Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Linkytė visuomenės sveikatos mokslus iškeitė į teisės studijas

Pusantrų metų visuomenės sveikatos mokslus Vilniaus universitete (VU) krimtusi dainininkė Monika Linkytė (21) juos iškeitė į teisės studijas: dabar ji – VU Teisės fakulteto pirmakursė.
Monika Linkytė
Monika Linkytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

M.Linkytė portalui Žmonės.lt pasakojo, kad pasirinkusi visuomenės sveikatos mokslus ji nebuvo tikra, ar išties jų norėjo.

„Kai baigusi mokyklą stojau į universitetą, nebuvau tiksliai apsisprendusi, ką noriu mokytis. Mokykloje buvau pasirinkusi sustiprintai mokytis biologiją ir chemiją, nes tada atrodė, kad labai „faina“. Tačiau studijuoti medicinos nenorėjau, o pasirinkimas, kur stoti, buvo pakankamai siauras. Teko pasirinkti visuomenės sveikatos mokslus“, – Žmonės.lt sakė ji.

Nors dar nuo vaikystės ji norėjo tapti teisininke, atėjus metui priimti sprendimą, dainininkė šią svają pamiršo. „Apie teisės mokslus svarsčiau jau nuo penkerių metų. Atėjus laikui rinktis, ką mokytis mokykloje, visi ragino sustiprintai mokytis istoriją (istorijos valstybinis brandos egzaminas yra būtinas stojant į teisės specialybę universitete, – aut.past.), o aš užsispyriau, kad noriu chemijos ir biologijos. Pirmą klaidą padariau jau tada“, – dabar įsitikinusi M.Linkytė.

Monika Linkytė
Monika Linkytė

Dainininkė neslepia – visuomenės sveikatos mokslai jai nebuvo prie širdies, ir, kaip pati sako, šioje srityje savęs visai neįsivaizdavo. Po pusantrų metų studijų ji galop priėmė ryžtingą sprendimą – nutarė perstoti į Teisės fakultetą. „Gyvenime niekas nevyksta be reikalo – matyt, gerai, kad taip nutiko. Vėliau susivokiau“, – šypsosi ji.

Dainininkė savarankiškai pasiruošė istorijos valstybiniam brandos egzaminui, kurį išlaikė visai neblogai, o tada ir pakeitė studijų kryptį.

„Manau, kad pasirinkau teisingai. Kol kas nė syk nesudvejojau, kad esu ne ten, kur reikia – jaučiuosi esanti savo vietoje. Žinoma, intensyvus mokymasis šiek tiek nukentėjo nuo mano dalyvavimo „Lietuvos balse“, tačiau jau grįžtu į savas vėžias. Nemanau, kad kas nors turėtų būti blogai“, – sakė nuo rugsėjo teisės mokslus kremtanti M.Linkytė.

Monika Linkytė
Monika Linkytė

Paklausta, kaip į tokį posūkį reagavo jos tėvai, dainininkė tikino sulaukusi palankios jų reakcijos: „Šiaip mano tėvai yra gana konservatyvūs. Nežinau, kaip ir kodėl, tačiau šįkart jie mane palaikė, tuo labai džiaugiuosi. Galbūt tam turėjo įtakos tai, kad apie teisės studijas galvojau nuo vaikystės. Matyt, tėvai kartais jaučia, kad jų vaikai – kažkur ne ten.“

Studijuodama visuomenės sveikatos mokslus M.Linkytė puikiai sutarė su bendramoksliais, su kai kuriais iš jų ryšius palaiko net ir pakeitusi studijas. „Ten buvo smagu dėl geros auros. Tačiau ir dabartiniai kurso draugai atrodo draugiški – esu patenkinta savo grupe“, – sako atlikėja.

Anot M.Linkytės, dabartiniai bendramoksliai nekreipia didelio dėmesio į tai, kad Monika – žinoma dainininkė. „Stengiuosi su jais apie tai nekalbėti. Mokslai yra mokslai, o postudijinė veikla – jau kas kita. Su kurso draugais koncentruojamės į tuos dalykus, kurie mus sieja universitete“, – sako ji.

Kokį darbą norėtų dirbti baigusi teisės studijas, M.Linkytė nenori atskleisti: „Man nedrąsu kalbėti apie tai, ko dar neturiu. Pašnekėsime tada, kai tapsiu tuo, kuo norėčiau būti.“

Monika Linkytė
Monika Linkytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius