„Ne vienas kelyje“: per Lietuvą sklinda nauja vairuotojų mada – civilinė banga

CB radijo stotelės – tai neatsiejama sunkvežimių vairuotojų gyvenimo dalis. LNK laida „Ne vienas kelyje“ praneša, kad, naudodami šias stoteles, vairuotojai bendrauja vienas su kitu, sužino apie kelio sąlygas, jų laukiančias transporto grūstis, transporto inspekcijos postus ir, žinoma, kelių policijos ekipažus. Važiuojant Lietuvos keliais, įsijungus 12 kanalą, galima išgirsti ne tik tai, bet ir smagių sunkvežimių vairuotojų gyvenimo istorijų. Kitų šalių sunkvežimių vairuotojai bendrauja kitais kanalais. CB – reiškia civilinė banga.
Laidos vedėjas Valdas Valiukevičius
Laidos vedėjas Valdas Valiukevičius / LNK nuotr.

Po truputį tokios stotelės populiarėja ir tarp lengvųjų automobilių vairuotojų. Didžiuosiuose šalies mietuose netgi buriasi CB mėgėjų bendruomenės. Jų narių automobiliai išsiskiria aukštomis antenomis. Dažniausiai šie vairuotojai bendrauja važiuodami į darbą, iš darbo arba vakare. Jie naudoja 19 kanalą. CB mėgėjų vis gausėja, mat vienąsyk išleidęs pinigus stotelei visą laiką kalbi nemokamai.

Laida „Ne vienas kelyje“ išmėgino stotelę kelyje į Kauną, bendravo su CB mėgėjais, sunkvežimių vairuotojais. Sekmadienį 17 val. per LNK.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius