Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 26 /13:06

Naktį areštinėje praleidęs Emilis Vėlyvis: „Noriu atsiprašyti visuomenės ir policijos pareigūnų“

Ketvirtadienio naktį areštinėje už sukeltas muštynes praleidęs režisierius Emilis Vėlyvis atsiprašo policijos ir visuomenės už savo elgesį ir tikina prisiimantis visą atsakomybę už savo veiksmus. E.Vėlyvio atsiprašymą ketvirtadienio vidurdienį išplatino jo atstovai.
Emilis Vėlyvis
Emilis Vėlyvis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

E.Vėlyvis areštinėje atsidūrė trečiadienio vakarą. Policija režisierių sulaikė už agresyvų elgesį viename Vilniaus restorane.

Areštinėje E.Vėlyvis praleido visą naktį, o ketvirtadienį, kai žinia apie incidentą jau spėjo apskrieti žiniasklaidą, išplatino savo atsiprašymą.

„Noriu pasakyti, kad čia yra konkurentų darbas, viskas surežisuota ir netikra. Jaučiu puolimą savo asmeniui, tai gali būti bandymas atlikti perversmą Lietuvos kino pramonėje. Juokauju, žinoma – taip kalbėčiau, jei būčiau politikas, kuriuos vaizduoju savo kūryboje. Iš tikro nuovargis ir atsipalaidavimas padarė savo.

Nesiteisinu, prisipažįstu padaręs nesąmonę, noriu atsiprašyti visuomenės ir policijos pareigūnų. Puikiai suprantu, kad viena yra filmai apie konfliktus su policija, kita – realybė. Blogai, kai tai sumaišoma, tačiau priimsiu visą atsakomybę už savo veiksmus. Kartu galiu pažadėti, kad pareigūnui, su kuriuo konfliktavau, jei tik jis sutiks, pasiūlysiu kad ir trumpą vaidmenį viename iš savo būsimų filmų – tikiuosi, tai bus savotiška kompensacija jam už naktinį darbą“, – pranešime spaudai cituojamas režisierius Emilis Vėlyvis.

Įsisiautėjo restorane

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato turimoje pradinėje medžiagoje apie šį įvykį užfiksuota, kad iškvietimas buvo gautas trečiadienį 23.10 val.

Pareigūnui, su kuriuo konfliktavau, jei tik jis sutiks, pasiūlysiu kad ir trumpą vaidmenį viename iš savo būsimų filmų – tikiuosi, tai bus savotiška kompensacija jam už naktinį darbą.

Neramumai vyko sostinės centre, netoli Seimo esančioje Gynėjų gatvėje įsikūrusiame restorane „Leleko“.

Pareigūnams pranešta, kad vyksta muštynės, į kurias įsivėlė iškart keturi asmenys. Vienas konflikto dalyvių – E.Vėlyvis, priešinosi apsaugininkui.

Atvykus pareigūnams, režisierius nepakluso ir patruliams, maža to, jų akivaizdoje smogė apsaugos darbuotojui kumščiu į krūtinę.

Režisierius atrodė neblaivus. Koks tikslus jo promilių skaičius, duomenų nėra. Tačiau, pasak liudininkų, žmogus atrodė ir elgėsi „kaip visiškai girtas.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Emilis Vėlyvis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Emilis Vėlyvis

E.Vėlyvis sutramdytas ir išvežtas į policijos komisariatą. Jam iškart iškelta baudžiamoji byla už pasipriešinimą valstybės tarnautojams.

Sutvarkius pradinius ikiteisminio tyrimo formalumus, įtariamasis uždarytas į areštinę.

Pagal BK 286-ąjį straipsnį tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Ketinama pareikšti įtarimus dėl pasipriešinimo pareigūnams

Kaip praneša BNS, režisieriui Emiliui Vėlyviui ketvirtadienį policija ketina pareikšti įtarimus dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad E.Vėlyvis iki šiol yra sulaikytas, po pietų jis bus atvežtas į Vilniaus miesto trečiąjį policijos komisariatą įtarimų pareiškimui. Jis taip pat bus apklaustas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į muštynes Vilniaus restorane įsivėlęs Emilis Vėlyvis uždarytas į areštinę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius