-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonieriaus „Senukų“ įkūrėjo dukra Agnietė Rakauskaitė ištekėjo už buvusio atlikėjo Arto

Šeštadienį Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje amžiną meilę vienas kitam prisiekė verslininkė Agnietė Rakauskaitė (24) ir buvęs dainininkas Artūras Pitkauskas (28). Agnietė Rakauskaitė – vieno turtingiausių lietuvių, investicijų grupės RAZ vadovo, „Senukų“ įmonių asociacijos įkūrėjo ir prezidento Augustino Rakausko (68) dukra.
Agnietė Rakauskaitė ir Artūras Pitkauskas
Agnietė Rakauskaitė ir Artūras Pitkauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Svečiai ir jaunikis bažnyčios šventoriuje pasirodė likus daugiau nei pusvalandžiui iki ceremonijos pradžios. Geros nuotaikos nestokojęs ir mandagiai bendravęs A.Pitkauskas patikino žurnalistus, jog fotografuoti ceremoniją leis, bet į klausimus neatsakinės, nes jau dešimtmetį nedainuoja, o išrinktoji taip pat nėra viešas asmuo.

„Nieko nepasakosime nei aš, nei Agnietė“, – sakė A.Pitkauskas.

Jaunikis, likus maždaug dešimčiai minučių iki atvykstant išrinktajai, nuėjo prie altoriaus. A.Rakauskaitę, pasipuošusią nuometu ir dailia suknele, į iškilmes savo automobiliu atvežė tėtis Augustinas Rakauskas ir mama Dalė.

Susirinkusieji prieš ceremoniją kuždėjosi, jog vestuvėse prabangą buvo galima pastebėti smulkmenose. Pavyzdžiui, tai, kad buvo pasamdyta tiek operatorių, turinčių brangią ir galingą techniką, kiek įprastai būna nemenkuose koncertuose. Bažnyčioje ant kiekvieno klaupto buvo išdėliotos skoningos degančios žvakelės bei gėlių puokštelės. Kilimas, kuriuo žengė nuotaka, taip pat iš anksto buvo apibertas rožių žiedlapiais.

Bažnyčios balkone įsitaisė viena garsiausių Lietuvoje chorvedžių Danguolė Beinarytė ir jos vadovaujamas choras „Jaunystė“. Netoli altoriaus, kur vyko santuokos ceremonija, stovėjo keturios baltu aksomu apvilktos kėdės aukso spalvos kraštais. Jos buvo skirtos jaunavedžiams ir priesaikos liudininkams – Irutei Gružauskaitei ir Osvaldui Plienaičiui.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnietė Rakauskaitė ir Artūras Pitkauskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnietė Rakauskaitė ir Artūras Pitkauskas

Prie altoriaus atlydėjo tėvas

Prie altoriaus A.Rakauskaitę palydėjo tėtis A.Rakauskas. Skambant gyvai muzikai pas būsimą sutuoktinį jaunėlę dukrą jis vedė lėtai ir iškilmingai. Perdavęs Agnietės ranką Artūrui A. Rakauskas atsistojo greta savo žmonos. Kitoje jaunųjų pusėje, įsitaisę pirmoje klauptų eilėje, ceremoniją stebėjo ir vaikus laimino jaunikio tėvai – Alius Pitkauskas ir Svetlana Cera.

Nuotaka nuometu veido nebuvo užsidengusi. Abu jaunavedžiai visos ceremonijos metu nuoširdžiai šypsojosi.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agustinas Rakauskas ir Agnietė Rakauskaitė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agustinas Rakauskas ir Agnietė Rakauskaitė

A.Rakauskas daugiau kaip prieš dešimtmetį „Senukų“ vadovavimą perleido sūnui Artūrui (42), o 2012 metais atidarytą „Visuomenės harmonizavimo parką“ valdyti patikėjo dukrai Agnietei Rakauskaitei. Šio parko vadovė, Lietuvos žirgų sporto federacijos valdybos narė A. Rakauskaitė pasirinko vyro pavardę – Pitkauskienė.

Porą sutuokė Kauno Prisikėlimo bažnyčios klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius.

Jaunavedžiai, atsisakę santuokos Civilinės metrikacijos biure, pasirinko ilgesnę ceremoniją, trukusią apie 40 minučių.

Jų metu skaitinį iš Šventojo rašto skaitė nuotakos mama D. Rakauskienė, dainavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Rita Preikšaitė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnietės Rakauskaitės ir Artūro Pitkausko vestuvių akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnietės Rakauskaitės ir Artūro Pitkausko vestuvių akimirka

Apiberti žiedlapiais ir bučiniais

Pasikeitę pagal užsakymą pagamintais geltono aukso žiedais, kurie buvo atnešti gyvame didžiuliame gėlės žiede, bei oficialiai paskelbti vyru ir žmona, Pitkauskai padovanojo vienas kitam ilgą bučinį ir, atsisukę į chorą, išklausė jiems skirtos dainos. Už nuostabias emocijas po ceremonijos pora D. Beinarytei padėkojo.

Žengiantys iš bažnyčios jaunieji dar jos viduje draugų ir artimųjų apiberti rožių žiedlapiais... Tik išėjus į šventorių, jaunavedžių laukė gausus raudonų širdelių lietus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnietė Rakauskaitė ir Artūras Pitkauskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnietė Rakauskaitė ir Artūras Pitkauskas

Išklausę gražius žodžius, pavaišinę svečius šampanu ir užkandžiais, jaunieji 1951-ųjų metų gamybos automobiliu „Zim“ išvyko į „Visuomenės harmonizavimo parką“. Juodutėlė mašina porą į iškilmių vietą turėjo nugabenti ilgiau nei per valandą. Iki pokylio, kuris vyko ant parko stogo ir kurį organizavo Linas Zienius, fotografas Tomas Kauneckas jaunavedžiams dar surengė fotosesiją.  

Kur Pitkauskai vyks povestuvinės kelionės, kol kas neaišku.

Ištekėjo už buvusio dainininko

Žmonės.lt žiniomis, pora susipažino beveik prieš dvejus metus. Buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) Kultūros vadybos modulio dėstytojas, Kultūros projektų centro direktorius A.Pitkauskas kurį laiką dirbo Rinkodaros skyriaus vadovu „Visuomenės harmonizavimo parke“. Dabar jis, kaip tvirtino Žmonės.lt šaltiniai, yra asmeninis A.Rakauskaitės konsultantas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnietė Rakauskaitė ir Artūras Pitkauskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Agnietė Rakauskaitė ir Artūras Pitkauskas

Artūras Pitkauskas prieš dešimt metų buvo žinomas kaip dainininkas Artas: jis išgarsėjo 2003-aisiais su pirmuoju savo singlu „Mūsų norai“. Dar po dvejų metų išleido populiariausią savo hitą „All I Know“, kuris užkopė ne tik į lietuviškų topų viršūnes, bet grojo ir kitose Europos šalyse.

Kitos dainos nebesulaukė tokio populiarumo, todėl 2006-aisiais atlikėjas sustabdė savo muzikinę veiklą – kurį laiką vadovavo vienam Kauno naktiniam klubui.

VIDEO: Artas- All I know

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius