Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monikai Šalčiūtei vėl nepasirodžius teismo posėdyje priimtas sprendimas ją atvesdinti

Administracinio nusižengimo bylos, kurioje atsakomybėn traukiama Monika Šalčiūtė, nagrinėjimas ir toliau stringa dėl socialinių tinklų žvaigždės kaltės – ji ir vėl nepasirodė Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdyje. Todėl šįkart teismas nusprendė imtis griežtesnių priemonių – nutarta taikyti atvesdinimą.
Monika Šalčiūtė
Monika Šalčiūtė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip anksčiau rašė 15min, M.Šalčiūtė administracinėn atsakomybėn buvo patraukta todėl, kad Valstybinei mokesčių inspekcijai nepateikė duomenų apie vykdomą individualią veiklą už 2017, 2018 ir 2019 metus bei nevykdė nurodymų juos pateikti.

Pirmasis teismo posėdis nuotoliniu būdu per „Zoom“ platformą turėjo vykti dar kovo 2 dieną, tačiau M.Šalčiūtė jame nepasirodė, todėl bylos nagrinėjimas buvo atidėtas. Šaukimas į teismą merginai buvo siųstas elektroniniu paštu, bet jai nesureagavus, kilo klausimas, ar M.Šalčiūtė yra informuota apie teismo posėdžio vietą, laiką ir datą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

Tačiau ji neprisijungė ir prie kovo 29 dieną turėjusio įvykti posėdžio. Galiausiai paskutinę sekundę teisėją pasiekė Monikos Šalčiūtės elektroninis laiškas, kuriame ji pateikė savo įvykių versiją.

Laiške socialinių tinklų žvaigždė informavo apie situaciją sužinojusi iš spaudos ir net nenutuokusi, kad turi problemų. Ji taip pat prašė nerengti teismo posėdžio per „Zoom“ konferenciją, tačiau bylos teisėja Viktorija Šelmienė pabrėžė, kad šiuo metu, kol Lietuvoje vis dar yra pratęstas karantinas, gyvi posėdžiai rengiami tik išskirtiniais atvejais. Tad šis M.Šalčiūtės prašymas buvo atmestas.

Todėl kitas posėdis turėjo įvykti balandžio 12-ąją, bet jį teisėja dėl objektyviai susiklosčiusių aplinkybių (ne dėl proceso dalyvių iniciatyvos) nukėlė į gegužės 11-ąją.

Tačiau kaip 15min informavo Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko patarėja Gintarė Vosyliūtė, gegužės 11-osios rytą prie nuotolinio posėdžio turėjusi prisijungti M.Šalčiūtė ir vėl jame nepasirodė. Todėl, nematant kitų išeičių, paskirtas atvesdinimas.

„Prie posėdžio buvo prisijungęs VMI atstovas. Teismas sprendė klausimą dėl bylos nagrinėjimo iš esmės ir nutarė į kitą posėdį Moniką Šalčiūtę atvesdinti“, – 15min komentavo teismo atstovė.

Kadangi nutarta taikyti atvesdinimą, gali būti, kad birželio 1 dieną numatytas posėdis vyks gyvai. „Vis tiek fiziškai turėtų atvesti ją. Žiūrėsim, kaip bus, nes kartais galiausiai jie ir patys sutinka prisijungti“, – sakė G.Vosyliūtė.

Ji pridūrė, kad teismui ir dabar iškilo keblumų bandant susisiekti su M.Šalčiūte – telefonu ji neatsiliepė, tad apie posėdį buvo informuota elektroniniu paštu.

Byla socialinių tinklų įžymybei iškelta pagal LR ANK 505 str. 1 d. Tai – kliudymas įstatymų įgaliotiems pareigūnams įgyvendinti jų veiklą reglamentuojančiuose įstatymuose jiems nustatytas teises ar atlikti jiems pavestas pareigas, šių pareigūnų teisėtų nurodymų ir reikalavimų, taip pat valstybės pareigūnų ar kolegialių institucijų sprendimų (nutarimų) nevykdymas ar netinkamas vykdymas.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą už tokį nusižengimą gresia bauda nuo 80 iki 780 eurų.

Su pačia socialinių tinklų veikėja 15min, kaip ir teismui, susisiekti pastaruoju metu taip pat nepavyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius