Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modestas Pitrėnas: intensyvaus gyvenimo pasekmė – avarija

Žymus dirigentas Modestas Pitrėnas vos spėja suktis: koncertai, kelionės iš Vilniaus į Rygą, filmavimai televizijoje... Kai gyvenimas toks intensyvus, natūralu, kad ne visada visur pavyksta atvykti laiku. O jei per skubėjimą dar įvyksta nelaimingas atsitikimas... Būtent taip neseniai nutiko M. Pitrėnui – į filmavimą skubėjęs vyras pateko į eismo įvykį.
Modestas Pitrėnas
Modestas Pitrėnas / Viganto Ovadnevo nuotr.

Vardas, pavardė: Modestas Pitrėnas.
Gimimo data, vieta: 1974 09 15, Salininkai, Vilniaus r. 35 m.
Šeiminė padėtis: nevedęs.
Pasiekimai: Vilniaus miesto kamerinio choro „Psalmos“ vadovas; Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos orkestro vadovas; Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos muzikos dėstytojas; Kauno miesto simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas; Lietuvos muzikų sąjungos narys; Latvijos nacionalinės operos dirigentas; šiuo metu teisėjauja TV3 projekte „Chorų karai“.

Daugiau nei prieš savaitę moterų numylėtiniui, Kauno miesto simfoninio orkestro ir Latvijos operos dirigentui M. Pitrėnui kelionė iš Latvijos į Lietuvą galėjo baigtis tragiškai: garsus vyras nesuvaldė automobilio ir pateko į avariją. Laimė, pavyko išvengti traumų ir atsipirkti tik išgąsčiu bei finansiniais nuostoliais. Maestro neslėpė manąs, kad visa tai įvyko dėl per daug įtempto gyvenimo.

Modestai, papasakokite apie avariją, į kurią pakliuvote.

Tai avarija su pasekmėmis. Smarkiai nukentėjo mano automobilis, tiksliau – visa metalinė ir plastmasinė dalys. Tačiau „mėsos“ išliko sveikos.

Ką turite galvoje?

Na, mėsomis aš pavadinau save (šypteli).

Kur nutiko tas nelaimingas eismo įvykis?

Avariją patyriau prieš „Chorų karų“ filmavimą. Važiavau iš Latvijos į Lietuvą. Eismo sąlygos buvo itin prastos, o kelias – labai bjaurus. Incidentas įvyko sankryžoje ties Šiauliais. Atsitrenkiau į ūkininko priekabą ir išpyliau šiek tiek jo grūdų (juokiasi).

Ar nukentėjusysis nesupyko dėl šio įvykio?


Ūkininkas sunerimo, bet patirtus nuostolius aš jam atlyginau. Mes išsiskyrėme taikiai.

Ar prieš avariją nieko bloga nenujautėte? Nekankino neramūs sapnai?


Oi, ne! Tokių dalykų stengiuosi nesapnuoti ir neprišaukti bėdos. Juk sakoma, kad bėda nelaukia, kada ateiti...

Turbūt pastaruoju metu turite daug darbų. Kaip spėjate suktis?


Tikrai dabar turiu daug darbų. Mano dienotvarkė labai griežta. Kiekviena paros valanda suskaičiuota. Prisiekiu! Viskas yra pamatuota ir apskaičiuota: tiek kelionės, tiek darbo reikalai. Žinoma, kartais tai kainuoja nemažai nervų, atsiranda įtampa. Manau, daug avarijų įvyksta dėl intensyvaus gyvenimo. Kartais tenka labai skubėti iš repeticijos Rygoje, tarkim, į spektaklį Vilniuje.

Kaip Jus priima Latvijoje? Ar nėra broliško pavydo?


Tikrai nėra pavydo, nes esu nei pirmas, nei antras lietuvis, dirbantis Latvijos operos teatre. Pastebėjau, kad latviai nėra tokie arogantiški ir provincialiai nusiteikę – esą savi visuomet yra geriau. Jiems tiesiog svarbi kokybė ir stengiasi pasiekti kuo geresnį rezultatą.

O talentingų atlikėjų daugiau yra Lietuvoje ar Latvijoje?


Sunku pasakyti. Manau, kad talentai gimsta nesirinkdami laiko ir vietos.

„Ūkininkas sunerimo, bet patirtus nuostolius aš jam atlyginau. Mes išsiskyrėme taikiai.“

Visur geidžiamas!

Pastaruoju metu dirigentas M. Pitrėnas ypač laukiamas tiek teatro scenose, tiek televizijos projektuose. Vyrui nestinga ir žymių šalies moterų dėmesio. Vakarėlyje ar renginyje Modestui pakanka vos keliais žodeliais persimesti su priešingos lyties atstove, ir netrukus pasklinda kalbų, kad tarp jų mezgasi nauji jausmai. Dirigentas ne sykį buvo poruojamas su gražuolėmis iš pramogų pasaulio, pavyzdžiui, su televizijos laidas kadaise vedusia Agne Jagelavičiūte (29), „Triumfo arkos“ siela Laura Imbrasienė (31) ir kt.
Plačiau visuomenei žinoma tik apie vienerius rimtus Modesto santykius. Kadaise maestro siejo artimi jausmai su dainininke Rosita Čivilyte (44). Prieš metus moteris žurnalui „Privatu!“ teigė, kad „Modestas – žmogus, kurį ji myli“, tačiau vėliau Rositos nuomonė pasikeitė, ir ji viešai pažėrė ne pačių gražiausių žodžių apie buvusį mylimąjį.

Garsios moterys neišvengė avarijų

Kadangi Lietuvos keliai pastaruoju metu be galo slidūs ir padengti storu sniego sluoksniu, neišvengta nelaimių. Į avarijas papuolė ir kelios žinomos šalies moterys.

Judita Leitaitė (51)

Bene į skaudžiausią eismo įvykį pateko operos primadona Judita Leitaitė. Prieš kelias savaites moteris vyko ilsėtis į Druskininkus, tačiau kurorto nepasiekė. Skelbiama, kad slidžiame kelyje Juditos automobilis pradėjo slysti, išvažiavo į priešingą eismo juostą ir trenkėsi į atvažiuojantį krovininį automobilį. Nuo smūgio J. Leitaitės automobilis buvo nublokštas į griovį. Naujienų agentūros BNS duomenimis, iš smarkiai aplamdytos mašinos ištraukta operos solistė greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežta į Vilnių ir paguldyta į reanimacijos skyrių. Jai lūžo šeši šonkauliai, patirtas atviras kojos lūžis.

Larisa Kalpokaitė (52)

Į ne tokią baisią avariją papuolė aktorė Larisa Kalpokaitė. Moterį nelaimė ištiko Šiaulių rajone. „Mano automobilis kelis kartus apsisuko ir įvažiavau į pusnį, kuri slėpė pakelės griovį. Mano kompanionas Romas Lukošius patyrė šoką“, – kalbėjo traumų išvengusi aktorė.

Eurika Masytė (42)


Didelių nemalonumų pavyko išvengti ir legendinei dainininkei Eurikai Masytei, neseniai debiutavusiai projekte „Žvaigždžių duetai“. Atlikėja ir jos partneris Ramūnas Difartas (38), skubėdami į pasirodymą, pateko į avariją. Tiesa, automobilį vairavo R. Difartas. Abu muzikantai nenukentėjo ir galėjo filmuotis televizijos projekte. Ramūno mašina apdaužyta iš abiejų pusių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius