Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Šalčiūtė savo tapytą paveikslą pardavė už 1000 Lt

Interneto sensacija vadinama Monika Šalčiūtė savo tapytą paveikslą pardavė už 1000 litų. Anot jos, vos per penkias valandas nutapytą meno kūrinį įsigyti panoro daugybė entuziastų, M.Šalčiūtės nuomone, paveikslas galėtų būti vertas ir dar daugiau pinigų.
Monika Šalčiūtė
Monika Šalčiūtė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Tuo, kad pardavė paveikslą, mergina pasidžiaugė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Ant drobės mergina nutapė žaliame fone matomą pilką katino snukį. 

Portalui Žmonės.lt M.Šalčiūtė pasakojo šį paveikslą ant drobės nutapiusi vos per penkias valandas, o pardavė kone akimirksniu. „Man labai daug žmonių rašė, kad norėtų nusipirkti tą paveikslą, net ne visų žinutes skaičiau. Po to vienas parašė, kad iš tikrųjų norėtų įsigyti – iškart sumokėjo pinigus ir dabar skubu jam paveikslą išsiųsti“, – pasakojo M.Šalčiūtė.

Jos teigimu, pirkėjas gyvena Vilniuje, visai netoli jos namų. Tačiau paveikslą mergina vis tiek norėjo išsiųsti paštu – sako, su nepažįstamais nėra linkusi susitikti. „Panašu, jis tikrai nėra vienas iš mano gerbėjų – ir neprašė, kad susitiktumėm“, – sakė M.Šalčiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Monikos Šalčiūtės tapytas paveikslas
Asmeninio albumo nuotr./Monikos Šalčiūtės tapytas paveikslas

Anot merginos, paveikslą įkvėpė jos meilė katėms. „Labai mėgstu šiuos gyvūnus. Daugybė gyvūnų yra laukiniai, todėl jų namuose laikyti negalima, o kates – galima. Kačių labai gražios akys. Todėl ir piešiau katę“, – atskleidė M.Šalčiūtė.

Pasirodo, nuo pat vaikystės ji mokėsi piešimo paslapčių – lankė privačias pamokas, buvo vertinama aplinkinių: jos įgūdžius tapyti vertino ir mokytojai, ir aplinkiniai.

Pasak M.Šalčiūtės, kad šio paveikslo vertė siekia 1000 Lt, ji nusprendė pati. „Tačiau pinigai man – paskutinėje vietoje. Šiaip jau, tas 1000 Lt už meną yra labai mažai. Jei paveikslas būtų didesnis, būtų galima ir už 30 tūkst. ar net 40 tūkst. Lt parduoti. Lietuvoje žmonės taip meną ir pardavinėja, o kiti perka! 1000 Lt dar labai mažai“ – tikina ji.

Maloniausia M.Šalčiūtei, kad jos kūryba buvo įvertinta. „Man smagiausia, kad kažkam mano kūryba pasirodė įdomi, graži, kad jos norėjo, ji patiko. Pardavusi savo kūrinį jaučiausi kaip kažkokį savo vaiką pardavusi. Net buvau sudvejojusi – gal neparduoti? Tačiau ar tas paveikslas yra, ar nėra, man juk tas pats“, – tikino ji.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Monika Šalčiūtė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Monika Šalčiūtė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius