Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteriškame romane – pamokos, kaip valdyti finansus (nuotraukos)

Negalima dėti rankinės ant grindų – iš jos išeis pinigai. Piniginėje kaupiami čekiai išstumia iš jos pinigus. Tai tik keletas finansinių prietarų, kuriais netikėti skatina SEB banko analitikė Julita Varanauskienė.
Knygos autorė, banko analitikė Julita Varanauskienė savo kūriniu nori priminti, jog tvarkyti savo pinigus gali būti labai nesudėtinga.
SEB banko analitikė J.Varanauskienė savo kūriniu nori priminti, jog tvarkyti pinigus gali būti labai nesudėtinga. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Medis

Trečiadienio pavakarę jaukioje arbatinėje „Skonis ir kvapas“ moteris pristatė pirmąją savo knygą – finansų romaną „Pinigų medis“. Tarp intriguojamų moteriško romano siužeto linijų autorė įpynė nesudėtingas asmeninių pinigų valdymo taisykles.

25 kadras – finansai

„Būna romanų, kuriuos perskaičius norisi išmokti gaminti šokoladą ar megzti. 25 kadras šioje knygoje – finansai, pinigai“, – sako J.Varanauskienė. Savo knyga ji nori skaitytojams priminti, jog tvarkyti pinigus gali būti lengva, o tikėti neracionaliais finansų prietarais – tiesiog nepelninga.

„Jokie prietarai, jokie neva pinigus pritraukiantys stebuklingi ritualai neišgelbės piniginės ir nepalengvins mūsų gyvenimo. Pinigus reikia skaičiuoti, o svarbiausia – planuoti juos į ateitį“, – sako knygos autorė, drąsiai dedanti rankinę ant grindų.

Knygos siužetas

„Pinigų medį“ galima skaityti ir kaip smagų romaną, ir kaip šeimos finansų žinyną. Pagrindinės knygos herojės Severijos gyvenime susipina daugeliui moterų pažįstama nuoširdi moteriška draugystė ir neišvengiamas pavydo prieskonis, amžinos ir kartais komiškos problemos su vyru, kova už šeimos finansinę gerovę ir bandymai suderinti ją su asmeninių norų įgyvendinimu.

Severija patiria tai, kas nėra svetima daugeliui Lietuvos šeimų: ją spaudžia būsto kreditas, neatsakingai prisiimti įsipareigojimai ir kitos skolos. Ji – ganėtinai avantiūristiškos prigimties ir karšto būdo moteris, todėl susigundo prietarų magija. Severija tikisi, kad jų laikymasis padės papildyti apytuštę piniginę.

Deja, taip neatsitinka. Tik pabandžius suprasti, kokie dėsningumai lemia finansinę šeimos ramybę, ir pradėjus laikytis jau patikrintų finansinių taisyklių, moters gyvenimas pradeda iš esmės keistis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius