-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Modelio duonos paragavęs Dovydas Laukys iš „120“: „Nesu gražuolis, svarbu būti charizmatišku“

Projekto „X Faktorius“ nugalėtojas, grupės „120“ narys Dovydas Laukys sako dar prieš keletą metų daugelį modelių skambiai vadino tiesiog... „tuščiagalviais“. Tačiau pats išbandęs jų duoną suprato, kad demonstruoti drabužius – ne toks jau ir lengvas amatas. O žengęs podiumu tik dar kartą įsitikino – modeliu būti labai įdomu, o ši patirtis išmoko daug vertingų dalykų.
Dovydas Laukys
Dovydas Laukys / 15min nuotr.

„Modeliais gali būti ir aktoriai, ir biologai, chemikai, šokėjai. Ir kuo daugiau tų kontekstų, tuo žmogus įdomesnis, tuo daugiau jis gali papasakoti įdomių dalykų“, – 15min kalbėjo Dovydas.

Demonstruoti drabužius jam teko atsinaujinusios „Guess“ parduotuvės atidarymo renginyje – tuomet jis drauge su kitais žinomais žmonėmis tapo vakaro modeliais.

Tokia patirtis Dovydui – jaune pirmoji. Ir nors jis niekuomet nebuvo profesionaliu modeliu, maždaug prieš septynerius metus, tuomet, kai jis mokėsi pirmame kurse, jam teko padėti bičiulei ir pristatyti baigiamajam darbui jos kurtą drabužių kolekciją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Su žmona išsiskyręs „120“ narys Dovydas Laukys: „Esu neapsisprendėlis ir nebijau to pasakyti“

„Jei rimtai, nemanau, kad esu koks nors gražuolis. Neturiu normalių bruožų, tačiau dabar dalyvavau su požiūriu – ką turiu, tą ir rodau, ir nesuku dėl to galvos“, – linksmai kalbėjo Dovydas.

Jis sako visuomet besidomintis mada, jam svarbus stiliaus, estetikos pojūtis, todėl šioje – mados – virtuvėje jis nesijautė naujoku.

„Manau, kad estetinis pajautimas asocijuojasi su aukštu intelektu. O aukštas intelektas visuomet buvo mano ambicija. Visuomet vertinau žmones, kurie sukasi mados industrijoje, tas stiliaus pajautimas man – labai svarbus. O ir juk jei žmogus save prižiūri, yra suėmęs į rankas, skiria sau, savo išvaizdai laiko – tai jis ima traukti ir kitus“, – mintimis dalijosi Dovydas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dovydas Laukys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dovydas Laukys

„120“ narys pats sako mėgstantis vadinamą urban – miesto – stilių. Jį mėgsta derinti su klasikiniais, net kiek formaliais drabužiais, o į drabužių derinį įterpti ir vieną kitą sportinę detalę. O taip pat nevengia žaisti spalvomis ir netikėtais jų deriniais – spalvingos detalės esą praturtina įvaizdį, padaro jį įdomesnį, suteikia intrigos.

Dovydas žavisi reperių ASAP Rocky, Kanye Westo stiliaus pojūčiu. „Jie atrodo žvėriškai gerai“, – tikina jis.

Mados ir stiliaus pamokų jam dar nuo vaikystės negailėjo mama. Ji esą dar pirmose klasėse Dovydui kartojo, kad nereikia norėti atrodyti kaip visi, skatino nebijoti išsiskirti, ieškoti drąsių sprendimų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dovydas Laukys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dovydas Laukys

Todėl Dovydas visuomet mėgo rengtis šiek tiek kitaip – savo bendraamžių rate pirmas ėmė nešioti ilgaaulius batus, nevengė ryškių spalvų. O jau vėliau sulaukė ir savo pasekėjų – aplinkiniai ėmė žavėtis jo stiliumi, kopijavo jį.

„Manau, kad kiekvienas dizaineris, kiekvienas mados kūrėjas parduoda ne patį drabužį, aksesuarą, o jausmą – emociją, kuri apima juos dėvint. Juk jei tu gerai jautiesi su tais drabužiais, jei matai, kad kiti vilkėdami juos jaučiais taip, kaip tu norėtum jaustis – tai ir yra svarbiausia. Manau, kad modelio darbas yra būtent tai ir atskleisti – parodyti vidinę būseną, modelio darbas – būti charizmatišku“, – svarstė pašnekovas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dovydas Laukys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dovydas Laukys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius