Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mios vyras Nerijus Antanavičius teisme neatsikratė apykojės

Apykoję nešioti priverstas Nerijus Antanavičius jaučiasi suvaržytas, todėl apskundė daugiau nei prieš mėnesį jam paskirtą šią kardomąją priemonę. Klaipėdos apygardos teismas šio prašymo netenkino, atlikėjos Mios vyrui apykoję ir toliau teks nešioti.
Nerijus Antanavičius
Nerijus Antanavičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apykojė N.Antanavičiui buvo paskirta rugsėjo 4 dieną. Ši, griežtesnė kardomoji priemonė, paskirta, nes atlikėjos vyras nesilaikė ankstesnės kardomosios priemonės sąlygų – kartą per savaitę registruotis policijoje.

Anot Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro Sauliaus Galmino, buvo gautas N.Antanavičiaus skundas, kuriame šis teigia, jog paskirta kardomoji priemonė nešioti apykoję esanti per griežta.

Jis pažeidinėjo kardomąją priemonę simuliuodamas ligą, galimai po operacijos blogai jautėsi, nors tą pačią dieną nesiregistravo už 10 km esančioje policijos įstaigoje, o važiavo 300 km į žmonos gimtadienį Palangoje, – sakė prokuroras.

„Turiu skundą, kuriame N.Antanavičius rašo, kad jį tai varžo. Motyvuojama, kad kai buvo paskirta periodiška registracija policijos įstaigoje, jis jos nepažeidė taip labai, kad būtų paskirta griežtesnė kardomoji priemonė. Jis pažeidinėjo kardomąją priemonę simuliuodamas ligą, galimai po operacijos blogai jautėsi, nors tą pačią dieną nesiregistravo už 10 km esančioje policijos įstaigoje, o važiavo 300 km į žmonos gimtadienį Palangoje. Esi ligonis, o važiuoji švęsti gimtadienio. Ir daugiau turėjo dienų, kurių nepateisino“, – 15min sakė prokuroras S.Galminas.

Jo teigimu, apykojė yra švelnesnė kardomoji priemonė nei suėmimas ar namų arešto sąlygos, tačiau bet kokiu atveju, tai yra asmenį varžantis prietaisas.

„Aišku, tai yra varžantys asmenį dariniai ir jis išnaudoja visas galimybes skųsti, plius, jei norėtų daryti ką nors neteisėto, programa gi parodo, kur asmuo yra kelių metrų paklaida, ar esi Klaipėdoje, ar Šiauliuose, judėjimą galima kontroliuoti. Su apykoje jam nėra jokių apribojimų, gali keliauti po Lietuvą, bet 11 valandą vakaro turi būti namuose“, – sakė prokuroras.

Kardomoji priemonė atlikėjos Mios vyrui paskirta, nes jis įtariamasis stambaus masto sukčiavimo byloje. Klaipėdos prokurorai tiria sukčiavimu įtariamos grupuotės veiklą, kurioje figūruoja ir N.Antanavičius. Įtariama, kad grupuotė, panaudodama svetimus duomenis, apgaulės būdu iš banko siekė išvilioti apie 200 tūkst. eurų. Dėl šių įtarimų N.Antanavičiui buvo paskirta švelnesnė kardomoji priemonė registruotis policijoje, tačiau jos nevykdant prokuratūra kreipėsi į teismą dėl griežtesnės priemonės, tai yra apykojės, paskyrimo.

15min nuotr./Nerijus Antanavičius
15min nuotr./Nerijus Antanavičius

Vairuoja be teisių

S.Galmino teigimu, prokuratūra ir toliau gauna asmenį neigiamai charakterizuojančios informacijos, parodančios, jog N.Antanavičius nėra linkęs laikytis įstatymų. Rugsėjo mėnesį prie vairo neblaivus sulaikytas atlikėjos vyras, nors jam prieš dvejus metus atimta teisė vairuoti, praėjusį penktadienį vėl pričiuptas vairuojantis netoli Klaipėdos.

„Gauname informacijos, kad jis nuolatos važinėja be teisių. Automobilis yra aiškus – „Audi A7“ juodos spalvos. Jis negali vairuoti, buvo teisė vairuoti atimta dvejiems metams ir spalį būtų atgavęs vairuotojo pažymėjimą, tačiau rugsėjį pratęsta dar metams, dabar vėlgi prasitęs dar metams.

Jei matote jį vairuojantį, informuokite policijos pareigūnus, nes N.Antanavičius neturi teisės metus vairuoti. Įžvelgiu piktybiškus veiksmus, pateiksiu teismui, kai spręs kaltės klausimą dėl stambaus masto sukčiavimo byloje. Jo laukia rimti nemalonumai.

Atrodo, kad jo niekas nesulaiko. Uždėjome apykoję, turėtų supratimas ateiti, kad stebime, norime normalaus elgesio, tačiau vairuoja nuolatos. Tai rodo piktybiškumą ir visišką nesiskaitymą su įstatymais. Apmaudu, kad įstatymas numato tik skirti baudas, o nenumato už piktybiškus pažeidinėjimus automobilio atėmimo“, – situaciją komentavo prokuroras.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jokio turto neturintį Mios vyrą Nerijų Antanavičių smaugia ne tik teismai, bet ir antstoliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius