-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mindaugas Kuzminskas – apie gyvenimą NBA: privatūs lėktuvai ir kursai, kaip elgtis su moterimis

Krepšininkas Mindaugas Kuzminskas ką tik įrodė, kad yra vertas šešių milijonų vertės kontrakto ir NBA lygos naujoko vardo. Prieš dvi savaites mylimas krepšininkas Majamyje susitiko su LNK laidos „Bus visko“ žurnalistais, kai jo Niujorko „Knicks“ komanda žaidė su legendine Majamio „ Heat“.
Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė
Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė / Instagram nuotr. ir „Bus visko“ stop kadras

Į Majamį Mindaugas atskrido privačiu lėktuvu. Žaidžiant pačioje geriausioje pasaulio krepšinio lygoje tai yra normalu. Mat čia svarbiausia – krepšinis ir žaidėjo laimė. Šį šeštadienį „Bus visko“ laidoje – visa tiesa apie pasiektos svajonės kainą ir išskirtinius NBA privalumus iš pirmų lūpų.

„Juokiuosi, kad NBA kiekvienai smulkmenai yra skirtas atskiras žmogus. Ši organizacija bando sukurti tokią atmosferą, kad tau liktų galvoti tik apie krepšinį” – atvirauja NBA žaidėjų sąrašą papildęs lietuvis.

Daug kas pasakys, kad privatūs lėktuvai ir kiti prabanga kvepiantys atributai – tuštybė, tačiau viskas turi savo priežastį. Būtent taip yra taupomas žaidėjų laikas ir jėgos. Pirmiausia – jiems nereikia valandų valandas laukti skrydžio, su savo automobiliu jie turi teisę privažiuoti prie lėktuvo ir po dešimties minučių jau būti ore, o parskridus namo – sėsti į užvestą ir pašildytą jų laukiančią savo mašiną. Beje, yra ir vairuotojas, kuris, prireikus, visą komandą taip pat pristato prie pakilimo tako.

„Scanpix“/AP nuotr./Mindaugas Kuzminskas
„Scanpix“/AP nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Su autobusu priveža prie lėktuvo be jokių patikrų. Juk sezone yra 82 varžybos, 41 išvykoje. Todėl jei reiktų skraidyti reguliariais skrydžiais, nebūtų laiko nei treniruotėms, nei poilsiui. Todėl tokiais dalykais jie bando sutaupyti mūsų laiką”

Dėl įkyrių gerbėjų viešbutyje žaidėjai dažnai keičia savo vardą. „Kai kurie žaidėjai viešbučio kambaryje yra pasivadinę skirtingais vardais – Elu Bandžiu arba kitais personažais. Bet viskas tik dėl šventos ramybės. Man kol kas labai ramu. Aš – Mindaugas Kuzminskas, kurio niekas neliečia” – šypsosi lietuvis.

Mindaugas papasakos ir apie NBA žaidėjų tykančius pavojus. Mat jie – svajonių grobis turtų medžiotojams. „Būna, kad merginos savo noru su kažkuo pabūna, o po to paduoda į teismą dėl išprievartavimo, be abejo, taip norėdamos prisiteisti pinigų. Kitos bando pastoti. Todėl dažnai visiškai nekaltus žaidėjus yra bandoma apšmeižti ir padaryti nusikaltėliais. Todėl NBA organizuoja kursus, kurių metu moko elgtis su pinigais, dėmesiu ir nieko gero nelinkinčiomis moterimis. Penkias dienas tave uždaro į viešbutį, niekur negali išeiti, pasakoja visokias istorijas, kaip krepšininkai iššvaistė daug pinigų, kaip prisidarė problemų dėl savo lengvabūdiško gyvenimo arba susilaukė daug vaikų su skirtingomis moterimis” .

Vyganto Skaraičio nuotr./Mindaugas Kuzminskas su drauge Egle išbandė VW „Tiguan“
Vyganto Skaraičio nuotr./Mindaugas Kuzminskas su drauge Egle išbandė VW „Tiguan“

Mindaugas papasakos ir apie savo treniruočių kasdienybę, kuri daug kam primins filmą realiame gyvenime: „Treniruočių bazėje yra viskas – nuo virtuvės šefo iki žaidimų kompiuterių, bilijardo stalų. Gali žiūrėti filmus, treniruotis arba valgyti specialiai pagamintą maistą. Viskas padaryta taip gerai, kad kai kurie žaidėjai net nenori grįžti namo”.

Vis tik viskas turi savo kainą. Mindaugas pripažįsta, jog dėl begalinių treniruočių ir varžybų grafiko beveik nebelieka laiko asmeniniam gyvenimui. Pavyzdžiui, šį mėnesį jis daugiau laiko praleido viešbučiuose nei namuose. Vaikinas prisipažins: dėl nuolatos besikeičiančios gyvenimo vietos draugų ratas labai sumažėjo.

instagram.com/mkuzminskas/Mindaugas Kuzminskas „Madison Square Garden“ arenoje
instagram.com/mkuzminskas/Mindaugas Kuzminskas „Madison Square Garden“ arenoje

Mindaugas papasakos ir apie trenerių motyvacines kalbas bei metodus, kuriais jie uždega savo komandą pergalei. Jaunas vyras prisimins savo Ispanijos komandos trenerio naudotą metodą. „Žaidėme lemiamas rungtynes. Treneris surinko kiekvieno komandos žaidėjo pagrindinius šalies laikraščius ir sukūrė po du straipsnius mūsų gimtąja kalba: kaip atrodytų antraštės, jei mes laimėtume ir kaip atrodytų straipsnis, jei ne. Ir visus sukabino ant sienos. Taip jis leido mums susimąstyti ir pajusti bei rinktis – kurios antraštės mes norime”.

Mindaugas Kuzminskas atskleis ne vieną psichologinį profesionalaus trenerio patarimą, kaip pamiršti ką tik įvykusią nesėkmę ir eiti į priekį, papasakos, kas jį išmuša iš vėžių prieš pat varžybas bei prisipažins esantis labai prietaringas. Pasirodo, varžybų dieną jis ne tik nekerpa nagų ir plaukų, neskuta barzdos, tačiau turi ir visą galybę jam nusiraminti padedančių asmeninių tradicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius