Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 31 /20:34

Miuziklo „Muzikos garsai“ žvaigždė Augustė Vedrickaitė: „Per premjerą ramybės suteikė salėje sėdinti šeima“

Paskutiniąją 2012-ųjų metų dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje atgimė legendinis Brodvėjaus miuziklas „Muzikos garsai“ su garsiausiais šalies atlikėjais Auguste Vedrickaite, Egidijumi Sipavičiumi, Inga Valinskiene, Raimonda Tallat-Kelpšaite, Povilu Meškėla, Dominyku Vaitiekūnu, Evelina Anusauskaite.
Augustė Vedrickaitė
Augustė Vedrickaitė / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

Miuzikle taip pat pasirodė ir daugiau atlikėjų bei ansamblio „Lietuva“ artistai. Naujo lietuviško pastatymo režisierius – Andrius Kurienius, scenografijos ir kostiumų dailininkė – trijų „Auksinių scenos kryžių” laureatė Vilma Galeckaitė-Dabkienė. „Muzikos garsai“ – tai nuoširdi meilės istorija, paremta tikrais įvykiais ir pelniusi milijonų žiūrovų simpatijas visuose pasaulio kontinentuose.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Premjeros akimirka
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Premjeros akimirka

Aš ją jaučiu, bet aišku, Marija bus su mano prieskoniu.

Ypatingi Augutės Naujieji metai

Dar likus kelioms valandoms iki miuziklo premjeros, Augustė Žmonės.lt pasakojo, kad artėjančių Naujųjų metų nuotaikų dar nejaučia, mat įtemptai repetuoja. Paklausta apie pagrindinį Marijos vaidmenį, kurį atliks, atlikėja pasidžiaugė, kad yra panaši į savo heroję, tik nėra tokia pamaldi. „Bet aš tą išmokau, – nusijuokė. – Aš ją jaučiu, bet aišku, Marija bus su mano prieskoniu.“

Mergina nusijuokė, kad pokalbio metu prie jos priėjęs Povilas Meškėla pasakė, kad ji – pati kiečiausia. „Reiškia, viskas bus gerai“, – juokėsi Augustė.

Ramumo ir pasitikėjimo savimi pašnekovei suteikė ir tai, kad premjeros metu salėje sėdės visi jos artimiausi žmonės – tėvai, krikšto tėvai, tetos ir dėdės, draugai, kurie pakeitė planus ir liko Lietuvoje vien dėl miuziklo.

„O paskui visus savo šeimos narius pasikviečiau pas tave į namus. Naujuosius aš švęsiu ne su draugais, o su tėvais. Esu labai pasiilgusi šeimos, noriu su jais pabūti. Paskutinį kartą Naujuosius su tėvais sutikau tada, kai buvau vaikas. Tai bus tikrai ypatingi Naujieji metai“, – Žmonės.lt sakė A.Vedrickaitė.

Naujuosius aš švęsiu ne su draugais, o su tėvais. Esu labai pasiilgusi šeimos, noriu su jais pabūti.

Meilės istorija paremta tikrais įvykiais

Vienas garsiausių muzikos ir kino istorijoje miuziklas „Muzikos garsai“ jau daugiau kaip penkiasdešimtmetį rodomas geriausiose pasaulio teatrų scenose, jį pamatė daugiau kaip 50 milijonų žiūrovų 23 šalyse. 1965 m. sukurtas muzikinis filmas, kuriame spindėjo Julie Andrews Marijos fon Trapp vaidmenyje, tapo absoliučiu lyderiu kino industrijoje ir pelnė 5 „Oskaro“ statulėles, 8 prestižines teatro premijas „Tony“, 2 „Auksinio gaublio“ apdovanojimus ir iki šiol laikomas visų laikų mėgstamiausiu muzikiniu kūriniu. Miuziklo garso takelis parduotas daugiau kaip 11 milijonų tiražu, o 70 % keliaujančių į Zalcburgą turistų važiuoja ten su tikslu aplankyti vietas, kur buvo filmuojamas legendinis filmas.

Didi „Muzikos garsų“ meilės istorija paremta tikrais įvykiais ir sukurta pagal Marijos Augustos fon Trapp memuarus „Dainuojančios šeimos Trapp istorija“ („The Story of The Trapp Family Singers“). Miuziklo kompozitorius – Richardas Rogersas, tekstai – Oscaras Hammersteinas II, libreto autoriai – Howardas Lindsay ir Russelas Crouse.

Lyrinis miuziklo siužetas tobulai perteikia XX amžiaus Pelenės istoriją. Vienuolių auklėjama Marija atvyksta į kapitono fon Trappo namus auklėti septynias šeimininko atžalas. Kadangi vaikų yra lygiai tiek, kiek gaidų, būtent muzikos garsais naujoji auklė laimi išdykėlių simpatijas, o netrukus ir paties rūstaus jų tėtušio palankumą. Verta pažymėti, kad tikroji Marija fon Trapp 1958 m. buvo pripažinta „Metų Mama“.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Premjeros akimirka
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Premjeros akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius