Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Modelis A.Beleckaitė: „Dirbdama Italijoje sulaukiau ne vieno nepadoraus pasiūlymo“

Manekenė Aušra Beleckaitė, ne vienerius metus praleidusi Italijoje, savo karjerą pradėjo ne modelių agentūroje, o automobilių detales gaminančiame fabrike. Tačiau šiandien ji neketina slėpti – Milane, apie kurį svajoja daugelis jaunų modeliais tapti trokštančių merginų, pavojų pernelyg daug.
Aušra Beleckaitė
Aušra Beleckaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Jei esi labai jauna ir nepatyrusi, gali ir neatsispirti neleistinoms pramogoms, vedusiems turtingiems vyrams ar kalnams narkotikų bei alkoholio. Pirmadienį pasirodysiančioje laidoje „Nuo...Iki“ lietuvė papasakojo apie tai, kokį sandėrį jai pasiūlė agentūros savininkas ir ko, anot Aušros, labiausiai reikia saugotis, jei nori sėkmingos modelio karjeros, o ne sulaužyto gyvenimo, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

Pati Aušra atvira – jos vaikystė buvo itin liūdna ir princese ji niekada nesijautė. Tik pastaruosius dešimt metų ji gali leisti sau mėgautis tokiu gyvenimu, apie kokį anksčiau net nedrįso pagalvoti. Svajonė patekti į madų olimpą Aušrai prasidėjo Telšiuose, kur ji augo taip vargingai, jog dažnai net neturėdavo ko valgyti.

„Buvo tokių dienų, kad negalėjau eit į mokyklą dėl to, nes neturėjau batų. Buvo tokių laikų, kad vietoj sriubytės valgydavom vandenį su kažkuo viduj ir apsimesdavom, kad tai yra sriubytė“, – laidoje „Nuo... Iki“ pasakojo manekenė Aušra.

Asmeninio albumo, LNK nuotr./Aušra Beleckaitė
Asmeninio albumo, LNK nuotr./Aušra Beleckaitė

Baisiau už skurdą moteriai tuomet buvo patiriamos patyčios.

„Negaliu patikėt, kad vaikai gali būt tokie žiaurūs dėl to, kad neturėjau pinigų, nemokėdavau prieš mokyklą susitvarkyti ilgų plaukų, kol mama dėl depresijos gulėdavo ligoninėje“, – atviravo manekenė Aušra.

Patyčios liovėsi tik pabaigus mokyklą. Tuomet manekenė išvyko pas seseris į Italiją. Supratusi, kad darbas fabrike – ne jai, moteris pradėjo ieškoti kitų galimybių. Modelio karjera Milane prasidėjo nuo apgavystės. Agentais apsimetę sukčiai iš Aušros išviliojo visas turimas santaupas, 3 tūkst. eurų. Žadėdami svaiginančią karjerą, jie padarė vos keletą itin prastos kokybės nuotraukų ir paprasčiausiai dingo.

Asmeninio albumo nuotr./Aušra Beleckaitė
Asmeninio albumo nuotr./Aušra Beleckaitė

„Tokių herojų ten daug, dabar juos atpažinčiau iš karto, o tuomet buvau labai jauna ir naivi. Tačiau esu Avinas, žemaitė, tad vis tiek nusprendžiau pasiekti savo“, – sako Aušra.

Per vieną atranką ji atrado modelių agentūrą, kurioje dirba iki šiol. Nors sektis ten pradėjo tik pakeitus plaukų spalvą, iš brunetės tapus blondine.

Asmeninio albumo nuotr./Aušra Beleckaitė
Asmeninio albumo nuotr./Aušra Beleckaitė

Karjeros pradžioje, deja, teko susidurti ir su nepadoriais pasiūlymais.

„Susitikau su vyresniu užsakovu, kuris man ir sako – galėsi turėti kokį tik nori darbą. Ir aš sėdžiu, jaučiu – kažkas ne taip. Tuoj ir paaiškėjo. Sako, turėsi man dovanėlę šiokią tokią padovanot. Kai supratau, ko jis nori, pasidarė bloga. Ir ačiū. Išėjau lauk iš jo kabineto, stoviu, dairausi, Milano pastatai, viskas labai gražu, graži diena, bet viduje tos emocijos tokios šlykščios, šiurpas net dabar per kūną eina prisiminus“, – pasakojo Aušra.

Kokių dar pasiūlymų sulaukė Aušra? Kodėl nusprendė grįžti? Ir kokių patarimų ji duotų merginoms, kurios atvyksta į Italiją dirbti modeliais? Visa tai – pirmadienio vakarą 20 val. per LNK, laidos „Nuo...Iki“ metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius