Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Linkytė švenčia 25-ąjį gimtadienį: „Nežinau, ar galėtų gyvenime būti geriau“

Vos prieš kelias dienas iš Londono į Lietuvą grįžusi dainininkė Monika Linkytė šeštadienį, birželio 3 dieną, artimųjų ir draugų apsuptyje švenčia 25-ąjį gimtadienį.
Monika Linkytė
Monika Linkytė / Andrey Motorichev nuotr.

15min M.Linkytė pasakojo, kad gimtadienio nesureikšmina, tačiau paminėti šią dieną su draugais ir artimaisiais jai labai smagu.

„Tą dieną norisi praleisti su sau brangiais žmonėmis“, – sakė dainininkė.

Monika įsitikinusi, kad švęsti gimimo dieną linksmiau tuomet, kai viskas gyvenime vyksta pagal planą. O jos gyvenimas klostosi būtent taip: „Nežinau, ar viską įgyvendinau, ko siekiau, bet šiandien galiu drąsiai sakyti, kad esu laiminga. Savo aplinkoje esu supama žmonių, kurie man yra brangūs ir svarbūs. Taip pat, mokausi tai, kas man labai patinka, dainuoju. Nežinau, ar galėtų būti geriau – tikriausiai ne.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncerto akimirka

Per 25 metus M.Linkytė pasiekė išties daug – tapo viena populiariausių atlikėjų Lietuvoje, subūrė ištikimų gerbėjų būrį, mokosi Londone įsikūrusio Britų ir airių modernios muzikos institute. O kokį gyvenimo pasiekimą M.Linkytė laiko didžiausiu?

„Nežinau, ar išskirčiau vieną įvykį. Tikriausiai maži ir smulkūs dalykai susideda į bendrą ir gražų vaizdą, kuris suteikia pasitikėjimo savimi ir kasdienės laimės. Svarbus yra bendras peizažas, kuris šiandien mane tikrai džiugina“, – sakė M.Linkytė.

Andrey Motorichev nuotr./Monika Linkytė
Andrey Motorichev nuotr./Monika Linkytė

Monika pasakojo, kad gimtadieniai ar jubiliejai jai nėra atspirties taškas tam tikriems gyvenimo įvykiams, todėl ji nesijaučia ir kopianti į neva kitą gyvenimo etapą.

„Nekėliau specifinių tikslų sau ateičiai, bet stengsiuosi daryti tai, kas mane džiugina ir būti nuoširdi – tai vienas svarbiausių dalykų šiandien. Pastaruosius trejus metus dideli įvykiai atsitikdavo spontaniškai, tikrai ne dėl kažkokių etapų“, – šypsojosi atlikėja.

O ir savo dabartiniu gyvenimu M.Linkytė yra patenkinta. Studijos Londone ją įkvėpė atrasti tai, ko anksčiau savyje ir savo kūryboje nepastebėdavo.

„Patinka Londonas, patinka jo greitis, patinka studijos. Džiaugiuosi, kad priėmiau šį sprendimą, nes muzika įgauna tam tikrų spalvų. Iš profesinės pusės atsiskleidžia daug naujų dalykų. Džiaugiuosi, kad ir mano muzikoje tai matosi“, – 15min sakė Monika.

VIDEO: Monika Linkytė - Leisk Man Pasiklyst

M.Linkytė pasakojo, kad apie gimtadienį negalvojo iki pat paskutinės minutės, todėl dar nežino, kaip paminės mažąjį jubiliejų. „Iki ketvirtadienio vakaro buvau Londone, nebuvo laiko pamąstyti. Prasidėjo atsiskaitymai, gyvenau studentiškais reikalais, dainų rašymu. Draugai kažką organizuoja, bus matyt, ką teks veikti. Sakė, kad padarys staigmeną ir bus labai linksma“, – gimtadienio išvakarėse 15min sakė M.Linkytė.

Ji prisipažino, kad sulaukti dovanų tokia proga – malonu. Ypač tuomet, kai jos kažką reiškia. Bet ji pripažino, kad dovanoti pačiai – daug maloniau.

„Stengiuosi dovanoti net ir be progos – patinka nudžiuginti draugus ir šeimą. Tačiau pati nežinau, ar sureikšminu gautas dovanas. Labai smagu, kai jos būna apgalvotos. Kad ir menkiausia smulkmenėlė, bet jei tai primena kažkokį vasaros vakarą, kai kartu buvome ir sėdėjome, labai džiugina“, – sakė M.Linkytė.

Monika per savo gimtadienį prisimena ir gerbėjus – kviečia juos į savo koncertą, vyksiantį birželio 29 dieną VU botanikos sode.

„Jiems norėčiau padėkoti, kad yra su manimi, kad jiems patinka mano muzika, klausosi mano dainų, eina į mano koncertus. Ir man mano gerbėjai iš tiesų yra labai brangūs, nes kas iš to, kad aš pati viena sau gročiau. Be jų juk nieko nebūtų. Nebūtų muzikos ir mano dainų“, – sakė M.Linkytė.

O ko linkėtų sau? „Mokėti džiaugtis mažais dalykais, nes tada būna labai gera“, – šypsojosi Monika.

TAIP PAT SKAITYKITE: Netradicinėje vietoje koncertą rengianti Monika Linkytė: „Tai viena gražiausių Vilniaus paslapčių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius