Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė grupės „Merlin“ gitaristas (papildyta 17.26)

Kraupi žinia apie grupės „Merlin“ gitaristo Rodiono Kolomino mirtį pribloškė ir Lietuvos muzikantus, ir velionio draugus, ir grupės gerbėjus. Gera mirusiojo Rodiono Kolomino bičiulė ir kolegė bei dainų atlikėja Erika Klimenko-Taja naujienų portalui 15 min.lt prabilo apie kolegą neslėpdama širdgėlos.
Rodionas Kolominas
Rodionas Kolominas / Asmeninio archyvo nuotr.

Ketvirtadienio vakarą savo namuose rastas negyvas Rodionas Kolominas – grupės „Merlin“ gitaristas bei įkūrėjas. Vyrukas 2008-ųjų vasarą šventė savo 37-ąjį gimtadienį.

Šią visiems netikėtą naujieną portalui delfi.lt patvirtino grupės „Merlin” vokalistas Feliksas Kutka. Pranešama, kad pribloškiamą naujieną apie kolegos mirtį dainininkas sužinojo ketvirtadienio vakarą, apie 21 valandą.

R.Kolominas ilgai neatsiliepė į telefono skambučius, todėl jo buvo pasigesta. Pradėjus muzikanto paiešką, jis buvo rastas miręs savo namuose.

Kriminalistai aiškinasi muzikanto mirties priežastis.

Žinia apie mirtį pribloškė draugus

Naujienų portalo 15min.lt žiniomis, R.Kolominas dar sausio 5 dieną 20.41 val. paskutinį kartą lankėsi draugų portale frype.lt. Niekas negalėjo nė įtarti, kad visada linksmo, draugiško, geranoriško ir puikiai nusiteikusio draugo staiga nebeliks šalia.

Puikiai R.Kolominą pažinoję draugai jau po vidurnakčio reiškė užuojautą neslėpdami gilaus liūdesio.

Dainininkas Andrius Mamontovas: „Labai gaila, kad tavęs nebėra čia. Geros kelionės toliau. Andrius.“

Dainininkas ir prodiuseris Igoris Kofas: „Užjaučiu... Nuoširdus buvo žmogus Rodikas...“

Operos solistas Giedrius Žalys: „Užuojauta...“

Radijo „Geras FM“ darbuotojas, diskžokėjas Evaldas Griškevičius: „Kaip gaila... Amžiną atilsį Tau.“

Pramogų verslo atstovas Jonas Ščevinskas: „Labai liūdna.“

Nieko įtartino nejuto

Naujienų portalui 15min.lt šiuo metu Islandijoje gyvenantis dainininkas Edgaras Lubys-Amberlife'as R.Kolominui negailėjo gerų žodžių ir tikino taip pat su muzikantu nemažai bendravęs. Paskutinę žinutę internete Ambelife'as iš R.Kolomino gavo 2008-ųjų gruodžio 22-ąją.

„Kiek kada esu kalbėjęs su Rodionu, kalbėdavome apie muziką. Nieko įtartino tikrai nepajutau. Gyvai paskutinį kartą su R.Kolominu bendravome renginyje „Frype Rock“, – tvirtino Amberlife'as.

Nuo 1991 metų R.Kolominas grojo roko grupėje „Endless way“. Drauge su kolega F.Kutka įkūrė grupę „Merlin“ , grojo gitara bei kūrė muziką.

2003–2004 metais R.Kolominas grojo su populiaria dainininke Taja, įkūrė grupę „Land“. Buvo „Land“ dainininkas, dainų autorius bei prodiuseris.

Pratrūko verkti

Dainininkei Tajai žinia apie R.Kolomino mirtį buvo labai netikėta. Iš pradžių moteris nesuvokė, kas įvyko. Tik šiandien ji viską įsisąmonino ir pratrūko verkti.

„Rodionas – be galo šiltas žmogus. Susitikimų metu jam labai patikdavo ilgi pasisėdėjimai, betarpiškas bendravimas, gera kompanija. Pastaruoju metu su Rodionu neturėjau galimybės susitikti ir pasibūti dėl savo kūdikėlio. Tiesiog negalėdavau vaiko namuose palikti ilgam“, – kalbėjo E.Klimenko-Taja. 

Bendravo broliškai 

Apie R.Kolominą visuomet draugai ir kolegos kalbėjo tik gerai. Taja 15min.lt apie R.Kolominą taip pat kalbėjo tik gerus žodžius ir tikino vos galinti jausmus išreikšti žodžiais.

„Mes su juo buvome labai artimi, bendravome broliškai. Man labai sunku kalbėti. Rodionas buvo be galo geras žmogus ir muzikantas. Jis viską atiduodavo muzikai, už įrašus sumokėdavo paskutinius pinigus. Muzika buvo visas jo gyvenimas. Buvom artimi draugai, jis man labai daug davė. Vertinau jį kaip draugą ir kaip muzikantą“, – graudinosi E.Klimenko-Taja. 

Slėgė rūpesčiai

Dainininkė pasakoja, kad R.Kolominas ją labai sujaudino paskambinęs Kūčių vakarą ir pasveikinęs su šventėmis. „Paskutinį kartą mane jis labai sujaudino. Per Kūčias man paskambino, palinkėjo gerų švenčių. Pajutau, kad jam yra labai sunku“, – sakė E.Klimenko-Taja.

Taja puse lūpų prasitarė, kad R.Kolominas turėjo rūpesčių. Kokia našta slėgė vyruko pečius, dainininkė atskleisti nepanoro. Esą tai – asmeniniai dalykai, kurių viešinti nėra jokios prasmės. 

Paskutinis SMS

Paprašyta prisiminti, kada su R.Kolominu bendravo paskutinį kartą, Taja kalbėjo, kad tai buvo vos prieš kelias dienas.

„Paskutinį kartą su Rodionu susirašėme SMS žinutėmis Naujųjų išvakarėse. Paklausiau, ką jis veikia. Rodionas atsakė, kad Naujuosius sutiks pas tėvus. Su vyru galvojome Naujuosius švęsti namuose, norėjome jį pasikviesti švęsti drauge, bet vėliau persigalvojom ir ėjome į svečius“, – prisiminė Taja.

„Norėjau jį pasveikinti su rusiškomis Kalėdomis ir pasveikinti, norėjau paskambinti, o vakar sužinojau tokią baisią žinią“, – graudinosi dainininkė. 

"Merlin" muzikinaime profilyje internete paskelbtas pranešimas:

Vakar netekome mūsų draugo, muzikos kūrėjo, grupių „Merlin“ ir „Land“ įkūrėjo ir gitaristo Rodiono Kolomino. Šeštadienį nuo 13 val. Olandų g. esančiuose laidojimo namuose kviečiame atsisveikinti su Rodionu. Karstas bus išnešamas sekmadienį 11 valandą. Užuojauta artimiesiems, draugams ir bičiuliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius