Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 07 /13:10

Neapdraustu BMW X5 greitį viršijusiam Egidijui Dragūnui mėnesį teks pamiršti vairavimą ir sumokėti baudą

Nelaimės po vieną nevaikšto. Šią tiesą ypač gerai žino dainininkas Egidijus Dragūnas-Selas (36). Grupės „Sel“ lyderis, ne kartą baustas už kelių taisyklių pažeidimus – vairavimą išgėrus, mobiliojo telefono naudojimą vairuojant, greičio viršijimą, antradienio rytą vėl mynė teismo slenkstį. Populiariajam atlikėjui Trakų rajono apylinkės teisme šį kartą teko atsakyti už du pažeidimus, kuriuos jis padarė vairuodamas BMW X5.
Egidijus Dragūnas lankėsi teisme
Egidijus Dragūnas-Selas teisme / Mariaus Žičiaus nuotr.

Bylos duomenimis, atlikėjas šių metų liepos 21 dieną baltos spalvos BMW X5 automobiliu Trakų rajone važiuodamas 108 km per valandą greičiu, jį viršijo net 58 kilometrais per valandą. Maža to, kai įkliuvo pareigūnams, E.Dragūnas negalėjo pateikti jiems draudimo poliso.

Antradienio rytą bylos svarstymo posėdyje teisėjui Ričardui Prašmuntui perskaičius kaltinimus ir paklausus, kaip E.Dragūnas paaiškintų šią situaciją, atlikėjas prisipažino, kad gailisi ir miestą žyminčio ženklo bei greičio apribojimo jis nematęs.

„Pripažįstu viršijęs greitį, bet aš nepastebėjau ženklo ir naktį važiuodamas po darbo toje vietoje paspaudžiau truputį, – gynėsi Selas ir patikino per klaidą automobilio neapdraudęs. – Draudimas, matyt, baigėsi ir aš nepastebėjau, kad jį reikia prasitęsti.“

Už nustatyto greičio viršijimą daugiau kaip 50 kilometrų per valandą E.Dargūnui grėsė bauda nuo 1000 iki 1500 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinis areštas su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams. Transporto priemonės vairavimas neapsidraudus transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu arba nesant apdraustam šiuo draudimu užtraukia transporto priemonės vairuotojui baudą nuo 80 iki 120 litų.

Teisėjui R.Prašmuntui paskelbus, kad sprendimas dėl baudos skyrimo paaiškės antradienį popiet, atlikėjas pasiteiravo, ar jam būtina dalyvauti. Išgirdęs neigiamą teisėjo atsakymą, Selas nėrė lauk pro kabineto duris.

„Anksčiau viskas būdavo daug paprasčiau, – po teismo posėdžio portalui Žmonės.lt sakė dainininkas. – Nereikėdavo tiek popierių ir viso kito, suprantat? Dabar aš ne nuobaudos bijau, o kad mūsų keliuose su savo gražia mašina neįlėkčiau į duobę.“ Paklaustas, ar BMW X5, kuriuo jis atvyko į teismą, jau apdraustas, Egidijus tarstelėjo: „Dabar važiuosiu ir apsidrausiu.“

Mariaus Žičiaus nuotr./Egidijus Dragūnas lankėsi teisme
Egidijus Dragūnas į teismą atvyko BMW X5 automobiliu

(Papildyta 13.10 val.) Antradienį popiet paaiškėjo, kokios baudos už minėtus pažeidimus sulaukė E.Dragūnas. Jam teismas skyrė 1250 litų baudą ir mėnesiui atėmė vairuotojo pažymėjimą.

Egidijus Dragūnas 2009 metais dėl vairavimo išgėrus 30-iai mėnesių buvo netekęs vairuotojo pažymėjimo ir jį atgavo tik šių metų balandį. O šių metų liepos 13-ąją dieną Kauno miesto apylinkės teismas dainininką nubaudė 300 litų bauda už TV3 eteryje tiesiogiai transliuotų „M.A.M.A.“ apdovanojimų  metu pabertus keiksmus.

Įkliuvusios garsenybės

Žmonės.lt primena, kad šiemet jau ne viena garsenybė buvo nubausta už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Šių metų gegužės 9-ąją dieną dainų autorius ir atlikėjas Deivydas Zvonkus (34) metams prarado teisę vairuoti automobilį ir privalėjo sumokėti 1250 litų baudą už vairavimą išgėrus. Birželio 5-ąją dieną dainininkas Andrius Rimiškis (25) teismo sprendimu 2,5 metų neteko vairuotojo pažymėjimo ir turėjo susimokėti 2,5 tūkst. litų baudą už besikartojantį vairavimą išgėrus.

Kitą to paties mėnesio dieną už svetimo automobilio apgadinimą 150 litų bauda buvo nubausta Lietuvos televizijos žurnalistė, laidų vedėja Palmira Galkontaitė (52). O Keistuolių teatro aktorius Dalius Skamarakas (38) už padarytus KET pažeidimus (važiavo sankryža degant raudonam šviesoforo signalui, nerodė posūkio signalo ir viršijo greitį) gavo 600 litų baudą ir trims mėnesiams atėmė teisę vairuoti automobilį.

Bene didžiausios bausmės birželio 14-ąją sulaukė aktorė Eglė Jackaitė (38), kuriai teismas skyrė 3 tūkst. litų baudą ir net 3 metams atėmė vairuotojo pažymėjimą už tai, kad ji apgadino kitą automobilį ir pasišalino iš įvykio vietos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius