Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausi faktai apie Kauno Pirmajame forte įvykusį sprogimą

Prieš dvi savaites ekskursija į Kauno Pirmąjį fortą pradinių klasių moksleiviams ir jų tėvams baigėsi tragiškai – trys vaikai sužaloti, vienai mergaitei nutraukta pėda.
Vytautas Grigaravičius
Vytautas Grigaravičius / TV3 nuotr.

Trečiadienį, lapkričio 12 dieną, apie 14.30 val. gautas pranešimas – Kauno rajone prie Pirmojo forto įvyko sprogimas ir nukentėjo devynerių metų Vilniaus Žemynos mokyklos trečiokė. Iš Vilniaus kartu su lydinčiomis auklėtojomis į ekskursiją atvykę vaikai neatsispyrė pagundai pašokinėti ant smėlio krūvos už 10 metrų nuo įėjimo.

Mergaitė paspyrė stiklinį buteliką ir taip detonavo viduje indo buvusią sprogstamąją medžiagą. Su bendraklasiais apžiūrėti istorinės vietos atvykusiai devynmetei po nelaimingo atsitikimo medikai amputavo dalį kojos. TV3 interaktyvi tiesioginė „Kriminalinių tyrimų“ laida šį trečiadienį, lapkričio 26 dieną, 19.40 val. bandys išaiškinti visas su byla susijusias detales ir pateiks naujausias žinias apie vykstantį tyrimą.

Be to, „Kriminalinių tyrimų“ kūrybinei grupei pavyko pakalbinti vaikiną, nuo vaikystės mėgstantį žaisti su savadarbiais sprogmenimis. Jis prasitarė, kad buteliuke, kurį užmynė mergaitė, buvo labai pavojinga medžiaga. Jos vienas gramas žmogui gali atimti pirštą. Nuo bet kokio stipresnio trinkletėjimo sprogstamoji medžiaga sukelia didelę smūgio bangą. Vaikinas atskleis, kad šis nutikimas galėjo baigtis kur kas liūdniau.

Taip pat laidoje bus atliktas tyrimas, kurio rezultatus TV3 žiūrovai pamatys jau šį trečiadienį.

„Po praeitoje laidoje ištartų Vytauto Grigaravičiaus žodžių apie plaukimą surištomis rankomis sulaukėme didelio žmonių susidomėjimo ir klausimų. Todėl nusprendėme patys atlikti tyrimą – ar įmanoma plaukti, jei žmogui už nugaros yra surištos rankos. Bandymą ryžosi atlikti pats Vytautas“, – sako „Kriminalinių tyrimų“ projektų vadovė Rima Kaščiukaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius