-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mortos Paulės marškinėlių fotosesija „It’s my emotion“: atviros emocijos ir unikali fotografavimo technika

„Decolte“ ir fotografų studija „Electromagnetico“ (buvusi „T&V Creep“) surengė bendrą projektą – interaktyvią dizainerės Mortos Paulės marškinėlių fotosesiją, kurioje dalyvavo asmenybės, išdrįsusios sėstis prieš objektyvą ir atskleisti savo emocijas. Specialiai šiai fotosesijai pasigamintu didelio formato fotoaparatu fotografas Tomas Vyšniauskas įamžino vienetinius ir neatkartojamus kadrus.
Dizainerė Morta Paulė
Dizainerė Morta Paulė / Tomo Vyšniausko/„Electromagnetico“ nuotr.

„Mane paskatino mintis, kad kiekvienas Mortos kuriamas daiktas yra unikalus. Tam tikslui mūsų komanda nusprendė pagaminti fotoaparatą ir padaryti vienetines 30x40 cm formato nuotraukas, kurios buvo ryškinamos iškart, fotosesijai tebevykstant“, – kalbėjo geriausiu mados fotografu tituluojamas Tomas Vyšniauskas.

Fotosesijos metu buvo nufotografuota 15 nuotraukų, kurių kiekvienos gaminimas truko apie 20 minučių. Žmonės turėjo kantriai laukti ilgesnį nei įprasta pasiruošimą kadrui, o išėmus nufotografuotą portretą, jis buvo taškomas ryškalais – tai suteikė nuotraukoms vaizdą, artimą Mortos Paulės kūrybai.

„Mano kuriami marškinėliai yra plėšyti, taškyti, dažyti – kiekvienas darbas yra tarsi meno kūrinys, nes antro tokio paties tiesiog neįmanoma atkartoti. Norėjau, kad fotosesijoje atsikleistų kiekvieno modelio emocija, todėl sukviečiau skirtingas asmenybes. Mane įkvepia jų personažai, charizma ir charakteris, o tai atkartoti gali tik vienetinė technika“, – džiaugėsi dizainerė Morta Paulė.

Pasinaudoti unikalios fotografijos galimybe sukviesta publika stebėjosi, kad bus pagaminta tik viena portretinė nuotrauka ir nebus antro bandymo.

„Galėjau koncentruotis į santykį su žmogumi, jo emocijomis, dirbau „Less is more“ principu. Kai viskas šiuo metu yra tiražuojama ir padailinama postprodukcijoje, labai malonu sukurti gal ne visiškai tobulą, paglamžytą, bet unikalų kadrą“, – pasakojo fotografas T.Vyšniauskas.

Dizainerė Morta Paulė kuria moteriškus ir vyriškus marškinėlius, kurie yra dekoruojami specialia dažymo ir taškymo technika. Marškinėlius galima įsigyti Lietuvos dizainerių darbais prekiaujančioje „Decolte“ parduotuvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius