Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterų jaunystės paslaptis – lūpos

Sakoma, kad žmogaus veidas niekada nemeluoja. Tačiau kalbant apie moterų amžių – tai ne visada naudinga. Nuslėpti savo tikrąjį amžių dailiosios lyties atstovėms padėti gali lūpos.
Angelina Jolie
Angelina Jolie / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neseniai atliktas tyrimas parodė, jog moterys, kurių lūpos yra putlesnės ir stangresnės, atrodo jaunesnės. Turimo rezultatai rodo, kad netgi tada, kai moters veidą pradeda vagoti raukšlės, o plaukai praranda blizgesį, gražios lūpos gali pataisyti situaciją.

Puikių lūpų – amžiaus slėpikių pavyzdžiai – Holivudo aktorės Angelina Jolie ir Scarlett Johansson.
Beje, mokslininkai, dalyvavę tyrime, taip pat tikina, kad raukšlelės ant lūpų yra suformuojamos genų, o ne atsiranda dėl saulės žalos.

„Identifikuodami žmogaus amžių mes orientuojamės į lūpas, nes jų išvaizda yra nulemta genų, be to, lengva susidaryti pirmąjį įspūdį“, – teigė tyrimą organizavęs mokslininkas Davidas Gunnas.

Mokslininkai išanalizavo po 102 olandžių, kurių amžius buvo nuo 59 iki 81 metų, ir bričių, kurioms buvo 45-75 metų, veidus.

Jie ištyrė, jog raukšlės, saulės padaryta žala ir senatvinės dėmės buvo vienodai nulemtos genetikos ir aplinkos faktorių, tačiau plikimo, plaukų žilimo ir lūpų putlumas buvo lemiamas tik genų.

Nors dažnai atrodo, kad ypač vaikai turi putlias lūpas, suaugusieji jomis neilgai gali džiaugtis, mat jau ankstyvojoje brandoje, tiek vyrams, tiek moterims, lūpos pradeda trauktis. Daugumai žmonių šis pasikeitimas įvyksta  ketvirtojo dešimtmečio metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius