Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modelio darbas merginai – indėlis į ateitį?

Daug jaunų lietuvaičių, besimokydamos mokykloje ir išsiskirdamos ypatingu lieknumu ir aukštu ūgiu, dėl to išgyvena nepilnavertiškumo jausmą. Tačiau būtent dėl tokio savo išskirtinumo, atsidūrus tinkamoje vietoje tinkamu laiku, tai tampa privalumu – joms gali atsiverti durys į platųjį mados pasaulį.
Modeliai
Modeliai / Monikos Mykolaitytės nuotr.

Lietuvoje dirba profesionalios modelių agentūros, vis ieškančios naujų veidų tarptautinei mados pasaulio rinkai, nes mados rinka pas mus – pakankamai maža ir ribota, modelių pasiūla gerokai viršija jų paklausą. Dažniausiai į modelių agentūras kreipiasi ir į jų organizuojamas atrankas (angl. „casting“) ateina merginos jau nuo trylikos keturiolikos metų. Atrinktas merginas agentūros prižiūri, globoja, pristato tarptautinėms pasaulinio lygio modelių agentūroms. Merginoje įžvelgę potencialą dirbti sėkmingu modeliu, užsienio agentūros ją kviečiasi trumpoms viešnagėms laisvu nuo mokslų metu, per atostogas, tačiau visuomet domisi, kada mergina baigs mokyklą ir ar galės ir norės visą savo laiką skirti modelio karjerai.

Tomo Adomavičiaus nuotr./Modelis
Tomo Adomavičiaus nuotr./Modelis

Darbas modeliu užsienyje – merginai puiki vieta ne tik pažinti save, ugdyti savo savarankiškumą, bet ir išmokti pakovoti už save. Visuomenės nuomonė, jog modelio darbas –  gerai praleistas laikas, dėmesys, prabangūs dizainerių drabužiai, kelionės, gražūs žmonės, įsimintinos fotosesijos, žingsniavimas podiumu aidint skambiai muzikai ir plojimams yra klaidinga. Sėkmingai dirbant modeliu tenka daug keliauti, tačiau tai ne visada įvardijamas kaip šio darbo privalumas.

„Vėluojantys skrydžiai, laukimas oro uostuose, laiko juostų skirtumai, nuovargis – prie viso to tenka priprasti ir priimti kaip neatsiejamą darbo dalį,“ – pasakoja modeliu užsienyje dirbanti Agnė. Dirbant užsienyje tenka susidurti su merginų konkurencija, nes neretai į vieną gerą darbą pretenduoja šimtai merginų, tad ypač svarbu ne tik pasitikėti savimi, bet ir išmokti tinkamai parodyti savo pranašumą atrankų metu.

„Vilnius LifeStyle“ nuotr./Modelis
„Vilnius LifeStyle“ nuotr./Modelis

„Dirbti modeliu – sunkus ir atsakingas darbas, tačiau turintis daugiau teigiamų nei neigiamų pusių. Dažnai merginoms, turinčioms tinkamus duomenis, gerą charakterį ir uoliai dirbančioms, pasiseka: jos ne tik daug keliauja, susipažįsta su plačiu mūsų pasauliu, bet ir uždirba nemažai pinigų, tampa įžymios Ir žinoma, tokia gyvenimo patirtis yra neįkainojama“, – pasakoja Oysteinas Alendalas, modelių agentūros „Reconnoitre Models“ Lietuvoje įkūrėjas.

Dirbant modeliu ne tik sutinkami įvairūs žmonės iš plataus mados pasaulio, bet ir mezgamos naudingos pažintys, ryšiai. Ir nors modelio darbas nėra ilgaamžis, tačiau motyvuotoms ir sumanioms merginoms jis tampa puikiu tramplinu į tolimesnę jų karjerą mados ar kitoje pasirinktoje srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius