Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nacionalinė ekspedicija“ iškilmingai išlydėta į trečiąją kelionę – šįkart užkariaus Lenkijos upes

Ketvirtadienį Marijampolėje jau į trečiąją kelionę buvo išlydėta įspūdingo dokumentinio LRT televizijos projekto „Nacionalinė ekspedicija“ įgula. 45-ių žmonių komanda beveik tris savaites plauks Lenkijos upėmis, ieškodama Lietuvos istorijos, kultūrinių bei etnografinių atradimų kaimyninėje šalyje.
Edmundas Jakilaitis
Edmundas Jakilaitis / Andriaus Lygugario nuotr.

Marijampolės J.Basanavičiaus aikštėje įgulos išlydėti susirinko per du šimtus ištikimiausių laidos žiūrovų, kurie, išvydę į aikštę įvažiuojančią ekspedicijos koloną ir atvežamus laivus „Vytautas Didysis“ bei „Vytis“, pratrūko plojimais ir palaikymo šūksniais. Sveikinimo žodį tarė ir laikinoji miesto merė Irena Lunskienė, išlydėjusi įgulą su didžiule pintine gardžių gėrybių.

„Yra labai gera akis į akį susitikti su savo žiūrovais. Pagaliau žiūri ne į kažkokias reitingų lenteles, kurios pasako, kaip tau sekasi, o į tuos žmones, dėl kurių ir kuriame šį projektą“, – kalbėdamas publikai neslėpė džiaugsmo projekto prodiuseris, žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Susirinkusiems žmonėms paklausus, kaip būtų galima patekti į „Nacionalinės ekspedicijos“ komandą, E.Jakilaitis atskleidė patį geriausią būdą.

Andriaus Lygugario nuotr./„Nacionalinė ekspedicija“ išlydėta į trečiąją kelionę
Andriaus Lygugario nuotr./„Nacionalinė ekspedicija“ išlydėta į trečiąją kelionę

„Geriausia yra žiūrėti visas mūsų sukuriamas laidas – tokiu būdu į ekspediciją pateksite be uodų, be nudegimų saulėje, bet tikrai su visais tais pačiais atradimais“, – nusijuokė E.Jakilaitis. Planuojama, kad trečiasis „Nacionalinės ekspedicijos“ sezonas LRT televizijos eteryje startuos jau šį rudenį.

Šįmet išaugus ir komandai, ir kelionės trukmei, ypatingų sprendimų reikėjo ir renkantis tokį išbandymą galintį atlaikyti laivą. „Tai – naujasis istorinio Lietuvos laivyno pasididžiavimas. „Vytautas Didysis“ yra atstatytas XVIII amžiaus Merkinės laivas-vytinė, kuris kartu su praėjusių metų laivu „Vytis“ kels stiebą Lenkijos vandenyse“, – kalbėjo E.Jakilaitis.

„Vytautas Didysis“ – tai net 13-os metrų ilgio, seniausio Lietuvoje rasto medinio laivo atitikmuo, kurio statybomis užsiėmė rusniškis laivadirbys Simas Knapkis. Naujasis „Nacionalinės ekspedicijos“ laivas startuos netoli Lomžos, o finišuos Vysla pasiekęs Baltijos jūrą prie Gdansko.

Andriaus Lygugario nuotr./„Nacionalinė ekspedicija“ išlydėta į trečiąją kelionę
Andriaus Lygugario nuotr./„Nacionalinė ekspedicija“ išlydėta į trečiąją kelionę

Kartu su E.Jakilaičiu į įspūdingą istorijos, etnografijos ir kultūros pažinimo kelionę tradiciškai leidžiasi ir profesorius Alfredas Bumblauskas, gamtininkas Selemonas Paltanavičius, etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, grupės „G&G Sindikatas” lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras su sūnumi Mykolu, lenktynininkas Benediktas Vanagas bei grupė istorikų. Be to, šįmet prie įgulos prisijungė ir restoranų vadovas bei someljė Arminas Darasevičius ir žurnalistė, laidų vedėja Edita Mildažytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius