-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Moters aktą „Kultūros naktyje“ tapiusi Agnė Kišonaitė: „Nuogumas mums – vis dar tabu“

Menininkė Agnė Kišonaitė praskleidė paslapties širmą ir penktadienį „Kultūros nakties“ lankytojus įsileido į paslaptingą tapytojo pasaulį. Dailininkė „gyvai“ tapė moters aktą, o šį procesą galėjo stebėti visi norintys. Šiuo projektu menininkė siekė supažindinti aplinkinius su dažnai nematomu ir paslapties apgaubtu dailininko darbu.
Agnė Kišonaitė tapo moters aktą
Agnė Kišonaitė tapo moters aktą / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Mano mėgstamiausia tematika sukasi apie moteris. Pamenu, kad kai dar pati buvau studentė, man buvo labai įdomu, kas vyksta dailininko dirbtuvėje. Manau, kad ir kitiems įdomu“, – portalui Žmonės.lt pasakojo A.Kišonaitė.  

Modelis aktui buvo atrinktas vieno konkurso metu. Vėliau, susitikusi su kandidatėmis ir su jomis pabendravusi, Agnė išsirinko vieną pozuotoją.

„Su Ema man buvo lengva bendrauti, buvo tarpusavio supratimas, tad tai ir buvo pagrindinis kriterijus, kodėl aš pasirinkau ją“, – sakė Agnė.

Agnė Kiaonaitė tapo moters aktą
Agnė Kišonaitė tapo moters aktą

Nusistebėjus, kad ne išvaizda buvo lemiamas kriterijus, menininkė patikino, kad svarbiausias yra supratimas ir ryšys tarp modelio ir tapytojo.

„Šį kartą pasirinkau gana liekną merginą, tačiau nuotrauką atsiuntė ir viena apkūni mergina. Ją pozuoti pasikviesiu ateityje“, – pasirinkimo kriterijus portalui Žmonės.lt įvardijo Agnė. Pašnekovė tikino nesutinkanti, kad tik tam tikros figūros moterys yra įdomios ir gražios.

Svarbiausias pozuotojos pageidavimas menininkei buvo tas, kad darbas nebūtų vulgarus.

„Man toks požiūris labai patiko, nes aš ir pati esu prieš vulgarumą. Manau, kad tai labai geras projektas“, – džiaugėsi ne vieną įdomų projektą surengusi A.Kišonaitė.

Prieš prasidedant tapymui paklausta, kokios reakcijos tikisi iš užsuksiančių į studiją žmonių, ar nebijo, kad Lietuvoje nuogumas vis dar yra tabu, kurį reikia dengti devyniomis paklodėmis, Agnė neslėpė, kad mūsų šalyje vis dar vyrauja įsitikinimas, kad nuogumas – nėra priimtinas.

„Draugių vyrai nusistebėjo, kad bus nuoga moteris. Toks vaizdas, kad vyrai nėra matę nuogos moters. Visgi, tikiu, kad į dailininką ir pozuotoja žmonės žiūri kitaip“, – vylėsi A.Kišonaitė.

Agnė Kiaonaitė tapo moters aktą
Agnė Kišonaitė tapo moters aktą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius