-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mylimiausia LRT televizijos žvaigžde išrinkta Ugnė Galadauskaitė: „Mano pašaukimas – žinios“

„Žinios, žinios, žinios!” – taip savo pašaukimą apibūdina daugiausia simpatijų mylimiausios visų laikų LRT televizijos žvaigždės rinkimuose pelniusi naujienų žurnalistė Ugnė Galadauskaitė.
Ugnė Galadauskaitė
Ugnė Galadauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Visų laikų TV žvaigždės“ rinkimuose visą savaitę portale Lrt.lt dalyvavo kelios dešimtys pretendentų – žymūs 60-metį švenčiančioje LRT televizijoje dirbę ir tebedirbantys, žinias, laidas ir filmus joje kūrę žmonės.

Tarp jų – pirmieji televizijos diktoriai Gražina Bigelytė ir Juozas Baranauskas, žurnalistai Algimantas Čekuolis, Eglė Bučelytė, Algimanta Žukauskienė, Edita Mildažytė, Violeta Baublienė, Marijus Žiedas, televizijos režisierė Galina Dauguvietytė ir kiti.

Džiugią naujieną sužinojusi U.Galadauskaitė portalui Lrt.lt sakė, kad apdovanojimas – be galo malonus ir netikėtas.

– Kuo šis apdovanojimas Jums svarbus?

– Man jis labai malonus ir tikrai labai netikėtas. Kartais, kai vyksta apdovanojimai ir teikiamos nominacijos, viduje bent kažkiek tikiesi, kad gausi apdovanojimą. Čia, matydama, kokie yra žmonės įrašyti, net minčių neturėjau laimėti. Nominantų sąraše aš esu jauniausia, jau vien dėl to labai netikėta gauti visų laikų TV žvaigždės apdovanojimą.

Visiems, kurie už mane balsavo, labai dėkoju ir labai džiaugiuosi. Galbūt taip sutapo, kad balsavo jaunesni žmonės. Net nepatogu, turint omenyje, kad ten buvo ir Gražina Bigelytė, legendiniai diktoriai ir legendiniai laidų vedėjai, kurie, mano galva, yra daug vertesni šio apdovanojimo.

– Kaip apibūdintumėte Jūsų ryšį su žiūrovais – ar jį jaučiate?

– Tikrai jaučiu. Galvodavau, kad anksčiau ryšys būdavo kitoks. Galbūt tikresnis, nes vedėjai gaudavo laiškus į televiziją, dovanėles į namus. Dabar viskas persikėlė į socialinius tinklus, į virtualią erdvę ir laiškus gauname „Facebooke“.

Šiame tinkle bendravimas – masinis dalykas, tad kartais nežinai, ar laišką gavai atsitiktinai, ar dėl to, kad parodė per televiziją. Galvojau, kad anksčiau žurnalistai ar laidų vedėjai žinodavo, kad laiškas skirtas tikrai jiems, kad juos labai myli kaip vedėją. Bet štai kaip tik vakar gavau atviruką iš moters. Ji atsiuntė sveikinimą ir norėjo padėkoti už žinias ir už kultūros laidą „Euromaxx“.

Tkie dalykai labai malonūs. Būna, kad žmonės skambina į televiziją. Būna, kad užkalbina gatvėje ir ko nors paklausia, pakomentuoja ir pastabų duoda. Grįžtamasis ryšys ir bendravimas su žiūrovais tikrai yra.

– Dėl ko labiausiai mylite savo darbą?

– Man labai patinka bendrauti ir aš visada maniau, kad geriausias yra tas darbas, kai esi tarp žmonių, įvykių sūkuryje. Džiaugiuosi, kad kai įvyksta koks nors svarbus įvykis, visada turiu galimybę paklausti tiesiai to žmogaus, kuris už tai atsakingas, ir žinau, kad tikrai atsakys.

– O kokie didžiausi iššūkiai laukia darbe?

– Pagrindinis iššūkis, kad laidų yra labai daug. Jos visos vyksta tiesiogiai. Laiko terminai – taip pat iššūkis. Kad ir kas bebūtų, jei laida vakare, mano eteris yra 18:30 val. „Laboje dienoje“ – 14:30 val. Viską turiu būti pasiruošusi, susiplanavusi ir apgalvojusi iki eterio laiko. Kartais būna, kad labai svarbus įvykis nutinka 14 val. ir vis tiek 14:30 val. aš turėsiu apie jį kalbėti. Kartais turiu dvidešimt minučių ne tik pasiruošti specialiems interviu, bet ir surasti pašnekovą, kuris apie įvykį ar problemą kalbėtų geriausiai ir įdomiausiai.

– Kaip apibūdintumėte savo pašaukimą?

– Žinios, žinios, žinios!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius