Mindaugas Mickevičius-Mino pristatė savo kūrybą rusų kalba

Dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino, šiandien apšildydamas žinomą Rusijos atlikėją Valerijų Meladzę Kauno „Žalgirio“ arenoje surengtame koncerte, pirmą kartą viešai sudainavo savo kūrybos dainas rusų kalba.
Dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame koncerte pristatė keturias savo kūrybos dainas, parašytas rusų kalba
Dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame koncerte pristatė keturias savo kūrybos dainas, parašytas rusų kalba / Vaido Grudžio nuotr.

Pusė iš keturių kūrinių yra Mino sukurtos populiarios lietuviškos dainos, išverstos į slaviškąją kalbą. Kitos dvi dainos lietuviškosios versijos neturi – jos iškart rašytos rusų kalba.

Iš viso Mino savo kūrybos bagaže turi septynis autorinius rusiškus kūrinius. Dvigubai jų daugiau repertuare yra žinomos perdainuotos dainos (koveriai).

Dainuoti rusiškai Mino pradėjo prieš trejus metus. Taip jis tikėjosi užkariauti naujas muzikines rinkas.

„Įdomiausia, kad koncertuose prašydavo pakartoti būtent rusiškus koverius. Tai mane paskatino kurti patį, bet rusų kalba. Bet iki šiol savo parašytų dainų niekur nebuvau atlikęs“, – sakė Mino, pats ir popieriuje išdėstydamas tekstus, ir sukurdamas jiems muziką.

Dainuodamas „Žalgirio“ arenoje jis pirmą kartą jaudinosi per pastaruosius šešerius metus. Mino tvirtino panašių emocijų neišgyvenantis net prieš koncertą italų kalba.

„Rusiškai mokiausi mokykloje, bet šios kalbos praktikos turiu mažai. Vis bijojau ko nors nesumaišyti. Kelis žodžius vis tiek sukeičiau vietomis“, – atviravo pašnekovas.

Jis pastebėjo, kad publika naujas dainas priėmė palankiai. Daugiau dėmesio sulaukė tie kūriniai, kurie skamba lietuviškai radijo stočių eteriuose. Pasak atlikėjo, klausytojai įvertino tai, ką atpažino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius