Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirusios žmonos šešėlis

Laba diena, Ramune. Su žmona išgyvenome 11 metų, tačiau ji susirgo vėžiu ir mirė. Visko būdavo, bet apskritai mūsų santykiai buvo geri, o tokio intymaus gyvenimo, kokį turėjome, turbūt daugelis pavydėtų.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė. / G.Kropio nuotr.

 Po žmonos mirties praėjo beveik metai, sutikau moterį, tačiau mylintis nieko nejaučiu, kartais išvis nebūna erekcijos. Nesuprantu, kas yra – moteris tikrai patinka, labai patraukli, seksuali, tačiau aš kaip nesavas. Atrodo kaip ir susitaikiau su žmonos mirtim, nors, aišku, pagalvoju apie ją, prisimenu mūsų laimingus metus, kartais palyginu savo naują draugę su žmona. Nejau aš kartu su ja netekau ir savo potencijos? Ar čia jau amžius? Rimantas, 39 m.

Laba diena, Rimantai. Tikrai nemanau, kad čia kaltas jūsų amžius – esat dar jaunas. Greičiausiai jūs vis dar gedite savo mirusios žmonos. Praėjo ne tiek daug laiko.

Jūsų santuoka buvo darni, jūs mylėjote savo žmoną, gerai sutarėte, o taip pat ir seksualinis gyvenimas buvo puikus, todėl mylėdamasis su kita moterimi, galite jaustis tarsi išduodantis savo mirusią žmoną. Kartais gedėjimas užtrunka ilgiau nei to norėtume. Dėl išgyvenamo skausmo gali ilgam laikui pradingti noras mylėtis. Patyrus netektį, gali būti sunku vėl pamilti, prisileisti kitą žmogų, nes pasidaro baisu (net nesąmoningai), kad ir vėl gali jį arba ją prarasti. Kol žmogus pilnai atsigauna ir vėl gali džiaugtis gyvenimu, megzti naujus santykius, kartais gali praeiti daug daugiau laiko nei metai, gedėjimas gali tęstis ilgai ir skausmingai. Galbūt jumyse dar liko daug neišreikštų jausmų – kaltės, nerimo, liūdesio, pykčio, neišverktų ašarų ir neišsakytų žodžių.

Jums galėtų padėti supratingi draugai, artimieji, su kuriais galėtumėte pasidalinti savo išgyvenimais, prisiminimais, o taip pat – laiškas mirusiai žmonai ar nuoširdus pokalbis su ja vaizduotėje. Neretai taip atsitinka, kad šeimos nariai ar artimi giminės, bijodami skaudinti vienas kitą, vengia, apeina netekties temą. Ji tampa tarsi koks tabu, kas tik dar labiau apsunkina padėtį. Atvirkščiai, kuo daugiau kalbėsitės, išreikšite įvairius jausmus, susijusius su mirusia žmona, tuo lengviau ir greičiau galėsite vėl sugrįžti į gyvenimą, užmegzti naujus santykius, vėl džiaugtis seksualiniais santykiais.

Žmona tikrai neišsinešė jūsų potencijos kartu su savimi. Jei ji išties jus mylėjo, tai neabejoju, kad džiaugtųsi matydama jus laimingą, gyvenantį pilnakraujį gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius