševičius šiemet kartu su Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais žengia į Seimą. 15min interviu su K.Bartoševičiumi – apie kelią nuo šou pasaulio iki Seimo, viltis pakeisti Lietuvą ir komandą, su kuria netrukus teks dirbti.
Kristijonas Bartoševičius
Kristijonas Bartoševičius / 15min nuotr.

Iš 98-os vietos į 43-iąją partijos sąraše šoktelėjęs K.Bartoševičius dar spėjo patekti į seimūnų traukinį – šiemet TS-LKD džiaugiasi net 50-imčia mandatų. Tiesa, 15min kalbintas K.Bartoševičius teigė sėkmės rinkimuose tikėjęsis, nepaisant to, kad kelionę pradėjo kone sąrašo gale.

„Jeigu būčiau nesitikėjęs patekti, tai veikiausiai būčiau nesistengęs ir nieko nedaręs. O dabar labai malonu ir labai norisi padėkoti visiems rinkėjams už tai, kad jie išreiškė valią ir davė man pasitikėjimo mandatą“, – kalbėjo jis.

Anot vyro, jo praeities šou pasaulio žinomumas čia galėjo suveikti dvejopai, tad nėra aišku, ar tai tapo raktu į Seimą. Kaip sakė K.Bartoševičius, dalis žmonių jį žinojo tik iš televizijos, o kita iš tiesų matė tai, ką jis veikė be ekranų šviesos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristijonas Bartoševičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristijonas Bartoševičius

„Vieniems galėjo atrodyti, kad tai tarsi pajuokos situacija, o tiems žmonėms, kurie žino mano darbus švietime, kultūroje, visuomeninėje veikloje, televizinis žinomumas galbūt nesudarė problemų. Apskritai viešumas turbūt man niekada nepakenkė, niekada neįsiveliu į skandalus, kurie suteptų mano vardą“, – svarstė anksčiau žinomas šou pasaulio veidas.

Tikisi daugiau kompromisų

Panašu, jog ką tik iškepto politiko naujos pareigos kol kas negąsdina. Kaip jis pats užsiminė, šiam darbui nuosekliai ruošėsi daug laiko ir dabar jaučiasi pagaliau tam pribrendęs.

„Lietuvos parlamentas yra didžiulė institucija su savomis taisyklėmis. Jau pradėjau studijuoti Seimo statutą, todėl sakyčiau, kad daugiau yra tam tikro jaudulio.

Visgi šiuo metu mano didžiausias ramstis yra mano komanda, su kuria jokie iššūkiai nebaisūs. Galbūt šiek tiek jaudinuosi, manau, kad užtruks šiek tiek laiko įsivažiuoti į ritmą, kuriuo Lietuvos parlamentas jau dirba kurį laiką. O vėliau, manau, viskas eisis kaip per sviestą“, – teigė pašnekovas.

Asmeninio albumo nuotr./Kristijonas Bartoševičius
Asmeninio albumo nuotr./Kristijonas Bartoševičius

Paklaustas, kokių vėjų atneš į Seimą, K.Bartoševičius sakė besitikintis atnešti geresnės kokybės diskusijų, derybų, kompromisų, o ne eiti per draudiminį mąstymą.

„Tikiuosi sveiko, atviresnio mąstymo be klišių ir daugiau diskusijų, daugiau derybų su visuomene, profesionalais, specialistais. Tikiuosi ieškoti tokių kompromisų, kurie būtų naudingi kaip įmanoma didesnei visuomenės daliai, o ne atskiroms interesų grupėms“, – teigė Seimo narys.

Jis taip pat negailėjo liaupsių savo partiečiams bei nevengė cituoti D.Grybauskaitės. „Manau, kad komanda, su kuria mes ateiname (t.y. Tėvynės sąjunga su liberalų partijomis), yra, kaip prezidentė sakė, geriausia, kas galėjo nutikti Lietuvai“, – komentavo konservatorius.

LNK nuotr./Saulius Poška
LNK nuotr./Saulius Poška

Viliojo galimybės padėti milijonams

Visgi palikti mokytojo pareigas nėra taip lengva, mano K.Bartoševičius. Taip, liūdna prarasti širdžiai brangius ryšius, tačiau tuokart atsiveria ir naujos durys. Visuomenininkas tame įžvelgęs kitokią gražią prasmę – kaip teigė jis, dirbant su vaikais teko pamažu keisti jų gyvenimus. Kodėl to nebūtų įmanoma padaryti didesniu mastu?

„Pagalvojau, kad tą pokytį galiu daryti ne keliems šimtams žmonių, o, pavyzdžiui, trims milijonams Lietuvos piliečių. Tada pagalvojau, kad tai didžiulė atsakomybė ir jėga. Labai gyvenau ir konservatorių šūkiu „Duok Lietuvai daugiau jėgos“, – pripažino mokytojas.

Jis teigė gyvenime visada bandęs sau kelti kuo didesnius iššūkius, plėsti savo komforto zoną, tad šis atvejis – ne išimtis. „Man svarbu duoti kaip įmanoma geresnį rezultatą, nesvarbu, kurioje srityje – ar tai teisėkūra, ar švietimo, kultūros, visuomeninė veikla“, – teigė pašnekovas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kristijonas Bartoševičius
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kristijonas Bartoševičius

Komedija išpranašavo kelią į Seimą?

Turbūt keisčiausias sutapimas K.Bartoševičiaus gyvenimo kelyje yra tai, jog dar 2012-aisiais jo vaidinamas veikėjas Saulius Poška esą kandidatavo į Seimą su nacionaliniu judėjimu „Tiesos ir mėsos“. Vis dėlto K.Bartoševičius tuo metu teigė nė neįtaręs, kad jau 2020-aisiais teks iš tiesų ten dirbti, šįkart – su labai realia partija.

„Mintis apie politiką sukosi jau kurį laiką, tačiau 2012-aisiais metais dar apie tai negalvojau, be to, buvau jaunesnis, turėjau mažiau brandos, todėl nesijaučiau galįs atstovauti Lietuvos piliečiams Seime.

O dabar atrodo, kad gyvenimiška patirtis suteikė įrankių, kuriais galiu kurti Lietuvos teisinę bazę ir atstovauti solidžiai, o ne vėjavaikiškai sakyti, kad dabar ateisiu, viską, kas sena, pakeisiu, nes čia blogai, viską pastatysime iš naujo“, – teigė vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius