Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja mada – vandenyje tirpstanti suknelė

Britų dizainerė Helen Storey daro perversmą mados ir drabužių istorijoje: moteris sukūrė suknelę, kuriai nereikia jokios priežiūros. Kai apdaras išsitepa arba tampa neįdomus, jį galima tiesiog ištirpdyti. Tai vandenyje tirpstanti suknelė.
Nauja mada – vandenyje tirpstanti suknelė.
Nauja mada – vandenyje tirpstanti suknelė. / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Mada

Kol kas tik pavyzdiniai suknelių egzemplioriai stebina smalsuolius, nes drabužis vandenyje ištirpsta per kelias sekundes. Tikimasi, kad jau netrukus gali prasidėti masinė tokių suknučių moterims gamyba, nes britės parodė milžinišką susidomėjimą minėta naujove, rašo fuk.co.uk.

Anot pačios dizainerės Helen, sukurti išnykstančią vandenyje suknelę pastūmėjo mintis, jog viskas šiame pasaulyje yra nesunkiai gaunama, o vėliau keliauja į sąvartyną. Vien Didžiojoje Britanijoje kasmet į šiukšlyną išmetama per pusantros tonos drabužių.

Kad būtų sukurtas šis apdaras, ištirpstantis vandenyje per devynias sekundes, moteriai prireikė trejų metų. Ir nors medžiagos formulė yra savotiška paslaptis, žinoma, kad pagrindinė sudedamoji dalis yra susintetinti alkoholio junginiai.

Moteris teigė tik eksperimentavusi, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius. Šio drabužio nereikia ir negalima skalbti. Jis tiesiog išnyks, kai jo nebereikės.

„Šis suknelių tipas – savotiška provokacija. Nekūriau to su mintimi, kad vieną dieną tokie drabužiai užplūs parduotuves. Tik norėjau priversti žmones pagalvoti, ką jie perka ir kokiais kiekiais, ką daro su nereikalingais daiktais“, – sakė dizainerė.

Didžiojoje Britanijoje įprasta nusipirkti megztuką už kelis svarus, apsirengti porą kartų ir išmesti. Anot Helen, toks elgesys, tampantis britiško gyvenimo norma, nežada nieko gera.

Šis suknelių tipas – savotiška provokacija. Nekūriau to su mintimi, kad vieną dieną tokie drabužiai užplūs parduotuves, – sakė dizainerė H.Storey.

Dizainerė tvirtina, jog nepaisant paplitusios nuomonės, neva mada tėra tai, kas gražu tam tikru metu, į drabužius reikėtų žiūrėti rimčiau. Ypač kai kalbama apie nereikalingų apdarų likvidavimą.

„Mada gerokai prisidėjo prie vartotojiškos visuomenės keliamo chaoso ir blogybių gamtoje: taršos, trečiojo pasaulio šalių pigios darbo jėgos išnaudojimo. Norėčiau priminti, jog vargingos šalys dirba turtingųjų mados poreikiams patenkinti. Tačiau niekas apie tai nesusimąsto, nes visi siekia tik vieno – gerai atrodyti. Vadinasi, reikia rasti kompromisą“, – teigia dizainerė.

Su šia mintimi sutinka ir H.Storey kolegos. Kad ir kaip keistai ir nepriimtinai tai skambėtų eiliniam vartotojui, keisti požiūrį į savo vartojimo įpročius ir aplinką yra būtina. Anot dizainerės kolegų, taip daugiau tęstis negali. Jei žmonės neatsisakys savo nesveiko poreikio būti madingam ir terš aplinką tokiais pat tempais, jų vaikai ir anūkai madingi būti tiesiog nebeįstengs, nes Žemė bus perpildyta šiukšlių.

Susipažinę su naujovėmis žmonės svarstė, kas atsitiktų poniai, kuri vilkėdama tokią suknelę patektų į lietų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius