Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikinį šou „X Faktorius“ paliko sodriabalsė Sauliaus Urbonavičiaus auklėtinė Ugnė Valinčiūtė

Sekmadienį vyko jau priešpaskutinis mažasis TV3 projekto „X Faktoriaus“ finalas. Jo metu savo jėgas ir gabumus įrodyti mėgino 4 repeticijų ir žiniasklaidos dėmesio užgrūdinti dalyviai: Rūtos Ščiogolevaitės globojama Aleksandra Metalnikova, Sauliaus Prūsaičio ruošiama muzikinė grupė RSP ir Sauliaus Urbonavičiaus-Samo ugdomos Ugnė Valinčiūtė ir Giedrė Vokietytė. Primename, kad dalyviai kovoja dėl solidaus 50 tūkstančių litų prizo ir kontrakto su „Sony Music“.
Ugnė Valinčiūtė
Ugnė Valinčiūtė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Atlikėjai priešpaskutinėje laidoje atliko po dvi dainas ir mėgino įrodyti, kad yra verti laimėtojo vardo bei pagrindinio prizo.

Pasigirdus gausiems plojimams scenoje pasirodė projekto vedėjas Marijus Mikutavičius, kuris pristatė laidoje dalyvaujančius atlikėjus bei juos globojančius teisėjus – Rūtą Ščiogolevaitę, Saulių Urbonavičių-Samą, Saulių Prūsaitį ir Vytautą Šapranauską.

Marijus pabrėžė, kad šįkartą balsuos tik televizijos žiūrovai, o teisėjai ir mentoriai žodžio paskutiniajame mažajame finale neturės.

Ugnė Valinčiūtė
Ugnė Valinčiūtė

Pirmoji scenoje pasirodė Ugnė Valinčiūtė. Dryžuota suknele ir rožiniu bantu plaukus pasidabinusi mergina atliko grupės „Lemon Joy“  meilės dainą „Mylėt tave“. Merginai talkino du ritmą į statines mušę vyrukai, o pasirodymą papildė liepsnų papliūpos. Pademonstravusi savo stipraus balso galimybes ji sulaukė gana malonaus komisijos įvertinimo. „Ugne, man labai patiko, kad tavo balsas vietomis buvo panašus į Igorio Kofo, o tavo įvaizdis – mišinys tarp kalinio ir jūreivio“, – pokštavo V. Šapranauskas.

 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aleksandra Metalnikova
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aleksandra Metalnikova

Rūtos globotinė Aleksandra Metalnikova į sceną išėjo antroji. Ji atliko itin romantišką ir lėtą dainą. Ją taip pat nesibodėjo girti komisijos nariai, o R.Ščiogolevaitė džiaugėsi Aleksandros beribiu tobulumu. Vytautas patikino: „Man džiugu pripažinti, kad tavo slaviška prigimtis atnešė tokios slaviškos romantikos.“

 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Vokietytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Vokietytė

Dar viena Samo auklėtinė Giedrė Vokietytė atliko romantišką, tačiau energingą Vaido Baumilos dainą „Ieškok manęs“. Vos nutilus muzikai publika ėmė siautėti – plojo, klykė ir skandavo merginos vardą. Rūta ir Saulius tikino, kad Giedrė turi viską, ko reikia tikram „X Faktoriaus“ nugalėtojui.

 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./RSP
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./RSP

Paskutinieji it ryškiaspalviai karžygiai į scena žengė repo grupė RSP. Nors pagal taisykles visi atlikėjai turėjo atlikti grynai lietuviškas dainas, grupė perkūrė grupės „Skamp“ (o gal tiksliau būtų sakyti Ellos Fitzgerald – red. past.) dainą „Summertime“. Nors anglų kalba skambėjo tik priedainis, R.Ščiogolevaitei tai itin užkliuvo: „Nepykite, bet šitos dainos aš užskaityti negaliu, ji tikrai nebuvo lietuviška“. Tačiau ją nušvilpė Vytautas sakydamas: „ O man labai patiko ir pagaliau supratau, kad RSP reiškia – repą su padainavimais.“

Nekonkursinėje programoje duetu sudainavo ir buvę „X Faktoriaus“ dalyviai Kristina Radžiukynaitė ir Petras Daunys. Jie atliko Robbie Williamso ir Kylie Minogue dainą „Kids“.

 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ugnė Valinčiūtė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ugnė Valinčiūtė

Antrąjį ratą ir vėl pradėjo Samo aukletinė Ugnė.  Mergina pasirodė apsirėdžiusi juodu kostiumu, juodais „Ray-Ban“ stiliaus akinukais ir skrybele. Šalia jos – trys šokėjai-gangsteriai. Teisėjai, tiesą sakant, liko be amo, o S.Prūsaitis išsakė tikrą pagyrų tiradą: „Žiauriai gerai sukaltas numeris – daina super, šokėjai geri. Gal tu jau Al Capone, o ne Ugnė“.

 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aleksandra Metalnikova
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aleksandra Metalnikova

Aleksandra antrajai dainai pasirinko Celine Dion dainą „I  am alive“. Itin stiprių vokalinių sugebėjimų reikalaujančią dainą mergina atliko pagirtinai. Maža to, bedainuodama ji sugebėjo ir šokti, ir Donato Montvydo vertą suktuką atlikti. Galiausiai scenoje pasirodė ir du raumeningi vyrukai, kurie šokinėjo, raitėsi ir darė įvairiausius triukus ore. Aleksandrai plojimais atsidėkojo ir komisija, ir žiūrovai, o Samas plodamas net atsistojo. „Tai buvo geriausias tavo pasirodymas per visus filmavimus. Aš jaučiausi, kaip aukščiausios kokybės, geriausiame pasaulio cirke. Tai buvo meniška, kokybiška ir originalu“, – gražių žodžių negailėjo S.Urbonavičus. O V.Šapranauskas panoro jos suktukus ir žvakes pamatyti finale. O paprašyta pakartoti suktuką mergina ėmė ir padarė žvakę.

 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Vokietytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Vokietytė

Pasirodžiusi Giedrė atliko Pink dainą „Pretty Pretty please“. Giedrei dar nepradėjus dainuoti publika atsistojo ir dainavo kartu su ja. Negailėjo ir plojimų, ir šūksnių. O komisijos nariai veik vienbalsiai patikino, kad ji – Lietuvos muzikinės scenos ateitis, o Samas dar kartą paskatino už ją balsuoti, nes ji  – to verta.

Rūta, tuo tarpu, pritarė, kad mergina jau turinti savo klausytojų auditoriją: „Tu man keli smalsumą. Ir aš tau turiu labai daug klausimų. Tačiau pats pagrindinis dalykas, manau, yra tas, kad tu jau turi savo auditoriją“. Tiesa, nors studijoje Giedrė pasirodė su suknute, televizijos žiūrovai jos pasirodymo pradžioje galėjo merginą išvysti vilkinčią kelnes bei odinį švakelį – toks buvo sumanytas Samo triukas.

 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./RSP
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./RSP

Sauliaus Prūsaičio užauginti reperiai RSP paskutiniam pasirodymui pasirinko visiems gerai žinomą kūrinį – Rihannos ir Eminemo bendrą darbą „I like the way you lie“. Vaikinukas ir dvi merginos pasirodė sau nebūdingame amplua  – vilkintys kostiumu ir kokteilinėmis suknelėmis. Šį kartą net Rūta neturėjo priekaištų Sauliaus mokiniams: „Jūs tikrai viską atlikote tobulai – nuo dainavimo iki aprangos“.  O S.Urbonavičius pagyrė savo kolegą ir projekto teisėją, sakydamas, jog RSP turi tobulą prodiuserį.

 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./RSP
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./  RSP gerbėjai

Rezultatai

Besibaigiant laidai pirmiausiai paaiškėjo du TV žiūrovų favoritai – Aleksandra Metalnikova ir RSP. Jie pateko į „X Faktoriaus“ finalinę laidą, vyksiančią jau kitą sekmadienį.

Mažiausiai televizijos žiūrovų balsų surinko Sauliaus Urbonavičiaus-Samo globojamos merginos Ugnė ir Giedrė. Nors mažuosiuose finaluose mažiausiai balsų surinkę dainininkai turėdavo atlikti išlikimo dainą, o likdavo tas, kuris sulaukdavo palankiausio įvertinimo, šį vakarą merginų lemtis buvo tik žiūrovų rankose. Tad 2789 balsų persvara laimėjo Giedrė, o Ugnė buvo priversta palikti projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius